Κασάμι: Πόσο κοντά είναι στον Ολυμπιακό

«Προς Πειραιά», έγραφαν οι Ελβετοί για τον 27χρονο χαφ, αλλά ακόμα έχει πολλά... ψωμιά η ιστορία για να ξαναφορέσει ο Κασάμι τη φανέλα του Ολυμπιακού. Μένει ελεύθερος τρεις μήνες νωρίτερα!  

Κασάμι: Πόσο κοντά είναι στον Ολυμπιακό

Οι Ελβετοί το έχουν κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι ο Παϊτίμ Κασάμι το καλοκαίρι θα γυρίσει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Ήταν κάτι σαν... μυστική συμφωνία των δύο πλευρών τον περασμένο Ιανουάριο, όταν οι «ερυθρόλευκοι» κινήθηκαν για την απόκτησή του, αλλά, παρόλο που το συμβόλαιό του με τη Σιόν εκπνέει το ερχόμενο καλοκαίρι, ο πρόεδρος της ελβετικής ομάδας σήκωσε «απαγορευτικό». Αυτό ισχυρίζονται -επαναλαμβάνουμε- οι Ελβετοί...

Πόσο κοντά όμως είναι στον Ολυμπιακό ο Κασάμι; Ή και πόσο μακριά; Όταν με το καλό ολοκληρωθεί η σεζόν και αρχίσει και με τη βούλα ο μεταγραφικός σχεδιασμός των Πειραιωτών, τότε θα έχουμε περισσότερα να πούμε. Όταν βάλουν δηλαδή όλα τα δεδομένα κάτω με τον προπονητή οι άνθρωποι της διοίκησης και αποφασίσουν πώς θα πορευτούν το καλοκαίρι.

Ο Κασάμι είναι ένας ποδοσφαιριστής που όντως αρέσει στους «ερυθρόλευκους». Αν δεν τους άρεσε άλλωστε, δεν θα έκαναν κίνηση τις τελευταίες ημέρες του Γενάρη για να τον αποκτήσουν. Από εκεί και πέρα όμως, οι Ελβετοί φαίνεται ότι έχουν βιαστεί λίγο. Δεν είναι σίγουρο ότι ο Κασάμι θα ξαναφορέσει τα ερυθρόλευκα. Δεν είναι σίγουρο μάλιστα ότι ο Ολυμπιακός θα ασχοληθεί κιόλας με την περίπτωσή του. Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει γύρω στον Ιούνιο...

Προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται κάτι περί επαναπροσέγγισης παρά μόνο ότι τον Ιανουάριο είχε ειπωθεί μία κουβέντα ότι «αφού δεν έγινε τώρα η μεταγραφή, θα γίνει το καλοκαίρι». Σε αυτή την κουβέντα μάλιστα ήταν μέσα και ο Ζόρζε Μέντες. Ο Πορτογάλος μεγαλοατζέντης, που έχει φέρει κόσμο και... κοσμάκη στον Ολυμπιακό (Σα, Ποντένσε, Χασάν, Μιράντα κ.ά.), έχει αποκτήσει εδώ και μερικούς μήνες τα δικαιώματα του Κασάμι και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι ένα επιπλέον ατού στις διαπραγματεύσεις του συλλόγου με τον παίκτη, αν και εφόσον ο Ολυμπιακός αποφασίσει να ασχοληθεί.

Αν και –εδώ που τα λέμε– ειδικά για την περίπτωση του Ελβετού δεν χρειαζόταν κανένας Μέντες. Ο Κασάμι δεν το έχει κρύψει ποτέ ότι θα ήθελε να γυρίσει στον Πειραιά. Ξαναλέμε πάντως ότι προς το παρόν δεν έχει γίνει κάποια σοβαρή κουβέντα για τον 27χρονο άσο.

Όσο για το τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες από την Ελβετία; Ο πρόεδρος της Σιόν λόγω κορονοϊού και κατ' επέκταση διακοπής πρωταθλήματος ψάχνεται να κάνει περικοπές στα συμβόλαια των παικτών. Τους εξήγησε ότι όσοι δεν δεχτούν θα μείνουν αυτομάτως ελεύθεροι. Οι Ελβετοί υποστηρίζουν ότι ο Κασάμι δεν το έχει δεχτεί και ότι μένει ελεύθερος μερικούς μήνες νωρίτερα από τις 30 Ιουνίου που εξέπνεε το συμβόλαιό του.