Κορονοϊός: Τα... παράπλευρα προβλήματα του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν

Στον Ολυμπιακό περιμένουν τις εξελίξεις από την τηλεδιάσκεψη της UEFA, αν και γνωρίζουν ότι δεν είναι και δεδομένο ότι όσα αποφασιστούν, θα γίνουν και στην πράξη. Ο κορονοϊός όμως έχει προκαλέσει... παράπλευρα προβλήματα στην οργάνωση των «ερυθρολεύκων», όχι τόσο για τη φετινή σεζόν, αλλά για την επόμενη!

Κορονοϊός: Τα... παράπλευρα προβλήματα του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν

Η UEFA αναμένεται να ανακοινώσει μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης της Τρίτης (17/3) με τις ομοσπονδίες, τις λίγκες και τους συλλόγους, ότι τα πρωταθλήματα θα κάνουν επανεκκίνηση από αρχές Μαϊού. Αυτό φυσικά θα συμβεί πανδημίας επιτρέποντος, γιατί αν δεν υπάρξει ύφεση του κορονοϊού σε ενάμισι μήνα, τότε η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία θα κληθεί να πάρει αποφάσεις που ίσως να μην αρέσουν σε ορισμένους συλλόγους ή και ομοσπονδίες.

Όμως, λόγω ανωτέρας βίας πρέπει να γίνουν και μη αρεστές ενέργειες για κάποιους, όπως για παράδειγμα η απότομη διακοπή των πρωταθλημάτων, η επικύρωση των τρεχουσών βαθμολογιών, ενώ θα είναι και στην ευχέρεια κάθε Λίγκας αν θελήσει να ακυρώσει τη σεζόν. Μέχρι τότε έχουμε όμως πολύ δρόμο μπροστά μας. Ας δούμε πρώτα τι θα συμβεί στην τηλεδιάσκεψη της UEFA και... βλέπουμε.

Ας ασχοληθούμε με κάποια άλλα πράγματα που αφορούν τον Ολυμπιακό. Έναν Ολυμπιακό που – κακά τα ψέματα – αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, είναι μπροστά με 14 βαθμούς από τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και μόνο αν αυτοκτονήσει στο χορτάρι θα χαθεί ο τίτλος. Οπότε, αν ερχόταν ένα ξαφνικό τέλος από την UEFA στη Super League, ποιος θα βρισκόταν να αμφισβητήσει την κορυφή που κατέκτησε με πολύ κόπο και ιδρώτα ο Ολυμπιακός;

Αν απασχολεί από τη φετινή σεζόν κάτι τους «ερυθρόλευκους» είναι η ρεβάνς με την Γουλβς, γιατί το ευρωπαϊκό όνειρο παραμένει ολοζώντανο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όμως, έγκειται στο πώς θα κάνει... είσοδο στη σεζόν 2020-21. Ο Ολυμπιακός γύρω στον Απρίλιο ξεκινούσε το «σαφάρι» των προπονητικών κέντρων για την καλοκαιρινή του προετοιμασία. Μπορεί κάποιες αποφάσεις να παίρνονταν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αλλά πάντοτε γινόταν μία προεργασία δύο-τριών μηνών. Οι άνθρωποί του έκαναν διάφορα ταξίδια στο εξωτερικό, έβλεπαν διάφορες εγκαταστάσεις, έκαναν "σκάουτινγκ" σε ξενοδοχεία, έβαζαν κάτω όλα τα δεδομένα και αναλόγως έκλειναν το «στρατηγείο» της ομάδας. Μέσα σε όλα αυτά, προσθέστε και την προεργασία που πρέπει να γίνει για την εύρεση αντιπάλων για τα φιλικά του καλοκαιριού.

Η πολύ δύσκολη περίοδος που διανύουμε λόγω πανδημίας, έχει «κλειδώσει» τα χέρια των ανθρώπων του Ολυμπιακού. Η Ε.Ε. προτείνει το κλείσιμο των συνόρων και δεν θα μπορεί κανείς να «πετάξει» από τη μία ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη. Παράλληλα, όσο η κατάσταση με το αν θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα ή όχι τον Μάιο βρίσκεται στον «αέρα», άλλο τόσο θα περιπλέκει τα πράγματα και ως προς την εύρεση του κατάλληλου προπονητικού κέντρου.

Προφανώς, και οι επιλογές είναι πολλές. Το θέμα είναι να γίνει η καλύτερη δυνατή επιλογή και να μην πάει σε ένα μέρος, όπως π.χ. το 2012 στο τραγικό γήπεδο του Άχενκιρχ της Αυστρίας, όπου οι παίκτες είχαν γλιτώσει από... θαύμα τους χιαστούς και τη ρήξη μηνίσκων.

Βέβαια, υπάρχει ένας «μπούσουλας» από το περασμένο καλοκαίρι και από το προπονητικό κέντρο στο Γκνιεβίνο της Πολωνίας, όπου τα γήπεδα ήταν εντός ξενοδοχείου και κατ’ επέκταση δεν χανόταν χρόνος στις μετακινήσεις. Ωστόσο, το Γκνιεβίνο είναι μία επιλογή που το έχουν κι άλλες ομάδες στο μυαλό τους. Το συγκεκριμένο προπονητικό έχει... πέραση, αφού εκεί έκανε προπόνηση η Εθνική Ισπανίας.

Εν ολίγοις, από τον κορονοϊό δεν επηρεάζεται μόνο η φετινή σεζόν, αλλά και η επόμενη. Και αφορά κάποια πράγματα που μπορεί στον κόσμο να μοιάζουν με λεπτομέρειες, αλλά – πιστέψτε μας – για τις ομάδες μόνο λεπτομέρειες δεν είναι. Ίσα-ίσα που είναι και ένα από τα πιο δυνατά «όπλα» το προπονητικό κέντρο που θα γίνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας, ώστε να πάει καλά μια χρονιά...