Ο Καμπιάσο αποκλεισμένος στην Ιταλία ονειρεύεται καριέρα προπονητή

Ο Εστεμπάν Καμπιάσο από την άκρη του πάγκου θέλει να εμπνεύσει τους νεότερους και να γίνει ένας από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο.

Ο Καμπιάσο αποκλεισμένος στην Ιταλία ονειρεύεται καριέρα προπονητή

Ο Εστεμπάν Καμπιάσο ζει από κοντά τη μεγαλύτερη τραγωδία στον πλανήτη. Αποφάσισε να μείνει μαζί με την οικογένειά του στο σπίτι του μεταξύ Μπέργκαμο και Μιλάνου. Και να μη μετακινηθεί, είτε στην Ελλάδα, είτε στην Ισπανία, είτε στην Αργεντινή, όπου επίσης έχει σπίτια.

Ο ίδιος, σε live που έκανε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο instagram, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία: «Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και να ελπίζουμε ότι τα χειρότερα πέρασαν. Ελπίζουμε ότι οι αριθμοί θα βελτιωθούν. Δεν γνωρίζουμε πότε θα φύγουμε από το σπίτι, πότε θα ξεκινήσει ξανά η ζωή. Υπάρχουν πολλά άγνωστα αυτή τη στιγμή».

Στη συνέχεια ο Καμπιάσο αναφέρθηκε στη μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης σε ηλικία μόλις 16 ετών (1996), λέγοντας πως αποφάσισε να πάρει τον δύσκολο δρόμο: «Πήγα να κυνηγήσω ένα όνειρο. Βγήκα από την περιοχή της άνεσής μου όταν πήγα. Δεν είναι λιγότερο ή περισσότερο δύσκολο να προπονείσαι για τον έναν ή τον άλλο σύλλογο, το δύσκολο είναι να μαζεύεις τα πράγματά σου και να φεύγεις. Να αφήνεις τα πάντα πίσω σου για ένα όνειρο. Ήταν το πρώτο μεγάλο βήμα της καριέρας μου».

Ο Καμπιάσο δεν έκρυψε ποτέ ότι στόχος του είναι να γίνει προπονητής μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Μάλιστα ο Ολυμπιακός έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτό: «Η αλήθεια είναι ότι πάντα σκεφτόμουν από την πλευρά του προπονητή, πολλές φορές, ακόμη και όταν ήμουν 16 ή 20 ετών. Νομίζω ότι ήταν φυσιολογικό επίσης, επειδή είναι κάτι που πάντα έχεις μπροστά στα μάτια σου. Αφού αποσύρθηκα, μελέτησα για να γίνω προπονητής, προετοιμάζοντας τον εαυτό μου μεταξύ μαθημάτων και πρακτικής. Έκανα την πρώτη πρακτική μου στην Ίντερ και στη συνέχεια στον Ολυμπιακό.

Αμέσως μετά ο Χοσέ Πέκερμαν με κάλεσε στην Εθνική Κολομβίας για το Μουντιάλ του 2018. Ξεκίνησα με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις: έχω εξαιρετική σχέση μαζί του, είναι μεταξύ των κορυφαίων κατά την άποψή μου. Πολλοί δούλεψαν με αυτόν (σ.σ. Πέκερμαν) στο τεχνικό επιτελείο του. Το Μουντιάλ είναι σαν ένα Master, κοιμάσαι 2-3 ώρες το βράδυ, γιατί σκέφτεσαι πώς να βελτιώσεις το σύνολο. Στη συνέχεια αποφάσισα να σταματήσω, για να πάρω το δίπλωμα Uefa Pro Master και τώρα έχω το πιο μεγάλο δίπλωμα που υπάρχει και μπορώ να προπονήσω κάθε ομάδα, σε οποιαδήποτε χώρα ή διοργάνωση. Είμαι έτοιμος να προπονήσω. Και πιστεύω ότι σύντομα αυτό θα γίνει».

Τέλος, ο Καμπιάσο μίλησε για την… κρυφή αγάπη του για το μπάσκετ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το μπάσκετ ήταν ένα σημαντικό κομμάτι όταν ήμουν μικρότερος, έως τα 14 μου χρόνια. Επίσης, πιστεύω ότι ως άθλημα μου έχει προσφέρει πολλά, τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με την αντίληψη του παιχνιδιού όσο και με το τάιμινγκ στην μπάλα. Παραμένει ένα σημαντικό σπορ για εμένα».