Θολό το τοπίο για τα playout

Οι ενστάσεις του Ολυμπιακού, της Λάρισας και του Πανιωνίου για την πολυϊδιοκτησία στην περίπτωση του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη έχουν θέσει σε … καραντίνα τα playout στη Super League 1.

Θολό το τοπίο για τα playout

Η έκφραση «ήταν στραβό το κλήμα, τo 'φαγε κι ο γάιδαρος» ταιριάζει γάντι στην περίπτωση των πλέι άουτ για την πρώτη τη τάξει κατηγορία. Οι ενστάσεις του Ολυμπιακού, της Λάρισας και του Πανιωνίου για την πολυϊδιοκτησία στην περίπτωση του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη έχουν θέσει σε … καραντίνα τα πλέι άουτ στη Super League 1.

Το μίνι αυτό πρωτάθλημα, για τις ομάδες που τερμάτισαν από την 7 μέχρι την 14η θέση της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο θα έπρεπε βάσει προγράμματος να ξεκινήσει στις 9 Μαρτίου. Όμως οι εφέσεις που έχουν ασκηθεί στο θέμα της Ξάνθης έχουν «φρενάρει» προς το παρών την επικύρωση της βαθμολογίας από την διοργανώτρια αρχή. Αυτό σημαίνει ότι οι αγώνες δεν πρόκειται να ξεκινήσουν το τριήμερο 14, 15 και 16 Μαρτίου.

Σε περίπτωση λοιπόν που η Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ εκδώσει το πόρισμά της μέχρι τις 18 του μήνα, τότε ο Συνεταιρισμός θα επιδοθεί σε αγώνα δρόμο για να επικυρώσει την βαθμολογία για τις θέσεις 7-14 και στη συνέχεια να γίνει η κλήρωση του αγωνιστικού προγράμματος.

Στην καλύτερη λοιπόν των περιπτώσεων, το μίνι πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαρτίου. Αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες θα έχουν αγωνιστική απραξία 20 ημερών καθώς η αυλαία της κανονικής περιόδου έπεσε την 1η Μαρτίου. Φυσικά αν υπάρξει το απευκταίο σενάριο για σέντρα στις 4 και 5 Απριλίου, τότε οι σύλλογοι θα είναι χωρίς παιχνίδια για πέντε ολόκληρες εβδομάδες.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ο κορονοϊός δεν έχει βάλει «λουκέτο» στο Ελληνικό πρωτάθλημα (όπως στην Ιταλία), απλά μόνο υποχρέωσε τις ομάδες να παίζουν «κεκλεισμένων των θυρών». Σε περίπτωση που αυξηθούν τα κρούσματα στη χώρα μας, είναι πολύ πιθανόν μην ολοκληρωθούν τα πλέι άουτ και να αναζητηθεί άλλη μέθοδος για την τελική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων για τις θέσεις 7-14.