Στο… μάτι του Μαρτίνς

Ο Γιώργος Ξύδας κάνει εξαιρετική σεζόν στη Football League με τον ΑΟΧ Κισσαμικό. Η άποψη του Πορτογάλου και η σκέψη για επιστροφή.

Στο… μάτι του Μαρτίνς

Όλοι είναι υπό παρακολούθηση. Όλοι σκανάρονται και για όλους υπάρχει φάκελος με τα πεπραγμένα τους από τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος στην παρουσίαση του ανακοίνωσε τα ονόματα τεσσάρων δανεικών που επιστρέφουν στο Ρέντη. Για αρχή θα ακολουθήσουν την προετοιμασία στο Ζέεφελντ, όμως, είναι σχεδόν σίγουρο ότι η πλειοψηφία αυτών θα μείνει στην ομάδα κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Ένας ακόμα δανεικός που έχει κάνει εντύπωση στον 47χρονο προπονητή είναι ο Γιώργος Ξύδας. Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής έχει παραχωρηθεί δανεικός στον ΑΟΧ Κισσαμικό. Από την ομάδα της Κρήτης, άλλωστε έγινε γνωστό πως επιστρέφει ο Μανώλης Σάλιακας. Ο Ξύδας έχει ξεχωρίσει στη Football League με αρκετά καλά παιχνίδια στο ενεργητικό του.

Μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης και κυρίως στην κορυφή. Οι αριθμοί του είναι εξαιρετικοί, αφού έχει κάνει 24 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας μετρώντας εννιά γκολ και τέσσερις ασίστ. Επίσης έχει δύο συμμετοχές και στο Κύπελλο Ελλάδας.

Είναι από τους βασικούς συντελεστές της πολύ καλή πορείας του ΑΟΧ Κισσαμικού στο πρωτάθλημα της Football League. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ενημερωθεί για τους πάντες και ένας απ’ αυτούς είναι και ο Γιώργος Ξύδας. Τον έχει στα υπόψη του και δεν αποκλείεται να είναι ο επόμενος που θα πάρει τον δρόμο προς το Ρέντη προκειμένου να τον πείσει στην προετοιμασία για το αν αξίζει την ευκαιρία να μείνει στην ομάδα. Όπως και να ‘χει, πάντως, είναι ένας από τους δανεικούς που έχει πολύ καλή παρουσία και στον Ολυμπιακό υπάρχει ικανοποίηση για τη φετινή του εικόνα με τη φανέλα των Κρητικών.

Όσον αφορά στο παιχνίδι της Κυριακής του ΑΟΧ Κισσαμικού με τον Απόλλωνα Πόντου ο Ξύδας ήταν στη βασική ενδεκάδα, όπως ήταν οι Τόλι, Σάλιακας που επίσης ανήκουν στον Ολυμπιακό.