Κούγιας: «Το πρωτάθλημα δεν διακόπτεται»

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για όλα όσα ειπώθηκαν στο working group της Super League και μετέφερε το εξαιρετικό κλίμα που υπήρχε μεταξύ των ομάδων.

Κούγιας: «Το πρωτάθλημα δεν διακόπτεται»

Εξαιρετικό κλίμα επικράτησε το working group της Super League με τις ομάδες να είναι υπέρ της συνέχισης του πρωταθλήματος. Ο Αλέξης Κούγιας που συμμετείχε σε αυτή τη διαδικασία μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και μετέφερε το πολύ καλό κλίμα που υπήρχε μεταξύ των ομάδων.

«Πριν λίγο ολοκληρώσαμε μια τηλεδιάσκεψη με τo working-group της Super League. Υπάρχει σύμπνοια, δεν μπορώ να πω λεπτομέρειες. Όμως όλοι θέλουμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να ολοκληρωθεί, αλλά πάντα με γνώμονα την υγεία των αθλητών. Πρέπει να διασφαλιστεί η υγεία όλων των ανθρώπων. Πιθανότατα κεκλεισμένων των θυρών. Θέλουμε να ακολουθήσουμε την οδηγία της UEFA.

Για πρώτη φορά βλέπω τόσο ενωμένη τη Super League. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, αφού έρχονται μειώσεις σε όλα. Είναι πολύ πιθανό να έχουμε οικονομικά κραχ σε όλο τον κόσμο, όπως στις ΗΠΑ. Συνεργαζόμαστε και με τον κ. Δημητρίου από την ΕΠΟ, ώστε να έχουμε συμφωνία και με την Ομοσπονδία, αλλά ό,τι κάνουμε, θα το κάνουμε και με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης, της ΕΠΟ και των παικτών. Είναι αδύνατον να μην μειωθούν τα συμβόλαια. Είναι αδύνατον να μην ανασταλούν οι πληρωμές των προστίμων από τις ομάδες», τόνισε ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ και υπογράμμισε: «Το λέω κατηγορηματικά. Δεν θα διακοπεί το πρωτάθλημα».

Όσον αφορά στο θέμα της αδειοδότησης ο κ. Κούγιας είπε: «Πρέπει να δούμε τα κριτήρια αδειοδότησης. Ειδικά για φέτος εξετάζεται η κατάργηση του πλάνου βιωσιμότητας από τους φακέλους των ομάδων», ανέφερε και μιλώντας για τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών είπε: «Πρέπει να εξετάσουμε και τις μειώσεις των συμβολαίων. Υπάρχουν συμβόλαια στη Super League που είναι πράγματι 1-1,5 εκατ. ευρώ, αλλά υπάρχουν κι αυτά παιδιών που παίρνουν 2.000 ευρώ. Πάντως πρέπει να αποφασίσουμε κάτι συλλογικό και το ευχάριστο είναι ότι βλέπω ένα καλό κλίμα. Σας το λέω εγώ, που έχω δει τις τοποθετήσεις της κ. Σουλούκου και του κ. Γκαγκάτση και δεν εκπροσωπώ καμία από τις τέσσερις ομάδες».

Όσον αφορά στην πρόταση του για τη συνέχιση του πρωταθλήματος είπε: « Να πραγματοποιηθούν κανονικά οι προετοιμασίες των ομάδων από Ιούνιο από τη στιγμή που δεν θα υπάρχει δράση για πάνω από 40 μέρες. Ιούλιο-Αύγουστο να γίνουν τα ματς της φετινής σεζόν με πλέι-οφ και πλέι-άουτ και καπάκι χωρίς προετοιμασία να αρχίσει η νέα σεζόν ώστε να μην καούν οι ποδοσφαιριστές. Το ερωτηματικό σε αυτή την περίπτωση είναι το τι θα πει η UEFA για τις ομάδες που θα αγωνιστούν στην Ευρώπη».