Αυτός είναι ο Κικί Κουγιατέ που καπάρωσε ο Ολυμπιακός (vid, pic)

Το «ΦΩΣ» σήμερα γράφει πως ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο για τον Κικί Κουγιατέ και εξηγεί πώς έφτασε να έχει καπαρώσει τον Αφρικανό αμυντικό. Μια επένδυση για το μέλλον.

Αυτός είναι ο Κικί Κουγιατέ που καπάρωσε ο Ολυμπιακός (vid, pic)

Ο Μπουμπακάρ Κικί Κουγιατέ της Τρουά είναι η νέα ανακάλυψη του Φρανσουά Μοντεστό από τη Β' Γαλλίας (Ligue 2) και όπως αναφέρει σήμερα το «ΦΩΣ», ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο.

Μάλιστα το «ΦΩΣ» εξηγεί πώς έφτασαν οι Πειραιώτες να έχουν καπαρώσει τον Αφρικανό αμυντικό.

Πρόκειται για θηριώδη αμυντικό, ύψους 1,93 μ., ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί τόσο στο κέντρο της άμυνας όσο και ως αμυντικός μέσος.

Ο 23χρονος από το Μάλι τη φετινή σεζόν έχει πραγματοποιήσει 19 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις (18 στη Ligue 2 και 1 στο Κύπελλο), ενώ έχει πανηγυρίσει και 6 γκολ (5 στη Ligue 1 και 1 στο Κύπελλο).

Είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες του Μάλι, ενώ έχει αγωνιστεί και στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των ανδρών.

Το συμβόλαιό του με την Τρουά λήγει το καλοκαίρι του 2022 και έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του Ολυμπιακού.

Έχει πολύ καλή σωματοδομή και έχει πέρασμα από την Πορτογαλία και τις πιο μικρές ομάδες της Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην πατρίδα του και την ομάδα Esperance Football Club de Médine, ενώ ύστερα από τρία χρόνια πήρε μεταγραφή στη Σπόρτινγκ, όπου είχε 45 συμμετοχές με τη δεύτερη ομάδα.

Τον Ιανουάριο του 2019 υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 3,5 ετών με την Τρουά.

Με την εθνική ομάδα του Μάλι έκανε ντεμπούτο τον Μάρτιο του 2019 σε έναν αγώνα με αντίπαλο τη Σενεγάλη. Μάλιστα ήταν βασικός στο συγκεκριμένο φιλικό.

Με την ομάδα Κ20 του Μάλι το 2015 έφτασε μέχρι και τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Φυσικά ο Ολυμπιακός θέλει να πραγματοποιήσει μία κίνηση αντίστοιχη των Καμαρά, Μπα ή παλαιότερα του Σισέ.