Super League: Play off Μάιο, Ιούνιο, νέο πρωτάθλημα Σεπτέμβριο και Euro... του χρόνου

Το πλάνο που επεξεργάζεται η Super League με play off και play out Μάιο και Ιούνιο, νέο πρωτάθλημα τον Σεπτέμβριο, αν το Euro πάει για το 2021.

Super League: Play off Μάιο, Ιούνιο, νέο πρωτάθλημα Σεπτέμβριο και Euro... του χρόνου

Η μετάθεση του Euro 2020 για το καλοκαίρι του 2021, είναι η απόφαση «κλειδί» που περιμένουν στη Super League έτσι ώστε να κάνουν τον πρώτο προγραμματισμό τους για τα play off και τα play out αλλά και την έναρξη της νέας σεζόν.

Πριν από δύο ημέρες, σε ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας Equipe, αναφερόταν ότι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της στην τηλεδιάσκεψη που έχει συγκαλέσει την ερχόμενη Τρίτη (17/3) μεταξύ των 55 κρατών-μελών της (όπου θα λάβει μέρος βεβαίως και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία). Επί της ουσίας, ο λόγος της αναβολής του Euro σχετίζεται με την «απελευθέρωση» των ημερομηνιών, ώστε να ολοκληρωθούν κανονικά, εφόσον αν όλα πάνε καλά, τα εθνικά πρωταθλήματα, το Champions και το Europa League.

Βεβαίως για να ληφθεί η απόφαση για μετάθεση του Euro απαιτείται και η έγκριση της FIFA, ανώτατης ποδοσφαιρικής αρχής, καθώς το καλοκαίρι του 2021 είναι προγραμματισμένο και το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, σε μία υπόθεση που θα προκαλέσει ντόμινο και τεράστιες αλλαγές στο ποδοσφαιρικό καλεντάρι.

Αν πάντως αποφασιστεί η μεταφορά του Euro για το καλοκαίρι του 2021, η Super League θα ενεργοποιήσει το δικό της πλάνο για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με αυτό, αφού ανακοινωθεί η αναβολή του Euro, θα συγκληθεί έκτακτο Δ.Σ. στο οποίο οι ομάδες θα επανεξετάσουν την κατάσταση, με την προϋπόθεση ότι ο κορονοϊός θα δώσει τη δυνατότητα για άμεση επιστροφή στη δράση.

Όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα “Live Sport”, η πιο ρεαλιστική σκέψη που εξετάζεται αυτή την ώρα από την ηγεσία της Λίγκας είναι πως δεν θα παιχτεί ποδόσφαιρο ούτε τον Απρίλιο, οπότε το σχέδιο μπορεί να υλοποιείται από τα μέσα Μαΐου. Ο πρόεδρο ςτης λίγκας, Μηνάς Λυσάνδρου πιστεύει πως μέσα σε χρονικό διάστημα λίγο μεγαλύτερο του ενός μήνα, ήτοι ως τις 20 Ιουνίου, θα μπορέσουν να διεξαχθούν τα πλέι οφ (με κάποιες εμβόλιμες) για να αναδειχθεί ο πρωταθλητής και η σειρά των ομάδων που θα παίξουν στην Ευρώπη. Αντιστοίχως θα γίνουν και τα πλέι άουτ.

Προφανώς βέβαια όλα θα πάνε πίσω και στην επόμενη σεζόν, καθώς το πρωτάθλημα του 2020-21 θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.