Λυσάνδρου: Αδύνατο να μιλήσουμε για ημερομηνίες στη Super League

Ο πρόεδρος της Super League, Μηνάς Λυσάνδρου, αδυνατεί να θέσει χρονικό ορίζοντα για την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Λυσάνδρου: Αδύνατο να μιλήσουμε για ημερομηνίες στη Super League

Ο πρόεδρος της Super League, Μηνάς Λυσάνδρου, μίλησε στο πρακτορείο Reuters για τις επιπτώσεις του κορoνοϊού και αναφερόμενος στην επανέναρξη του πρωταθλήματος είπε ότι δεν μπορεί να μιλήσει για ημερομηνίες.

Super League: Δεν ματαιώνεται το πρωτάθλημα - Αναστολή μέχρι τις 24/4 και βλέπουμε

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Στόχος είναι να έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα της ομάδας εργασίας πριν από τις 24 Απριλίου. Δεν πρόκειται για άσκηση χωρίς πίεση χρόνου. Πρέπει να καταγράψουμε τη ζημία και να γνωρίζουμε τις συνέπειες. Η κατάσταση δεν διαφέρει από άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Υπάρχουν ήδη ενδείξεις ότι τα προβλήματα άρχισαν να εμφανίζονται μετά τις πρώτες τρεις εβδομάδες της αναστολής. Εμείς ως Super League καταλαβαίνουμε την κρίσιμη κατάσταση που βρισκόμαστε. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ημερομηνίες, γιατί έχουμε μια άνευ προηγουμένου κατάσταση».

Και συνέχισε: «Έχουμε τα μάτια μας σε δύο επίπεδα: ένα είναι στην Ευρώπη και οι προσπάθειες εκεί, αυτό είναι το αθλητικό επίπεδο και στη συνέχεια σε εθνικό επίπεδο με τα κυβερνητικά μέτρα. Αν μείνουμε ενωμένοι και παίρνουμε αποφάσεις στο πνεύμα του αθλητισμού και του εμπορικού του χαρακτήρα, ο περιορισμός της ζημίας μπορεί να είναι εφικτός».

Κατέληξε λέγοντας: «Δεν αρκεί να διαχειριστούμε μόνο την κρίση τώρα για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πρέπει να εργαστούμε έτσι ώστε να υπάρξει μια ομαλή μετάβαση. Οι αποφάσεις μπορούν να ληφθούν μόνο όταν υπάρχουν τα πρώτα αποτελέσματα των ομάδων εργασίας στην Ευρώπη σε συνδυασμό με δεδομένα στην Ελλάδα. Μπορεί να υπάρχει μια περίπτωση που μια χώρα μπορεί να ξαναρχίσει και μια άλλη χώρα να μην μπορεί».