Ματιέ Βαλμπουενά: 15 χρόνια, πέντε ομάδες, δυο λιμάνια κι «άγκυρα» στον Πειραιά

Η πορεία του Ματιέ Βαλμπουενά από τη Μασσαλία το 2006 μέχρι τον Πειραιά το 2021

Ματιέ Βαλμπουενά: 15 χρόνια, πέντε ομάδες, δυο λιμάνια κι «άγκυρα» στον Πειραιά

Παίκτης του Ολυμπιακού θα είναι και τη νέα χρονιά ο Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος ανανέωσε και επίσημα την Πέμπτη (5/3) τη συνεργασία του με τους «ερυθρόλευκους». Ο Γάλλος άσος υπέγραψε νέο συμβόλαιο, ανανεώνοντας τη συνεργασία του για ακόμα ένα χρόνο.

Ο 35χρονος μεσοεπιθετικός είχε έρθει με μονοετές συμβόλαιο το καλοκαίρι του 2019 στον Πειραιά, μένοντας ελεύθερος από την προηγούμενη του ομάδα, την Φενέρμπαχτσε.

Με 31 συμμετοχές, 8 γκολ, 21 ασίστ μέχρι τώρα σε όλες τις διοργανώσεις ο Ολυμπιακός έπραξε το αυτονόητο.

Ολυμπιακός: Υπέγραψε νέο συμβόλαιο ο Βαλμπουενά!

Ήταν γνωστό ότι υπήρχε πρόθεση από τη διοίκηση να ανανεωθεί η συνεργασία των δύο πλευρών, όπως και η επιθυμία του Βαλμπουενά να παραμείνει στο Λιμάνι. Πλέον ολοκληρώθηκε και τυπικά!

Ο Ολυμπιακός είναι η έκτη ομάδα στην μακρά καριέρα του Βαλμπουενά. Ξεκίνησε ουσιαστικά τη διαδρομή του από την ΦΚ Λιμπούρν-Σαιν-Σεράν το 2004 σε ηλικία 19 χρονών. Τη Λιμπούρν οδήγησε στην άνοδο στην Λιγκ 2 για πρώτη φορά στην ιστορία της ενώ ο ίδιος βραβεύτηκε ως ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος εκείνης της σεζόν.

Το καλοκαίρι του 2006 αποκτήθηκε από την Ολιμπίκ Μαρσέιγ έναντι 800.000 ευρώ και υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο της καριέρας του, συνολικής διάρκειας τριών ετών. Στη Μασσαλία έμελλε να μείνει όχι τρία αλλά δώδεκα ολόκληρα χρόνια.

Στις 2 Αυγούστου 2014, άφησε το Βελοντρόμ και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών με την Ντιναμό Μόσχας. Δεν το εξάντλησε. Στον χρόνο επάνω γύρισε στη Γαλλία, αυτή τη φορά για να φορέσει τη φανέλα της Λιόν.

Το 2017 άφησε το Ζερλάν για να παίξει στην Τουρκία με τη Φενέρμπαχτσε. Δεν εξάντλησε το τριετές συμβόλαιό του και το καλοκαίρι του 2019 εντάχθηκε στον Ολυμπιακό, όπου αναμένεται να κλείσει την καριέρα του.