Στροφή 180 μοιρών από Περέιρα: Και Έλληνες διαιτητές στα πλέι οφ

Ο Μέλο Περέιρα, παρότι οι ομάδες και οι FIFA/UEFA είχαν συμφωνήσει για ξένους διαιτητές σε όλους τους αγώνες των πλέι οφ, ενημέρωσε ότι θα ορίσει και Έλληνες ρέφερι.

Στροφή 180 μοιρών από Περέιρα: Και Έλληνες διαιτητές στα πλέι οφ

Σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών οι Μαρινάκης, Σαββίδης, Αλαφούζος και Μελισσανίδης είχαν συμφωνήσει - μεταξύ άλλων - με τις FIFA/UEFA να σφυρίξουν ξένοι διαιτητές σε όλους τους αγώνες των πλέι οφ. Το ίδιο είχε συμφωνηθεί απ’ όλες τις ομάδες (όχι μόνο από τους τέσσερις «μεγάλους») και στο προτελευταίο Δ.Σ. της Λίγκας έπειτα από αίτημα του Ολυμπιακού.

Τελικά, όλα αυτά ήρθε να τα «ακυρώσει» ο Μέλο Περέιρα! Ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής ενημέρωσε την Πέμπτη (5/3) την Λίγκα ότι δεν μπορεί να βρει πολλούς ξένους διαιτητές για να σφυρίξουν σε όλα τα παιχνίδια των πλέι οφ και αναγκαστικά θα ορίσει, αρχής γενομένης από την πρεμιέρα κιόλας, και Έλληνες ρέφερι.

Στην επιστολή του προς τη Super League ο Περέιρα είχε και κάποιους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τις ομάδες, τονίζοντας μάλιστα σε έντονο ύφος ότι ουσιαστικά εκείνος θα αποφασίσει για τα παιχνίδια στα οποία θα χρειαστεί να σφυρίξουν ξένοι ή Έλληνες.

Εκείνο που προκάλεσε εντύπωση στις ΠΑΕ ήταν, ότι ο Περέιρα για να υπερασπιστεί τον ισχυρισμό του ότι «δεν μπορούμε να βρούμε πολλούς διαιτητές», ανέφερε πώς πολλοί από τους ξένους που μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα, θα σφυρίξουν τα ματς του Nations League. Μόνο που υπάρχει μία λεπτομέρεια: Τα παιχνίδια του Nations League δεν διεξάγονται την περίοδο των εγχώριων πρωταθλημάτων, αλλά όταν τα πρωταθλήματα διακόπτονται εξαιτίας των Εθνικών ομάδων.