Τι περιμένει να πάρει ο Ολυμπιακός από τον Λάζαρο

Τον Πέδρο Μάρτινς δεν τον «καίει» η επικοινωνιακή επιτυχία, αλλά το τι μπορεί να του δώσει ο Χριστοδουλόπουλος εντός των τεσσάρων γραμμών.

Τι περιμένει να πάρει ο Ολυμπιακός από τον Λάζαρο

Επικοινωνιακά το θέμα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου είναι μία μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού. «Πλήγωσε» έναν από τους βασικούς του αντιπάλους για το πρωτάθλημα και πήρε τον MVP της πρωταθλήτριας ΑΕΚ. Πέρα από το επικοινωνιακό κομμάτι, το οποίο μπορεί να είναι σημαντικό στο ποδόσφαιρο, αλλά δεν παίζει μπάλα, υπάρχει και το αγωνιστικό.

Τον προπονητή για παράδειγμα ελάχιστα τον ενδιαφέρει αν θα κάνει καζούρα ο οπαδός του Ολυμπιακού σε αυτόν της ΑΕΚ για τον Λάζαρο. Τον Πέδρο Μαρτίνς εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι τι θα του προσφέρει ο ποδοσφαιριστής στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι.

Τι μπορεί να πάρει από τον Έλληνα διεθνή που προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν με πολύ καλούς αριθμούς. Πρώτα απ’ όλα προσθέτει στη μηχανή του έναν εξτρέμ που μπορεί να του δώσει και γκολ και δημιουργία. Ο Χριστοδουλόπουλος ολοκλήρωσε την αγωνιστική περίοδο με 16 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και με τέσσερις ασίστ. Είναι νούμερο που δεν υπήρχε στον Ολυμπιακό τη σεζόν που ολοκληρώθηκε από τους ακραίους επιθετικούς του.

Ο Πορτογάλος σύμφωνα και με όσα είπε στην επίσημη παρουσίαση του θέλει έναν Ολυμπιακό που να καταθέτει και τη ψυχή του στο γήπεδο. Ο Χριστοδουλόπουλος είναι μία τέτοια περίπτωση. Δεν είναι ο εξτρέμ που απλά θα κάνει την ντρίμπλα για να ακουστεί το επιφώνημα της κερκίδας. Είναι ο παίκτης που θα δώσει… μάχη στο γήπεδο. Επιπλέον είναι ένας ποδοσφαιριστής που κινείται συνεχώς με ή χωρίς τη μπάλα κάτι επίσης αρκετά σημαντικό για έναν προπονητή.

Ένα ακόμα σημαντικό αγωνιστικό κέρδος για τον Ολυμπιακό είναι τα χτυπήματα του Λάζαρου σε στατικές φάσεις. Έχει «πονέσει» πολύ η ομάδα του Πειραιά σε αυτόν τον τομέα και έχει ανάγκη έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα έχει και το καλό απευθείας φάουλ και το καλό κόρνερ.

Κέρδος θα έχει και στα αποδυτήρια με την παρουσία του Χριστοδουλόπουλου. Η πρόθεση της ομάδας είναι να βασιστεί πάνω σε Έλληνες παίκτες τη νέα σεζόν. Η «τρέλα» που έχει βγάλει ο 31χρονος άσος για να παίξει στον Ολυμπιακό «έφτιαξε» ήδη και πολλούς από αυτούς που ξέρουν ήδη ότι θα είναι στην ομάδα. Ξέρει καλά τις δυσκολίες του πρωταθλήματος και ξέρει καλά και την ιδιοσυγκρασία της ομάδας του Πειραιά.

Βέβαια, ο Μαρτίνς έχει ενημερωθεί πως είναι ένα παιδί που θέλει ειδικούς χειρισμούς. Αν τον κάνει να αισθανθεί καλά, αν του δώσει ρόλο και αν του δείξει πως τον εμπιστεύεται σε όλα είναι σίγουρο πως θα τον κερδίσει. Και ο Πορτογάλος πρέπει να διαχειριστεί με συγκεκριμένο τρόπο την περίπτωση του Χριστοδουλόπουλου για να μπορέσει να έχει πάρει απ’ αυτόν όλα τα θετικά του στοιχεία. Να σημειώσουμε πως ακόμα δεν έχει επικοινωνήσει ο προπονητής με τον διεθνή άσο κάτι που θα κάνει με την επιστροφή του στην Ελλάδα.