Οι «χαμηλές πτήσεις» του Μιραλάς μετά το «αντίο» στον Ολυμπιακό

Τον Απρίλιο του 2018 ο Κέβιν Μιραλάς ολοκλήρωσε τη δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό, δίχως να ενθουσιάσει με τις εμφανίσεις του. Πώς κύλησε η διετία του μετά το οριστικό του «αντίο» στους «ερυθρόλευκους».

Οι «χαμηλές πτήσεις» του Μιραλάς μετά το «αντίο» στον Ολυμπιακό

Σαν χθες θυμόμαστε τον ενθουσιασμό που είχε προκαλέσει τον Ιανουάριο του 2018 η επιστροφή του Κέβιν Μιραλάς στο λιμάνι. Λογικό και επόμενο ήταν άλλωστε, σε μία περίοδο που ο Ολυμπιακός επί εποχής Τάκη Λεμονή (λίγα 24ωρα πριν από την καταστροφική εποχή επί Όσκαρ Γκαρθία) ήταν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, να φέρνει και έναν ποδοσφαιριστή ευγνωσμένης αξίας και που είχε γράψει τη δική του «χρυσή» ιστορία με τα ερυθρόλευκα.

Ο Βέλγος επιθετικός όμως δεν ήταν ποτέ ο Μιραλάς που λάτρεψε ο κόσμος. Ήταν και λίγο... γκαντέμης, καθώς αρκετές προσπάθειές του έφευγαν ξυστά από τα δοκάρια, αλλά το τελικό αποτέλεσμα ήταν τις περισσότερες φορές αρνητικό. Ο αγαπημένος Κέβιν της ερυθρόλευκης εξέδρας δεν κατάφερε ποτέ να δικαιολογήσει τα περίπου 5 εκ. ευρώ (απίστευτο ποσό) που είχαν δαπανηθεί για να αποκτηθεί τον Γενάρη του 2018 με τη μορφή δανεισμού από την Έβερτον.

Ο Μιραλάς τον Απρίλιο του 2018 χώρισε τους δρόμους του οριστικά με τον Ολυμπιακό και μάλιστα μία εποχή που ο Μαρινάκης είχε πάει στον Ρέντη και είχε πει στους παίκτες ότι «θα σας αλλάξω όλους». Και τους άλλαξε...

Παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον τι έκανε φεύγοντας από το λιμάνι ο Βέλγος επιθετικός που συχνά – πυκνά ερχόταν στην Ελλάδα για διακοπές την τελευταία διετία; Μια από τα... ίδια.

Η Έβερτον τον παραχώρησε δανεικό στην Φιορεντίνα τον Αύγουστο του 2018, ωστόσο, ο Μιραλάς και στο «Αρτέμιο Φράνκι» ήταν σκιά του εαυτού του. Ναι μεν αγωνίστηκε σε 30 ματς, αλλά στα περισσότερα ήταν ως αλλαγή από τον πάγκο. Συνολικά είχε 2 γκολ και 3 ασίστ, αριθμοί που δεν είναι καθόλου κολακευτικοί για τον Βέλγο επιθετικό.

Πέρσι το καλοκαίρι η Έβερτον τον άφησε ελεύθερο και μετά από πολύ ψάξιμο, ο Μιραλάς γύρισε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Αντβέρπ. Και εκεί όμως ο 32χρονος άσος (κλείνει τα 33 του τον Οκτώβριο) δεν έχει κάνει σπουδαία πράγματα. Παρότι η Αντβέρπ έκανε μία αξιοπρόσεκτη παρουσία φέτος στο βελγικό πρωτάθλημα (σ.σ. είναι 4η και μόλις δύο βαθμούς πίσω από τη 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League), ο Μιραλάς κυμάνθηκε σε ρηχά νερά. Μόλις 2 γκολ και 2 ασίστ σε 21 παιχνίδια, προερχόμενος κυρίως ως μία λύση από τον πάγκο.

Δυστυχώς για τον Βέλγο τα πράγματα την τελευταία τριετία – τετραετία δεν κυλούν όπως θα ήθελε. Και αυτό το καταλαβαίνει κανείς και από το συμβόλαιο που υπέγραψε με την Αντβέρπ στις 30 Αυγούστου 2019. Η ομάδα της Αμβέρσας του πρόσφερε συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας και ο Μιραλάς το δέχτηκε δίχως πολλά περιθώρια...