Ελ Αραμπί: «Μείναμε τρεις ώρες σε ένα δωμάτιο για να δούμε αν είμαστε θετικοί στον κορονοϊό»

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί αναφέρθηκε στον Ολυμπιακό, ενώ περιέγραψε τη διαδικασία του τεστ που υποβλήθηκε όλη ομάδα για να διαπιστωθεί αν υπάρχει θετικό κρούσμα κορονοϊού.

Ελ Αραμπί: «Μείναμε τρεις ώρες σε ένα δωμάτιο για να δούμε αν είμαστε θετικοί στον κορονοϊό»

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα «Ouest-France» ο Γιούσεφ Ελ Αραμπί. Σε αυτή μίλησε για τον Ολυμπιακό και την επιστροφή στην Ευρώπη, τον κορονοϊό και το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε όλη η ομάδα, μετά το θετικό κρούσμα του Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως και τη ζωή στην Αθήνα, με τα τωρινά δεδομένα. Αναλυτικά:

Για την επιστροφή του στην Ευρώπη με τον Ολυμπιακό:

«Ήταν μία μεγάλη πρόκληση να γυρίσω στην Ευρώπη, μετά από τρεις σεζόν στο Κατάρ. Είχα τη δυνατότητα να παίξω στο Champions League, σκόραρα σχεδόν εναντίον κάθε αντιπάλου, όπως και στο Europa League. Είμαι πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα. Είναι μία από τις πιο ωραίες σεζόν της καριέρας μου και είναι και μία ικανοποίηση να είσαι πάλι στον ανταγωνισμό της Ευρώπης».

Για τις σκέψεις που κάνει για το μέλλον και το αν θα ψαχτεί για καλύτερο πρωτάθλημα:

«Γιατί όχι! Πολύ κόσμος ήταν σκεπτικός για εμένα, όταν άφησα το Κατάρ. Το παράθυρο των μεταγραφών δεν ήταν τόσο ανοιχτό, με λίγες συγκεκριμένες επαφές, συμπεριλαμβανομένης και της Γαλλίας. Αλλά έκανα μεγάλες θυσίες στην προπόνηση και βέβαια είναι η ποιότητα που έχεις όταν βρίσκεται απέναντι από την εστία, ένας επιθετικός δεν τη χάνει αυτή την ποιότητα. Από εκεί και πέρα, έχω ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο εδώ στον Ολυμπιακό, με εμπιστεύονται, έχουμε μεγάλη ομάδα, υπάρχουν τα Κύπελλα Ευρώπης μπροστά μας… Δεν μετάνιωσα που ήρθα, γιατί σήμερα όλοι χαμογελάνε».

Για το τι συνέβη όταν στον Ολυμπιακό έμαθαν ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν θετικός στον κορονοϊό:

«Ο πρόεδρος είχε κάποιες επαγγελματικές συναντήσεις στην Αγγλία μετά το παιχνίδι μας με την Άρσεναλ στο Λονδίνο, στις 27 Φεβρουαρίου. Ήταν κοντά στον προπονητή μας και στον Κριστιάν Καρεμπέ. Μόλις μάθαμε ότι ήταν θετικός στον ιό πήγαμε στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Μείναμε τρεις ώρες σε ένα δωμάτιο για τις εξετάσεις. Ευχαριστώ τον Θεό, δεν υπήρξε κανένα θετικό τεστ».

Όσο για τη ζωή στην Αθήνα σε μία τέτοια δύσκολη κατάσταση, δήλωσε:

«Οι άνθρωποι γνωρίζουν τη σοβαρότητα της κατάστασης, ακόμη και αν υπάρχουν λιγότερα κρούσματα από ό,τι στη Γαλλία. Ελήφθησαν προληπτικά μέτρα, η Ελλάδα είναι δίπλα στην Ιταλία και η καραντίνα ήρθε γρήγορα. Τα σχολεία έκλεισαν δέκα ημέρες πριν από τη Γαλλία. Στην Ελλάδα έχουν ανταποκριθεί περισσότερο από άλλες χώρες. Στη Γαλλία, ήμουν πολύ έκπληκτος από ορισμένες εικόνες στα πάρκα, στις αγορές… Στην Αθήνα δεν αισθανόμαστε τον ίδιο πανικό».