Ολυμπιακός: Καμία τάση φυγής από τους βασικούς

Χαμός από μεταγραφικά σενάρια για παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά κανένας από τους «ενδεκαδάτους» δεν έχει παρουσιάσει τάσεις φυγής, όπως είχε συμβεί με τον Ποντένσε τον Ιανουάριο.

Ολυμπιακός: Καμία τάση φυγής από τους βασικούς

Προ ημερών το «ΦΩΣ» αποκάλυψε την τακτική που θα ακολουθήσει ο Ολυμπιακός την ερχόμενη μεταγραφική περίοδο. Μια τακτική που ακολουθεί από το καλοκαίρι του 2017. Μάξιμουμ μία πώληση βασικού ποδοσφαιριστή δηλαδή. Το 2017 ήταν ο Ρέτσος στα τελειώματα του Αυγούστου και αφού οι «ερυθρόλευκοι» είχαν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Μπέσνικ Χάσι, αποκλείοντας τις Παρτιζάν και Ριέκα στα προκριματικά. Το 2020 ήταν ο Ποντένσε στα τελειώματα του Γενάρη που πήγε στη Γουλβς. Ενδιάμεσα δεν υπήρχε άλλος «βασικός» που να έφυγε.

«Έσκασαν» αρκετές προτάσεις, αλλά στο λιμάνι ήταν κάθετοι. Είπαν «όχι» σε προτάσεις πολλών εκατομμυρίων για Καμαρά, Τσιμίκα, Σισέ, Γκιγιέρμε! Κι αυτό, γιατί δεν ήθελαν να χαλάσει ο κορμός και συν τοις άλλοις δεν είχαν και τόσο μεγάλη ανάγκη να πουλήσουν, έτσι ώστε να βάλουν λεφτά στα ταμεία τους. Ο Ολυμπιακός είναι ένα νοικοκυρεμένο σωματείο και αυτό το δείχνουν κάθε χρόνο οι ισολογισμοί της εταιρίας.

Αναφέραμε όμως ότι μπορεί να προκύψει μάξιμουμ μία αποχώρηση μόνο σε δύο περιπτώσεις. Αν για παράδειγμα έρθει μία απίστευτη πρόταση από το εξωτερικό, όπως είχε συμβεί με το ασύλληπτο 20άρικο της Λεβερκούζεν για τον Ρέτσο ή αν θα πιέσει κάποιος παίκτης να φύγει, όπως συνέβη με τον Ποντένσε.

Επειδή δεν μπορεί να προβλεφθεί αυτή τη στιγμή το αν θα έρθει μία σούπερ προσφορά (της Νάπολι για τον Τσιμίκα ή για Άγγλων για Σα, Καμαρά και Σισέ) εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στην παγκόσμια οικονομία λόγω κορονοϊού, πάμε στα δεδομένα που υπάρχουν στα χέρια μας. Ποια είναι αυτά;

Αν υπάρχουν... Ποντένσε στο υπάρχον ρόστερ! Αν υπάρχουν δηλαδή ποδοσφαιριστές που το μυαλό τους ταξιδεύει ήδη αλλού, που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους και να πάνε σε ένα κορυφαίο πρωτάθλημα ή αν θεωρούν ότι έχει κλείσει ο κύκλος τους στον Πειραιά.

Ευτυχώς για τον Ολυμπιακό ο Ποντένσε ήταν ο τελευταίος από το ερυθρόλευκο ρόστερ που σκεφτόταν τη μεταγραφή του. Το είπε και δημοσίως προ ημερών ότι στις 5 Γενάρη ήξερε για την Σεβίλλη, είχε «ψηθεί» να πάει στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και εν συνεχεία εμφανίστηκε η Γουλβς. Τάσεις φυγής δεν έχει παρουσιάσει κανένας ποδοσφαιριστής από την τωρινή ομάδα και αυτό σίγουρα είναι ένα «όπλο» στη... φαρέτρα του Ολυμπιακού όταν θα φτάσει η στιγμή για να απαντήσει στις προτάσεις που θα δεχτεί για τους Τσιμίκα, Σα (υπάρχει βέβαια πολύ υψηλή ρήτρα 13 εκ. ευρώ που εκεί δεν θα μπορεί να κάνει κάτι ο σύλλογος), Καμαρά, Σισέ, Μπα, Σεμέδο ή για όποιον άλλον προκύψει προσφορά.