Χρήστος Θέος στον ANT1 για κορονοϊό, Ολυμπιακό και Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Χρήστος Θέος μίλησε για τον κορονοϊό, τον Ολυμπιακό και το Βαγγέλη Μαρινάκη στην εκπομπή του του ΑΝΤ1, «Ο Δρόμος προς το Euro 2020».

Χρήστος Θέος στον ANT1 για κορονοϊό, Ολυμπιακό και Βαγγέλη Μαρινάκη

O διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής του Metropolitan Hospital’ και γιατρός του Ολυμπιακού, Χρήστος Θέος, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του ΑΝΤ1, Ο Δρόμος προς το Euro 2020.

Ο Θέος μίλησε για τον κορονοιό που έχει «χτυπήσει» τον αθλητισμό και έχει προσβάλει τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Είπε συγκεκριμένα

Για την πανδημία του κορoνοϊού:

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι πάσχουμε. Έχει κηρυχθεί ένας γενικός συναγερμός για το ανθρώπινο είδος. Υπάρχει μια πανδημία. Αναμφίβολα αυτό θα επηρέαζε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα, επομένως και τα σπορ και το ποδόσφαιρο. Ως γιατρός ομάδας θα μπορούσε να καταθέσω κάποια στοιχεία από την εμπειρία και το πώς προσπαθούμε εμείς να το αντιμετωπίσουμε στη δικιά μας ομάδα.

Ο χώρος του αθλητισμού είναι ένας χώρος με πολύ έντονες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Εννοώ ότι οι παίκτες αγκαλιάζονται, ανταλλάζουν χειραψίες και έρχονται πολύ κοντά, πράγμα που αντίκειται με την κατευθυντήρια οδηγία που μας λένε οι επιστήμονες ότι όλα αυτά είναι απαγορευτικά τώρα πιά μέχρι να μπορούμεε να ελέγξουμε την κατάσταση που έχει προκαλέσει ο κορoνοϊός».

Για τον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Ήταν μια διαδικασία που ακολουθήσαμε από τη στιγμή που πολύ ορθά και πολύ θαρραλέα ο πρόεδρος μας ανακοίνωσε ότι είναι θετικός στον κορoνοϊό. Από εκεί και μετά από τη στιγμή που συνεχίζονταν οι διαδικασίες έπρεπε εμείς να διασφαλίσουμε υγιεινές και κατάλληλες συνθήκες τόσο για τους δικούς μας παίκτες, όσο και γι' αυτούς που θα ερχόντουσαν. Σε χρόνο ρεκόρ καταφέραμε και εξετάσαμε τα άτομα που είναι σε άμεση επαφή με την πρώτη ομάδα και εξασφαλίσαμε σε σύντομο χρονικό διάστημα τα αποτελέσματα που ευτυχώς ήταν αρνητικά. Αυτό δηλώσαμε στην UEFA και το γεγονός αυτό αποτέλεσε βασικό παράγοντα ώστε να γίνει ο αγώνας με τη Γουλβς. Ο πρόεδρος μας είναι ένας πολυάσχολος άνθρωπος. Είναι επιχειρηματίας και έχει αναπτύξει πολλές δραστηριότητες στο εξωτερικό και αναπόφευκτα έγινε θύμα αυτής της κατάστασης και ο ίδιος».

Πώς κρίνει την απόφαση να διακοπούν όλες οι αθλητικές δραστηριότητες:

«Άκουσα πριν από κάποιες μέρες ότι στο NBA δύο παίκτες κάποιας ομάδας νόσησαν και μέσα σε μία ώρα βγήκε απόφαση να σταματήσει κάθε δραστηριότητα. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι αυτό που έχει ανεκτίμητη αξία είναι η ίδια η ζωή. Δείξατε σε βίντεο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να λέει πολύ σωστά ''Μην σε νοιάζει το μπάσκετ. Να σε νοιάζει η ζωή σου και η υγεία σου''. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για μια κατάσταση επικίνδυνη που αφορά όλο το ανθρώπινο είδος και πρέπει να το χειριστούμε κατάλληλα και με ψυχραιμία. Θεωρώ ότι ένα από τα απαραίτητα μέτρα είναι η διακοπή κάποιων αθλητικών δραστηριοτήτων μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Τα σπορ δεν γίνονται μόνο γι' αυτούς που μετέχουν, αλλά και γι' αυτούς που τα παρακολουθούν. Επομένως δεν έχει κανένα νόημα να γίνονται οι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Η κατάσταση είναι ακόμα ανεξέλεγκτη. Γνωρίζω ό,τι γνωρίζετε κι εσείς. Ρωτάμε τους ειδικούς για να μας δώσουν οδηγίες. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε τώρα είναι η πρόληψη. Πρόληψη σε συνδυασμό με υπευθυνότητα».

Για το αν πιστεύει ότι θα διεξαχθούν το Euro και οι Ολυμπιακοί Αγώνες:

«Δεν πρέπει να βάζουμε σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή. Αν πρέπει να αποφευχθούν οι πολυπληθείς συγκεντρώσεις σε χώρους όπου υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης και εξάπλωσης του ιού, θεωρώ ότι καλό θα ήταν για κάποιο διάστημα να διακοπούν αυτές οι αθλητικές δραστηριότητες».