Σουλούκου: «Στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια. Διακοπή σημαίνει...» (vid)

Στην εκπομπή «MEGA SPORTS WEEKEND» μίλησε η γενική διευθύντρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Λίνα Σουλούκου. Αναφέρθηκε στα «θέλω» της UEFA και όσων ζητούν διακοπή του πρωταθλήματος.

Σουλούκου: «Στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια. Διακοπή σημαίνει...» (vid)

Η γενική διευθύντρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός και μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA), Λίνα Σουλούκου, μίλησε στο MEGA και στην εκπομπή «MEGA SPORTS WEEKEND».

Σύμφωνα με την κυρία Σουλούκου, προτεραιότητα της UEFA «είναι η ολοκλήρωση των εθνικών πρωταθλημάτων» με εξάντληση των χρονικών περιθωρίων που υπάρχουν και «η συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων».

Προσέθεσε, βέβαια, πως αυτό συναρτάται «με την εξέλιξη και την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ευρώπη».

«Ο κορονοϊός είναι μια κρίση. Η UEFA έκανε γρήγορες ενέργειες, γιατί ήταν απόλυτη προτεραιότητα η υγεία φιλάθλων, παικτών και όσων εργάζονται στον αθλητισμό. Ήταν αυτονόητο να επανεξεταστεί το ζήτημα των διοργανώσεων», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα της Super League, η κυρία Σουλούκου ανέφερε ότι «υπάρχει το ενδεχόμενο οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος», αν και το χαρακτήρισε «απευκταίο».

Μάλιστα εξήγησε τι θα συνεπαγόταν η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος που ζήτησαν εκπρόσωποι ορισμένων ΠΑΕ.

«Αντιλαμβάνομαι τη στάση και τις προτάσεις κάποιων ομάδων, αλλά ζητούμενο είναι να είμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι. Σε περίπτωση πρόωρου τερματισμού του πρωταθλήματος, η UEFA θα εξετάσει το ενδεχόμενο συμμετοχής των ομάδων που διεκόπη το πρωτάθλημά τους στις διοργανώσεις της», επισήμανε.

Παράλληλα, η κυρία Σουλούκου μίλησε για την οικονομική καταστροφή που θα προκαλέσει ενδεχόμενη διακοπή του πρωταθλήματος.

Τέλος, συγκρίνοντας τα ξένα πρωταθλήματα με το ελληνικό, τόνισε ότι «στην Ελλάδα υπάρχει ένα αβαντάζ ότι ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος».