Η άλλη τακτική του Ολυμπιακού στις πωλήσεις

Αρκετοί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού πολιορκούνται από ευρωπαϊκούς συλλόγους, αλλά στο μεγάλο λιμάνι ακολουθούν άλλη τακτική και δεν βιάζονται να πουλήσουν κάποιον παίκτη τους.

Η άλλη τακτική του Ολυμπιακού στις πωλήσεις

Αυτό το διάστημα είναι αλήθεια ότι τα πάντα έχουν "παγώσει", αλλά τον Ολυμπιακό έχουν τα μάτια τους και τα αφτιά τους ανοιχτά. Ακούγονται πολλά για βασικούς ποδοσφαιριστές τους και σημαντικές ευρωπαϊκές ομάδες πολιορκούν στελέχη της ενδεκάδας.

Οι Πειραιώτες δεν αντιδρούν μέχρι στιγμής, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως όλα όσα λέγονται και γράφονται δεν τα λαμβάνουν υπόψη τους. Στο μεγάλο λιμάνι ασχολούνται σοβαρά με τα σενάρια και γνωρίζουν καλά πως κάποιοι βασικοί τους ποδοσφαιριστές θα απασχολήσουν σίγουρα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ.

Από την άλλη, όμως, τηρούν σιγή ιχθύος για δύο λόγους. Ο ένας έχει να κάνει με το γεγονός πως αυτή την περίοδο δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα. Λόγω της κρίσης του κορονοϊού και τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί στα οικονομικά των συλλόγων κανείς δεν είναι σε θέση να κάνει επαφές με συλλόγους, διότι δεν μπορεί να γνωρίζει το αύριο.

Ο άλλος λόγος έχει να κάνει με την πολιτική που ακολουθεί ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια στις πωλήσεις του. Πολλά βασικά του στελέχη έχουν δεχτεί κρούσεις από ευρωπαϊκά κλαμπ, αλλά ο Ολυμπιακός δύσκολα πλέον λέει το "ναι" για ποδοσφαιριστή που παίζει και τον υπολογίζει ο προπονητής του.

Κάποιος μπορεί να επικαλεστεί το παράδειγμα του Ντανιέλ Ποντένσε ότι πωλήθηκε στη Γουλβς. Και όντως ήταν ένας βασικότατος ποδοσφαιριστής που έφυγε από τον Ολυμπιακό. Ο προηγούμενος βασικός ποδοσφαιριστής που είχε πωληθεί ήταν ο Παναγιώτης Ρέτσος, στις 31 Αυγούστου 2017. Δηλαδή μετά από 2,5 χρόνια πούλησε βασικότατο στέλεχος του και αυτό το καλοκαίρι δεν σκοπεύει να αλλάξει πολιτική και τακτική. Για τους Πειραιώτες πλέον είναι σημαντικό να διατηρείται ο βασικός του κορμός, αφού αυτό είναι και ένα από τα μυστικά των επιτυχιών των δύο τελευταίων σεζόν.