Οι Βέλγοι, τα «παιδιά» του Χάσι και οι εκκαθαρίσεις στα λάθη

Ο Ολυμπιακός «καθαρίζει» το ρόστερ του, κάνει αποβελγοποίηση και θέλει να διδαχτεί από τα λάθη του περασμένου καλοκαιριού.

Οι Βέλγοι, τα «παιδιά» του Χάσι και οι εκκαθαρίσεις στα λάθη

Το ξήλωμα του ρόστερ είναι το πρώτο μέλημα των ανθρώπων του Ολυμπιακού. Μία διαδικασία καθόλου εύκολη ειδικά από τη στιγμή που αναφερόμαστε σε ποδοσφαιριστές που έχουν συμβόλαια. Την Πέμπτη έλυσε το συμβόλαιο του με την ομάδα του Πειραιά ο Γκιγιόμ Ζιλέ, ο οποίος αποτελεί παρελθόν για τους «ερυθρόλευκους». Ο Βέλγος ήταν ένα από τα… παιδιά του Μπέσνικ Χάσι. Επέμεινε πολύ στην απόκτηση του και η διοίκηση του δεν του χάλασε χατίρι. Με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά και κάπως έτσι ήρθε το διαζύγιο.

Ο Ζιλέ, όμως, δεν ήταν το μοναδικό παιδί του Μπέσνικ Χάσι που δεν θα συνεχίσει. Ο Μεχντί Καρσελά αποτελεί παρελθόν από τον Ιανουάριο. Ένας παίκτης με προσόντα, ο οποίος τελικά δεν κατάφερε ποτέ να αποδώσει και να δικαιώσει τις υψηλές προσδοκίες.

Και για τον Οτζίτζα Οφόε τα πράγματα είναι γνωστά. Διακαώς τον ήθελε ο Μπέσνικ Χάσι και ο Ολυμπιακός έκανε τα πάντα για να τον φέρει και τελικά τα κατάφερε. Για την ποιότητα και τα προσόντα του δεν μπορεί να γίνει κουβέντα, αφού είναι ένας παίκτης υψηλού επιπέδου. Επιρρεπής στους τραυματισμούς, περίεργος χαρακτήρας που ποτέ δεν μπόρεσε να μπει στο… πετσί της ομάδας. Βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας, αφού είναι στο περιθώριο εδώ και αρκετό καιρό.

Ο Προτό είναι ίσως η πιο πετυχημένη επιλογή του Χάσι, όμως, και αυτός δεν θα συνεχίσει. Τον Ένγκελς τον γνώριζε καλά και ο Ολυμπιακός ξόδεψε αρκετά χρήματα για να τον φέρει. Αν έρθει καλή πρόταση θα φύγει, αλλά στον Πειραιά δεν «καίγονται» να τον διώξουν. Αυτοί οι δύο είναι οι τελευταίοι Βέλγοι που έχουν μείνει αυτή τη στιγμή στην ομάδα. Σε αυτή την κατηγορία βάλτε και τον Μίλιτς που ήρθε και δεν θα τον θυμάται κανείς.

Ο Ολυμπιακός επί της ουσίας αυτή την περίοδο «καθαρίζει» τα παιδιά του Χάσι, ενώ γίνεται αποβελγοποίηση της ομάδας. Δεν βάζουμε σε αυτή την κατηγορία τον Μιραλάς, ο οποίος είναι ξεχωριστή περίπτωση.

Οι «ερυθρόλευκοι» είδαν πέρσι από τον Χάσι το αποτέλεσμα που τους «έκαιγε» και το οποίο ήταν η πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Στη συνέχεια δεν του χάλασαν χατίρι και του έφεραν στην ομάδα ό,τι κι αν ζήτησε. Σε αυτό το σημείο ίσως να έγινε το μεγαλύτερο λάθος. Αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι ο προπονητής ναι μεν πρέπει να έχει λόγο στις μεταγραφές, αλλά δεν πρέπει να στήνεται όλο το ρόστερ μόνο με δικούς του ποδοσφαιριστές. Να μην έχει δηλαδή λευκή επιταγή. Άλλο να υποδείξει θέσεις που θέλει ενίσχυση και άλλο όλοι οι παίκτες να είναι «παιδιά» του. Αυτό δεν βοήθησε τον Ολυμπιακό που πλέον πασχίζει να καθαρίσει τα «παιδιά» του Χάσι και να διορθώσει τα λάθη του περασμένου καλοκαιριού που οδήγησαν σε μία καταστροφική χρονιά.

Το όλο θέμα είναι πως μέσα από αυτή την ιστορία άπαντες θα πρέπει να διδαχτούν κάποια πράγματα για να μην τα επαναλάβουν. Μετά από άσχημες καταστάσεις το σημαντικό είναι να αναγνωρίζεις τα λάθη για να μην τα κάνεις ξανά.