Επικύρωση βαθμολογίας: Για αυτό ψήφισε «παρών» ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός είχε τους λόγους του που δεν ψήφισε «ναι» στην επικύρωση της βαθμολογίας και – όπως και ο ΠΑΟΚ - ψήφισε «παρών».

Επικύρωση βαθμολογίας: Για αυτό ψήφισε «παρών» ο Ολυμπιακός

Εξελίχθηκε σε… κυνήγι μαγισσών και σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας η «κοινή γραμμή» του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ να ψηφίσουν «παρών» στην επικύρωση της βαθμολογίας της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος για τις θέσεις 1-6.

Μόνο που αυτή η «γραμμή» δεν ήταν και τόσο… κοινή, όπως άφησαν ορισμένοι να εννοηθεί. Ναι μεν και οι δύο ΠΑΕ ψήφισαν «παρών», αλλά για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στα πλέι οφ με +14 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και αποφάσισε να μην ψηφίσει υπέρ της επικύρωσης, γιατί πολύ απλά δεν μπορούσε να πει «ναι» στη βαθμολογία από τη στιγμή που η υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας δεν έχει πάει στην Επιτροπή Εφέσεων και κατ’ επέκταση δεν έχει τελεσιδικήσει.

Με λίγα λόγια, το «παρών» είχε να κάνει με το γεγονός ότι υπάρχουν κάποιες πιθανότητες η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ να επιβάλει μεγαλύτερη ποινή αφαίρεσης βαθμών και αντί να μπει ο Ολυμπιακός στα πλέι οφ με +14 να μπει με +15 και… βάλε.

Αυτός λοιπόν είναι ο μόνος και αποκλειστικός λόγος που οι «ερυθρόλευκοι» ψήφισαν «παρών». Αν η υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας είχε τελεσιδικήσει, τότε ο Ολυμπιακός θα επικύρωνε τη βαθμολογία.