Άρης: 106 ετών αλλά μοιάζει ακόμα νέος και ωραίος

Η συμπλήρωση 106 ετών από την ημέρα ίδρυσης του Άρη αναδεικνύει άμεσα δύο στοιχεία, τα οποία ενδεχομένως κάποιοι να μην δίνουν την σημασία που τους πρέπει, αλλά αυτά είναι που τον κρατούν ζωντανό”.

Άρης: 106 ετών αλλά μοιάζει ακόμα νέος και ωραίος

Το να υπάρχει ένας σύλλογος για περισσότερο από έναν αιώνα και να γιορτάζει τα 106α γενέθλιά του σημαίνει ότι κουβαλά πίσω του μια μεγάλη ιστορία, η οποία ιστορία μεταφέρεται από γενιά σε γενιά μέσω των φιλάθλων που τον υποστηρίζουν.

Ο Άρης έγινε 106 χρονών και υπάρχει ακόμα γιατί και ιστορία διαθέτει και κόσμο στο πλευρό του έχει. Τα προηγούμενα χρόνια, στις περασμένες δεκαετίες ήταν πολύ πιο εύκολο να δημιουργηθούν νέες γενεές φιλάθλων.

Βασικός στόχος του συλλόγου που έχει μια σταθερή, μεγάλη βάση φιλάθλων είναι αφενός η διατήρηση αυτής της βάσης και ο εμπλουτισμός της με νέους φιλάθλους. Είναι δύσκολο να συμβεί αυτό όταν ο σύλλογος δεν προσφέρει απλόχερα τίτλους και διακρίσεις, αλλά αυτό που για άλλους μοιάζει… τρελό, στον Άρη είναι το αυτονόητο.

Ο Άρης καταφέρνει σε χαλεπούς καιρούς - οικονομικά και αθλητικά - να δημιουργεί νέους φιλάθλους, να εμπλουτίζει τη βάση του και αυτό είναι που τον κρατάει όρθιο, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στα τμήματά του.

Στον Άρη ποτέ κάτι δεν ήταν εύκολο. Πάντα από τα δύσκολα μονοπάτια πορεύεται αυτός ο σύλλογος, έτσι έχουν μάθει και οι φίλαθλοί του, γι’ αυτό και παρουσιάζουν μεγάλη συνέπεια στην “πίστη” τους στο σήμα.

Αυτό που θα χρειαζόταν ο Άρης σαν σύλλογος είναι η δημιουργία στελεχών, ανθρώπων που θα φέρουν νέες ιδέες, φρέσκα πλάνα, που θα βάλουν ψυχή, μεράκι και θα τα κάνουν όλα αυτά με ανιδιοτέλεια. Δύσκολο τέτοια εποχή να βρεθούν τέτοιοι άνθρωποι, αλλά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Μέχρι τότε, η ιστορία και ο κόσμος βάζουν… πλάτη για να κρατούν έναν σύλλογο 106 ετών όρθιο και να τον κάνουν να μοιάζει νέος και ωραίος.