Oλυμπιακός: Γιατί ο Μπα δεν πρόκειται να φύγει το καλοκαίρι!

Τζάμπα... κόπος θα είναι για όποιον ενδιαφερόμενο σκοπεύει να κάνει κίνηση για τον Ουσεϊνού Μπα, όπως αναφέρει το «ΦΩΣ» της Δευτέρας (6/4). Ξεκάθαρο το μήνυμα του Ολυμπιακού και του ποδοσφαιριστή ότι δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει από τον Πειραιά, όσες πιέσεις και προτάσεις δεχτούν οι «ερυθρόλευκοι» την ερχόμενη μεταγραφική περίοδο.

Oλυμπιακός: Γιατί ο Μπα δεν πρόκειται να φύγει το καλοκαίρι!

Ο Ολυμπιακός δεν έχει βάλει πωλητήριο σε κανέναν. Τιμή πώλησης έχει μόνο ο Σα, τα 13 εκ. ευρώ που είναι στη ρήτρα του συμβολαίου του. Απλώς, επειδή είχε αρχίσει και ξέφευγε η κατάσταση με κάποιους ποδοσφαιριστές, όπως με τον Τσιμίκα, στο λιμάνι έσπευσαν να ανεβάσουν πολύ ψηλά τον πήχη και να ξεκαθαρίσουν ότι αν κάποιος θέλει να πάρει τον 24χρονο αριστερό μπακ, τότε θα πρέπει να προσφέρει το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτή τη στιγμή μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα όσα πληροφορηθήκαμε για τον τρόπο με τον οποίο έχει χειριστεί ο Ολυμπιακός τον Ουσεϊνού Μπα, που έκανε το «ξεπέταγμα» το τελευταίο τετράμηνο και πρόλαβε να μπει στις σημειώσεις αρκετών «κατασκόπων». Η Ντόρτμουντ και η Ατλέτικο Μαδρίτης που είχαν άνθρωπό τους στο Ολυμπιακός – Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη, είχαν ξαφνιαστεί ευχάριστα με τον Σενεγαλέζο και έσπευσαν να ανοίξουν «φάκελο».

Για να μην παρεξηγηθούμε, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Μπα θα πάει στην Βεστφαλία ή στην Μαδρίτη. Απλώς, το όνομά του έχει αρχίσει πλέον και ακούγεται στα... πέρατα της Ευρώπης και δη στα κορυφαία πρωταθλήματα. Τι ισχύει για τον Μπα και οφείλουμε να το καταγράψουμε; Η εικόνα που έχει περάσει προς τα έξω ο Ολυμπιακός είναι ότι ο Αφρικανός στόπερ δεν πρόκειται να πάει πουθενά το καλοκαίρι και πώς την επόμενη σεζόν θα εξακολουθεί να φοράει τα ερυθρόλευκα.

Φυσικά, αν έρθει καμιά εξωπραγματική προσφορά, άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ, τότε μπορεί το πράγμα να αλλάξει. Αλλά επειδή στον Ολυμπιακό γνωρίζουν πολύ καλά πώς κινείται η αγορά, ξέρουν ότι αυτά τα λεφτά για την ώρα δεν μπορεί να τα προσφέρει καμία ομάδα. Μπορεί όμως να τα προσφέρει κάποιος το 2021 ή το 2022, εφόσον ο Μπα συνεχίσει να είναι ο παίκτης που βλέπουμε από τον Νοέμβριο και μετά, έχοντας περάσει φυσικά και από το «πανεπιστήμιο» των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη σεζόν, εκεί όπου πάντοτε κρίνονται πολλοί στα «μάτια» των συλλόγων των κορυφαίων πρωταθλημάτων.

ΤΖΑΜΠΑ... ΚΟΠΟΣ

Ο Ολυμπιακός, αλλά και ο Μπα μέσω του μανατζερικού γραφείου που τον εκπροσωπεί έχει περάσει λοιπόν το μήνυμα, ότι όσοι επιχειρήσουν να μετατρέψουν το ενδιαφέρον τους σε επίσημη πρόταση, τότε θα φάνε πολύ απλά τα... μούτρα τους. Ακόμα και τον ίδιο τον Μπα να ρωτήσει κάποιος, θα διαπιστώσει ότι ο παίκτης όχι μόνο δεν έχει το μυαλό του αλλού, αλλά θεωρεί ότι ακόμα έχει πολλά να προσφέρει στον Ολυμπιακό, στην ομάδα που τον ανακάλυψε από την Γκαζελέκ Αζαξιό (σ.σ. είχε πέσει το περασμένο καλοκαίρι από τη Β’ Γαλλίας στην Γ’) και στην οποία έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Να παίξει σε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και να συμμετάσχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Δεν σκοπεύει να «πουλήσει» δηλαδή τον Ολυμπιακό και την εμπιστοσύνη με την οποία τον περιέβαλε. Τζάμπα... κόπο με λίγα λόγια θα κάνουν όποιοι χτυπήσουν την πόρτα του Ολυμπιακού, καθώς πολύ απλά ο παίκτης δεν πωλείται! Αυτή η κίνηση των «ερυθρολεύκων» δείχνει και το τι σκέφτονται για την επόμενη μέρα στο λιμάνι. Ότι θέλουν να στηριχθούν και του χρόνου πάνω του, αφού βλέπουν ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που άρπαξε την ευκαιρία όταν είχαν προκύψει τα προβλήματα με τους Σισέ και Αβραάμ, με αποτέλεσμα ο Μαρτίνς να τον «βιδώσει» στην ενδεκάδα και να μην τον βγάζει ούτε με... αίτηση!

Η ισορροπία του στο παιχνίδι, η αποφυγή επιπόλαιων ενεργειών, ο τσαμπουκάς που βγάζει ειδικά στο ξεκίνημα των αγώνων παρότι ορισμένα μαρκαρίσματά του είχαν ως αποτέλεσμα να «κιτρινιστεί», αλλά και οι καλές του τοποθετήσεις, είναι ορισμένα από τα στοιχεία που τον έχουν βάλει στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων του τελευταίου τετραμήνου. Κι όλα αυτά, επαναλαμβάνουμε, προερχόμενος από μία άσημη γαλλική ομάδα στη β’ κατηγορία και κολυμπώντας κατευθείαν στα βαθιά σε ντέρμπι και ματσάρες με Άρσεναλ και Γουλβς.