Ζάετς: «Οι Έλληνες πειθάρχησαν και λογικά γλιτώνουν το ιταλικό σενάριο»

Ο Βέλιμιρ Ζάετς μίλησε στην πατρίδα του για την καθημερινότητα που βιώνει με τον κορονοϊό όντας στην Ελλάδα και προέβλεψε ότι δύσκολα θα γίνει πράξη στη χώρα το... ιταλικό σενάριο.

Ζάετς: «Οι Έλληνες πειθάρχησαν και λογικά γλιτώνουν το ιταλικό σενάριο»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε κροατική ιστοσελίδα, ο Ζάετς είπε μεταξύ άλλων: "Ζω περισσότερο εκτός Αθηνών, οπότε δεν έχω την αίσθηση της κατάστασης στην Αθήνα. Πάντως μετά την λήψη των μέτρων η Αθήνα είναι άδεια. Η αστυνομία ελέγχει τους δρόμους και τις εξόδους από την πόλη. Πρέπει να έχεις άδεια για να βγεις έξω από το σπίτι σου. Στην αρχή οι Έλληνες δεν πήραν τα μέτρα στα σοβαρά αλλά με τον χρόνο πειθαρχούν αρκετά μπορώ να πω.

Οι Έλληνες είναι σαν τους Κροάτες στην φιλοσοφία, είναι κομμάτι της ψυχολογίας που έχουμε στην Μεσόγειο. Τους πήρε καλό διάστημα για να πειθαρχήσουν.

Τα σχολεία δεν λειτουργούν εδώ και κάποιες εβδομάδες και βγήκαν κάποιοι νόμοι για να βοηθηθεί η οικονομία. Μείωση φόρων στον ιδιωτικό τομέα και οικονομική βοήθεια από το κράτος είναι κάποια από τα μέτρα. Θα είναι δύσκολο για την οικονομία αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί.

Από εκεί και πέρα, δεν περιμένω το ιταλικό σενάριο να συμβεί και στην Ελλάδα αλλά σίγουρα οι αριθμοί των κρουσμάτων και των θυμάτων θα είναι μεγαλύτεροι σε σχέση με το σήμερα.

Σαν να μην έφτανε αυτό οι Έλληνες έχουν ένα σημαντικό πρόβλημα στα σύνορα με την Τουρκία. Αρκετοί πρόσφυγες προσπαθούν να μπουν στην χώρα. Θα ήταν μεγάλο κακό αυτό αν συμβεί στην Ελλάδα, έχοντας να αντιμετωπίσουν και τον ιό".