Άρης: Τίποτα σημαντικότερο από την (οικονομική) επιβίωση

Στον ποδοσφαιρικό Άρη η κουβέντα από τη δίψα για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας έχει μεταφερθεί -λόγω του κορονοϊού- στην επόμενη σεζόν και εκεί τίποτα πιο σημαντικό από την οικονομική επιβίωση του τμήματος δεν (θα) υπάρχει.

Άρης: Τίποτα σημαντικότερο από την (οικονομική) επιβίωση

Αυτό που προκύπτει με κάθε τρόπο για τη νέα χρονιά του Άρη είναι πως εξορθολογίζεται, δηλαδή μειώνεται, το μπάτζετ για το αγωνιστικό τμήμα.

Φέτος ο Άρης έδωσε μισό εκατομμύριο ευρώ στον Μπράουν Ιντέγε για να τον πείσει να φορέσει τα κίτρινα. Αυτά τα ποσά δεν θα υπάρχουν του χρόνου. Ούτε ο Άρης πρόκειται να μπει σε διαδικασία πλειστηριασμού με άλλες ομάδες, ακόμα και για παίκτες που είναι φέτος στο ρόστερ του.

Ο Θόδωρος Καρυπίδης έχει αποφασίσει να μη βγουν του χρόνου τα… πόδια από το πάπλωμα. Φέτος ήλπιζε να έχει έσοδα όσα και τα έξοδα, αλλά αυτό δεν συνέβη.

Η απόφαση για μείωση του προϋπολογισμού πάρθηκε πριν ξεκινήσει η… λαίλαπα του κορονοϊού. Το γεγονός αυτό απλώς σφράγισε την αλλαγή στρατηγικής των «κίτρινων», οι οποίοι από τη νέα σεζόν θα έχουν υψηλότερα συμβόλαια με αποδοχές 280-300 χιλιάδων ευρώ και με τους Άγγελο Χαριστέα και Μίχαελ Ένινγκ σε δράση, αναζητούν νέους… Βέλεθ.

Ο Ισπανός έπαιξε στον Άρη με λιγότερα από 150.000 ευρώ, διπλασίασε την αξία του στην αγορά μέσα από την παρουσία του στους Θεσσαλονικείς και ο στόχος του Άρη αυτό το καλοκαίρι θα είναι να βρει ανάλογες περιπτώσεις παικτών από την Ευρώπη και όχι μόνο.

Το σίγουρο είναι ότι παίκτες πάντα υπάρχουν. Ο Άρης έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα περιβάλλον στο οποίο ο ποδοσφαιριστής θέλει να βρίσκεται, θέλει να εργάζεται, θέλει να αποδίδει. Αυτό το πιστώνεται φυσικά ο Καρυπίδης και όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Τίποτα περισσότερο δεν αξίζει στον Άρη (της νέας σεζόν) από την οικονομική βιωσιμότητά του, ακόμα κι αν χρειαστεί να αποχωριστεί παίκτες που φέτος αποτέλεσαν βασικούς πυλώνες της πορείας του και της εξασφάλισης για δεύτερη σερί χρονιά παρουσίας σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.