Λάζαρος όπως Ντίντακ;

Στην ΑΕΚ επιμένουν πως δεν θα καθαρίσει εύκολα μαζί τους ο Χριστοδουλόπουλος. Οι ομοιότητες με την περσινή υπόθεση του Ισπανού μπακ, που τελικά κατέληξε στην Εσπανιόλ πληρώνοντας όμως την «Ένωση».

Λάζαρος όπως Ντίντακ;

Η ιστορία του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και το πώς είπε το «αντίο» στην ΑΕΚ, έχει πάρα πολλές ομοιότητες με την περσινή του Ντίντακ Βιλά. Απομένει να διαπιστώσουμε αν θα έχει και την ίδια κατάληξη. Ας τη θυμηθούμε και ας κάνουμε τη σύγκριση:

Ο Ισπανός αριστερός μπακ υπέγραψε στην ΑΕΚ στις 7 Αυγούστου 2015 για 2+1 χρόνια. Αντίστοιχο συμβόλαιο φέρεται να υπέγραψε το επόμενο καλοκαίρι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

Ο Ντίντακ όμως πέρσι, όπως και ο Λάζαρος φέτος, αποφάσισε να μη συνεχίσει την καριέρα του στην «Ένωση» για τον επιπλέον έναν χρόνο. Ο μεν πήγε στην Εσπανιόλ, ο δε στον Ολυμπιακό.

Όπως και φέτος όμως, έτσι και πέρσι, η ΑΕΚ φωνάζει για παράβαση συμφωνίας. Ότι δεν ήταν ελεύθεροι οι ποδοσφαιριστές και επομένως δεν μπορούσαν να φύγουν. Ανακοίνωσε δικαστικό αγώνα και απειλεί ανοιχτά την καριέρα των παικτών. Πως θα δούνε την επόμενη σεζόν από την εξέδρα. Ίδια τακτική και στις δύο περιπτώσεις. «Θα τον κρατήσω στα Σπάτα να κόβει ξύλα...», είχε διαρρεύσει πέρσι από το περιβάλλον του Δημήτρη Μελισσανίδη πως έλεγε χαρακτηριστικά ο επιχειρηματίας για τον Ντίντακ.

Η κατάληξη με τον Ισπανό αμυντικό είναι γνωστή: Παρ’ ότι είχε ξεκινήσει προπονήσεις με την Εσπανιόλ, δεν έβγαζε άκρη με την ΑΕΚ και αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη και να πληρώσει ως αποζημίωση σχεδόν 200.000 ευρώ, που αντιστοιχούσαν στα χρήματα που είχε να λαμβάνειν από την «Ένωση» για τη χρονιά του +1, την οποία δεν θέλησε να ενεργοποιήσει.

Θα κλείσει το κεφάλαιο του Λάζαρου με παρόμοιο τρόπο για τους «κιτρινόμαυρους»; Καταβάλλοντας δηλαδή η πλευρά του ποδοσφαιριστή την αποζημίωση για το +1 (αντιστοιχεί στις 320.000 ευρώ); Θα φανεί.

Από την ΑΕΚ πάντως αυτό φαίνεται πως εννοούν όταν διατρανώνουν πως είναι ίδια ιστορία με τον Ντίντακ. Βέβαια όλα θα ξεκαθαρίσουν όταν γίνει γνωστό ακριβώς τι χαρτιά κρατάει στα χέρια της η «Ένωση». Πάντως λένε και ξανά λένε σε Σπάτα και Μαρούσι, πως τα έγγραφά τους είναι απολύτως δεσμευτικά για τον ποδοσφαιριστή. Εν αναμονή λοιπόν των επόμενων επεισοδίων στο σίριαλ.