Απροσδόκητα εκατομμύρια στα ταμεία του Ολυμπιακού!

Ποιοι μπορεί να φέρουν χρήματα από το πουθενά στον Ολυμπιακό. Από τον Σολδάνο και τον Μεριά μέχρι τον... Ίγκορ.

Απροσδόκητα εκατομμύρια στα ταμεία του Ολυμπιακού!

Εσχάτως γνωστοποιήθηκε ότι η Μπόκα Τζούνιορς ετοιμάζεται να καταθέσει μία προσφορά άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ για να κάνει δικό της τον Φράνκο Σολδάνο. Δικός της βέβαια ήταν και τώρα, αλλά δανεικός από τον Ολυμπιακό. Η Μπόκα ωστόσο θέλει να απεμπλακεί τελείως ο Σολδάνο από τον Ολυμπιακό και για αυτό τον λόγο σκοπεύει να χτυπήσει επισήμως άμεσα την πόρτα των Πειραιωτών. Αν η πρόταση όντως είναι πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ, τότε συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να γίνει αποδεκτή, παρότι πριν από μερικούς μήνες είχε ακουστεί ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν το συζητούσαν με κάτω από 5 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως και να ‘χει, αν επιτευχθεί το συγκεκριμένο ντιλ, θα μιλάμε για απροσδόκητα εκατομμύρια! Είναι από τα χρήματα που δεν μπορεί να πει κάποιος ότι τα είχαν και τόσο σίγουρα στον Ολυμπιακό.

Ας μη γελιόμαστε άλλωστε... Είναι πολύ πιθανό ο Ολυμπιακός να χάσει έναν από τους βασικούς του παίκτες το καλοκαίρι, όπως είχε συμβεί τον χειμώνα με τον Ποντένσε. Αν θα είναι ο Τσιμίκας, ο Καμαρά, ο Σα, ο Σεμέδο ή οποιοσδήποτε άλλος, αυτό θα το δείξει ο χρόνος. Πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πλέον ποδοσφαιριστές που μπορούν να φέρουν πολλά εκατομμύρια ευρώ και ο σύλλογος πολύ δύσκολα μπορεί να τους κρατήσει. Ο Ποντένσε είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα.

Υπάρχουν ωστόσο και παίκτες που μπορεί να φέρουν χρήματα από το πουθενά. Ο Γκερέρο αναμένεται να φέρει αναγκαστικά, γιατί δύσκολο είναι να μείνει ως τρίτος φορ πίσω από τους Ελ Αραμπί και Χασάν (εκτός απροόπτου θα ενεργοποιηθεί η οψιόν αγοράς του). Η οψιόν αγοράς για τη Λεγκανές είναι στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο η Λεγκανές (δύσκολο φαντάζει) ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα θα μπορέσει να τον αγοράσει και με λιγότερα χρήματα, μιας και το συμβόλαιό του εκπνέει το καλοκαίρι του 2021.

Ο Μεριά επίσης μπορεί να φέρει εκατομμύρια. Γιατί ναι μεν στην Ελλάδα «δεν έπιασε» και ο κόσμος δεν θέλει να τον βλέπει, αλλά στην Τουρκία έχοντας πάει στην Κασίμπασα άρχισε σιγά σιγά να ξαναφτιάχνει το όνομά του. Σημείωσε βέβαια ένα αυτογκόλ, όμως αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι στην Πόλη τον έχουν σε εκτίμηση. Δύσκολα η Κασίμπασα θα δώσει τα 5 εκατομμύρια ευρώ που αναφέρονται στην οψιόν αγοράς, αλλά επειδή στην Τουρκία δεν θεωρείται ένας στόπερ της... σειράς, είναι ικανός να φέρει πρόταση.

Μεταξύ άλλων υπάρχει και ο Ίγκορ. Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ, που αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2018 από τον Αστέρα Τρίπολης χωρίς ωστόσο να μείνει στο λιμάνι, έχει πάει δανεικός στην κροατική Όσιγεκ. Κι εκείνος έχει οψιόν αγοράς (1,5 εκατομμύριο ευρώ λένε στην Κροατία), κάνει μία πολύ καλή χρονιά με την Όσιγεκ (έχει 21 συμμετοχές με 1 γκολ και 1 ασίστ) και όλα δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός θα απεμπλακεί το καλοκαίρι οριστικά.