Oλυμπιακός: Το «θέλω» του Μαρτίνς, αλλά πλέον όλα είναι ρευστά

Η δήλωση του Πέδρο Μαρτίνς για το μέλλον του και τις συζητήσεις με τον Ολυμπιακό, αλλά και τα νέα δεδομένα που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός.

Oλυμπιακός: Το «θέλω» του Μαρτίνς, αλλά πλέον όλα είναι ρευστά

Μεγάλη συνέντευξη σε ρωσική ιστοσελίδα παραχώρησε ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε για όλα σε μία περίοδο που έχουν παγώσει τα πάντα λόγω του κορονοϊού. Ο 49χρονος κόουτς είπε αρκετά ενδιαφέροντα, αλλά θα εστιάσουμε σε ένα πολύ σημαντικό.

Ρωτήθηκε αν υπάρχει ενδεχόμενο να δουλέψει στη Ρωσία και απάντησε: «Τώρα εστιάζω στον Ολυμπιακό, έχουμε σοβαρές συζητήσεις».

Από τη μία γίνεται κατανοητό πως ο Μαρτίνς δεν θα μπορούσε να πει και κάτι διαφορετικό. Ήταν ένας τρόπος για να «ντριμπλάρει» την ερώτηση. Από την άλλη, όμως, θα μπορούσε να το κάνει με διαφορετικό τρόπο.

Ποτέ δεν έκρυψε ο Πέδρο Μαρτίνς ότι του αρέσει η ζωή στην Ελλάδα και πως έχει δεθεί με τον Ολυμπιακό. Έχει περάσει σοβαρές δυσκολίες ο Πορτογάλος και έχει νιώσει μεγάλη αμφισβήτηση ακόμα και σε διαστήματα που η ομάδα πήγαινε από το καλό στο καλύτερο. Το θέμα της παραμονής του σαφώς και είναι ανοιχτό, με τον ίδιο να δείχνει την πρόθεση να μείνει στον σύλλογο.

Ο Μαρτίνς ωστόσο μετά τις επιτυχίες που είχε ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη έχει εκτοξεύσει και αυτός την αξία του. Βέβαια όσα συμβαίνουν σε όλο τον πλανήτη με την πανδημία αλλάζουν και τα δεδομένα στα ποδοσφαιρικά δρώμενα.

Δεν ξέρει κανείς πότε θα τελειώσει αυτή η ιστορία, αν θα γίνουν αγώνες, αν θα τελειώσει αυτή η σεζόν και πότε θα αρχίσει η επόμενη. Όλα αυτά καταλαβαίνετε πως επηρεάζουν τις εξελίξεις και για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Πολύ πιθανό να τελειώσει η μία σεζόν και να αρχίσει αμέσως η άλλη.

Όλο αυτό θα αλλάξει πολλά και στον προγραμματισμό των ομάδων. Ήδη έχουν αλλάξει πολλά ακόμη και στα οικονομικά των συλλόγων, αφού αυτή η αγωνιστική απραξία έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται χρήματα από χορηγίες και τηλεοπτικά δικαιώματα. Επομένως ακόμη και οι κινήσεις που θα γίνουν το καλοκαίρι θα έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Δηλαδή για παράδειγμα αν ένας προπονητής περίμενε πως θα έχει μία καλή πρόταση, ίσως τώρα με τα νέα δεδομένα να μην του γίνει. Ακόμη κι αν ένας σύλλογος υπολόγιζε πως θα προχωρήσει σε αλλαγή τεχνικής ηγεσίας για τους δικούς του λόγους, ίσως τώρα να μην το επιχειρήσει, διότι δεν θα έχει τον απαιτούμενο χρόνο. Όλα είναι ρευστά, αλλά είναι σίγουρο πως ο Πέδρο Μαρτίνς έχει στο μυαλό του τον Ολυμπιακό.