Αμπέλ Φερέιρα: Η βοήθεια των Ζαρντίμ και Μάρκο Σίλβα, η επίδραση του Πάουλο Μπέντο

Ο Αμπέλ Φερέιρα μίλησε για τους προπονητές που τον βοήθησαν στην καριέρα του, μεταξύ των οποίων τρεις πρώην του Ολυμπιακού, οι Ζαρντίμ, Μάρκο Σίλβα και Πάουλο Μπέντο.

Αμπέλ Φερέιρα: Η βοήθεια των Ζαρντίμ και Μάρκο Σίλβα, η επίδραση του Πάουλο Μπέντο

Ο Αμπέλ Φερέιρα έδωσε συνέντευξη του στη διαδικτυακή τηλεόραση της πορτογαλικής εφημερίδας «Α Bola» κι εκεί μίλησε για τους προπονητές που τον επηρέασαν και τον βοήθησαν στην καριέρα του.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είπε ότι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, προπονητής μεταξύ άλλων ομάδων και του Παναθηναϊκού, ήταν εκείνος που τον σημάδεψε ως προπονητή αλλά και τον καθόρισε ως άνθρωπο.

«Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μπορούσε να διορθώσει τους παίκτες κάνοντας πολλές ερωτήσεις. Είναι ο δάσκαλος, είναι ένας άνθρωπος που είχε κάτι ξεχωριστό για να σε διδάξει, για να σε καθοδηγήσει…» είπε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και σε άλλους προπονητές που τον βοήθησαν στην καριέρα του, τρεις από τους οποίους έχουν δουλέψει στον Ολυμπιακό: Ζαρντίμ, Μάρκο Σίλβα και Πάουλο Μπέντο.

Ως βοηθός, ο Αμπέλ Φερέιρα συνεργάστηκε με τον Μάρκο Σίλβα, τον Λεονάρντο Ζαρντίμ, τον Πάουλο Φονσέκα, τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο και τον Ζοσέ Πεσέιρο.

Αναφερόμενος σε προπονητές που άφησαν ένα «στίγμα» είπε: «Ο Ζόρζε Ζέσους μπορούσε να διώξει τις αμφιβολίες των παικτών, καλώντας τους να προσπαθούν να σκέφτονται πολύ μέσα στο παιχνίδι. Το ίδιο έκανε και ο Πάουλο Μπέντο»

Και συνέχισε χαρακτηρίζοντας τον Κάρλος Καρμπαχάλ ως ένα «τολμηρό στρατηγό», τον Ζοσέ Κουσέιρο, ως ένας «γεννημένο για επικοινωνία», τον Λουίς Κάμπος, τον Αουγκούστο Ινάσιο και τον Πάουλο Αουτουόρι, που «έκαναν πολύ τεχνική προπόνηση».