Στα όρια της απόλαυσης

Ο Χρήστος Μεγγλίδης γράφει για το ενδεχόμενο να είναι συμπαίκτες στον Ολυμπιακό ο Φορτούνης με τον Λάζαρο.

Στα όρια της απόλαυσης

Από πλευράς ποιότητας στη δημιουργία, στην εκτέλεση και στο θέαμα είναι ίσως οι δύο καλύτεροι Έλληνες ποδοσφαιριστές της Λίγκας. Τουλάχιστον όταν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και όχι εκτός φόρμας. Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που να αμφιβάλλει πως θα ήταν ιδιαίτερα... ενδιαφέρον να βλέπαμε τη συνύπαρξή τους στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Θα μπορούσε να εξελιχθεί σε απόλαυση.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος δεν έχει αποκτηθεί ακόμα από τον Ολυμπιακό, όμως είναι δεδομένο πως και οι δύο πλευρές θα επιθυμούσαν την έναρξη της συνεργασίας τους από το καλοκαίρι που είναι μπροστά μας. Ο Κώστας Φορτούνης δεν είναι βέβαιο ότι θα παραμείνει στον Ολυμπιακό, διότι υπάρχει ενδιαφέρον από το εξωτερικό για την απόκτησή του και ίσως κριθεί από το κλαμπ και από τον ίδιο ότι ήρθε η ώρα να χωρίσουν οι δρόμοι τους, παρότι υπάρχει σε ισχύ συμβόλαιο ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Όλα μπορούν να συμβούν στην μεταγραφική περίοδο που έρχεται μετά την ολοκλήρωση της φετινής περιόδου. Υπάρχει σαφέστατα και το ενδεχόμενο να πάρει ο Ολυμπιακός τον Λάζαρο και να κρατήσει τον Κώστα.

Ο Χριστοδουλόπουλος βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του, έκανε ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα με την ΑΕΚ και την βοήθησε με γκολ και δημιουργίες τόσο στην κατάκτηση του τίτλου, όσο και στις διοργανώσεις του Κυπέλλου και του Γιουρόπα Λιγκ. Πέτυχε ορισμένα εξαιρετικής ομορφιάς γκολ, όπως αυτό με την εκτέλεση φάουλ εναντίον του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ ή εκείνο με την Λάρισα που έδωσε και την πρόκριση στην ομάδα του για τον τελικό του Κυπέλλου.

Ο Φορτούνης δεν έκανε καλή σεζόν, παρότι από πλευράς αριθμών με τα γκολ και τις ασίστ του θα έπρεπε να υπάρχει ικανοποίηση. Παρασύρθηκε από την κακή κατάσταση του Ολυμπιακού και δεν κατάφερε να «παρασύρει» ο ίδιος την ομάδα στις επιτυχίες. Όταν, όμως, είναι στα καλά του και έχει διάθεση να παίξει σωστό ποδόσφαιρο, έχω την άποψη (πιστεύω και πολλοί ακόμα) ότι δεν υπάρχει άλλος σαν κι αυτόν στην Ελλάδα σε ποιότητα, τεχνική, υποδοχή μπάλας, απαλλαγή από τον αντίπαλο, δημιουργία και εκτέλεση. Τα έχει όλα, δεν τα δείχνει όλα πάντα.

Η κοινή παρουσία των δύο παικτών στον Ολυμπιακό θα μπορούσε να φέρει στα μάτια μας πολύ «όμορφες» ποδοσφαιρικές στιγμές. Προσωπικά, θα ήθελα να το ζήσω...