Πέτυχε διάνα με τον Μπα ο Ολυμπιακός!

Ο Ουσεϊνού Μπα επιβραβεύτηκε για τη σκληρή δουλειά, άρπαξε την ευκαιρία του Πέδρο Μαρτίνς από τα... μαλλιά και πλέον αποτελεί ένα βασικό μέλος του Ολυμπιακού στην άμυνα προσφέροντας πολλές λύσεις. 

Πέτυχε διάνα με τον Μπα ο Ολυμπιακός!

Όταν μια ομάδα θέλει να πρωταγωνιστήσει κοιτάζει να εντάξει στο δυναμικό της τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές που θα την ανεβάσουν επίπεδο και φυσικά θα κάνουν πιο εύκολο το έργο του προπονητή. Παίκτες με αξία και ποιότητα, αλλά και ποδοσφαιριστές νεαρούς σε ηλικία με πολύ καλά χαρακτηριστικά, εξελίξιμους, που στο μέλλον μπορούν να αποτελέσουν βασικούς πυλώνες του συλλόγου. Μία τέτοια περίπτωση ποδοσφαιριστή για τον φετινό Ολυμπιακό είναι ο Ουσεϊνού Μπα.

Ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός από τη Σενεγάλη πήρε την ευκαιρία του στους «ερυθρόλευκους» και δείχνει να την έχει αρπάξει από τα… μαλλιά. Ο νεαρός στόπερ πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις με τη φανέλα του Ολυμπιακού, δείχνοντας πως έχει δέσει με την ομάδα, πως έχει μπει στη νοοτροπία και τη φιλοσοφία του προπονητή του, αλλά και ότι έχει εγκλιματιστεί και προσαρμοστεί απόλυτα στο Ρέντη. Χωρίς να είμαστε υπερβολικοί, ο Μπα αποτελεί μία από τις αποκαλύψεις του φετινού Ολυμπιακού και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο.

Έχει καταφέρει με τις εμφανίσεις του να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του, ο οποίος βλέπει να έχει στη διάθεσή του έναν παίκτη με χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στα «θέλω» του. Όπως είπαμε, ο Μπα αποτελεί μία εκ των αποκαλύψεων στον φετινό Ολυμπιακό και όχι άδικα. Ο ίδιος περίμενε την ευκαιρία του και δεν την άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτη. Με υπομονή, πολλή δουλειά, χαμηλούς τόνους και κάτω το κεφάλι κατάφερε να έχει εντυπωσιακή εξέλιξη, γεγονός που έχει σκορπίσει απόλυτη ικανοποίηση στο «στρατόπεδο» των Πειραιωτών, οι οποίοι θεωρούν πως χτύπησαν «φλέβα χρυσού» με τον Σενεγαλέζο αμυντικό.

Δεν είναι μόνο η καλή σωματοδομή που έχει, η οποία καλύπτει στο απόλυτο τις απαιτήσεις της θέσης του κεντρικού αμυντικού. Είναι γενικότερα η αντίληψη της φάσης που έχει όταν η ομάδα αμύνεται και οι τοποθετήσεις του όντας πλέον από τους κορυφαίους της ομάδας του. Ειδικά στη ρεβάνς με την Άρσεναλ στο «Εμιρέιτς» ήταν εξαιρετικός, βάζοντας και αυτός το δικό του λιθαράκι στην επική πρόκριση των «ερυθρόλευκων», ενώ και στο ματς με τη Γουλβς στο Φάληρο ήταν από τους καλύτερους. Και φυσικά είναι ακόμα μία επιβεβαίωση των ανθρώπων του Ολυμπιακού, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έχουν έφεση να ανακαλύπτουν «διαμαντάκια» από το εξωτερικό, τα οποία στο μέλλον θα μπορούσαν να αποτελέσουν βασικά γρανάζια των Πειραιωτών. Στην προκειμένη φάση το «λαβράκι»… ψαρεύτηκε από τη Γαλλία και την Γκάζελεκ Αζαξιό.

Μάλιστα ο Μπα έκανε ακόμα ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα του, καθώς εξαργύρωσε τις πολύ καλές εμφανίσεις του με την κλήση στην Εθνική Σενεγάλης. Ακόμα μία επιβράβευση της σκληρής δουλειάς του παίκτη. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι ο Ολυμπιακός έχει στο ρόστερ του έναν πολλά υποσχόμενο και εξαιρετικά ταλαντούχο ποδοσφαιριστή, ο οποίος μπορεί να κάνει τη διαφορά διορθώνοντας κάποια μικρά λαθάκια που είναι φυσιολογικό να έρχονται. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως με τις εμφανίσεις του ο Μπα έχει καταφέρει να τραβήξει αρκετά βλέμματα από το εξωτερικό, με τους Πειραιώτες να σκοπεύουν να «δέσουν» στο μεγάλο λιμάνι τον παίκτη.