Τα πλέι οφ των άλλων

O Kώστας Χαλέμος γράφει στο ΦΩΣ για την 26η αγωνιστική και τα πλέι οφ της Super League.

Τα πλέι οφ των άλλων

Με VAR και αβαρίες, με μνημόνια και… κοντές μνήμες, με κείνα και με τ’ άλλα φτάσαμε αισίως στο τέλος της κανονικής περιόδου. Ακολουθούν τα πλέι-οφ αλλά έχω την αίσθηση πως για την πρώτη θέση, περιττά θα είναι, καθώς η διαφορά των επτά βαθμών που απέκτησε ο Ολυμπιακός από τον ΠΑΟΚ δεν καλύπτεται μέσα σε δέκα αγωνιστικές. Ακόμη και ο Ολυμπιακός να μην είχε την υγιέστατη εικόνα που δείχνει, στα χάλια που βρίσκεται ο ΠΑΟΚ είναι αδύνατο να τον προλάβει. Συνεπώς, τα φετινά πλέι οφ δεν γίνονται για την ανάδειξη του πρωταθλητή αλλά για τις θέσεις της Ευρώπης.

Όσο με πληγώνεις, τόσο με πωρώνεις… Ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του Γιώργου Μασούρα ο οποίος έχει ακούσει πολλά από τους φίλους του Ολυμπιακού το τελευταίο διάστημα. Όμως αυτός κλείνει τα αυτιά του και απαντά στο γήπεδο. Την Πέμπτη έδωσε απάντηση στο Έμιρέιτς φτιάχνοντας το γκολ πρόκρισης στον Ελ Αραμπί. Προχτές λύνοντας -με το γκολ που πέτυχε- τον γόρδιο δεσμό κόντρα στον Παναιτωλικό. Και τι να πει κανείς για τον Ματιέ Βαλμπουενά. Σούπα χωρίς αλάτι το παιχνίδι με τον Γάλλο στον πάγκο. Μόλις μπήκε, απέκτησε γεύση και το σημαντικότερο ουσία. Δυο ασίστ σε 35 λεπτά ο Βαλμπουενά, 15 ράμματα σε μια κακή στιγμή ο Ζοσέ Σα. Ο Μουνιέ τιμωρήθηκε με κίτρινη. Φαίνεται πως για την κόκκινη απαιτούνται πάνω από 20 ράμματα!

Ο Αμπέλ Φερέιρα διεκδικεί το όσκαρ ειλικρίνειας με τη δήλωση που έκανε μετά το 1-1 του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη. Την ώρα που οι «σταυρωτήδες» είχαν πιάσει δουλειά, ο Πορτογάλος βγήκε και είπε αυτό που βλέπουν όλοι: Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε τον κατήφορό του αφήνοντας άλλους δυο βαθμούς στα Πηγάδια ενώ συνάμα έχασε με τραυματισμό τον Βαρέλα και με κάρτες τους Ίνγκασον, Αουγκούστο. Θέμα χρόνου είναι να πετάξει τη λευκή πετσέτα. Η Ξάνθη αφού κέρδισε και το VAR «έβγαλε (ξένη) γλώσσα»: That’s life, είπε σχολιάζοντας το αποτέλεσμα…

Ο Παναθηναϊκός είχε δέκα μήνες να πανηγυρίσει τέσσερα γκολ. Το έκανε με τον Βόλο (4-1) σε ένα ματς που πήραν το βάπτισμα του πυρός οι πιτσιρικάδες Ξενόπουλος, Ζαγαρίτης. Τα χαμόγελα επέστρεψαν στους «πράσινους» που ενόψει πλέι οφ είδαν τη διαφορά τους από την ΑΕΚ να μειώνεται στους 7 βαθμούς και από τον Άρη να εκτοξεύεται στους δέκα. Εκτόξευση και για τον Κίκο Μακέντα που με τα 12 γκολ έκανε ατομικό ρεκόρ σε μια σεζόν!

Ο Λεωνίδας Βόκολος επέστρεψε στη Νέα Σμύρνη, αυτή τη φορά ως προπονητής του Πανιωνίου κι έκανε τον Μάσιμο Καρέρα να γκρινιάζει ότι «μπήκαμε στο γήπεδο λες και θέλαμε να κάνουμε βόλτα». Η ΑΕΚ που την προηγούμενη αγωνιστική είχε βάλει στον ΟΦΗ τρία γκολ πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο μισάωρο στον αγώνα, είδε κι έπαθε να ισοφαρίσει (1-1) τον καταδικασμένο (;) Πανιώνιο με τον Κλωναρίδη στο 92΄.

Ο Άρης, τα’ θελε και τα ‘παθε. Με το μυαλό στον αυριανό ημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ, υποχρεώθηκε σε επώδυνη ήττα 2-1 από τον αδιάφορο –όπως πήγαινε το ματς του ΟΦΗ- Ατρόμητο, κι αναγκάστηκε να μπει τελευταίος και καταϊδρωμένος στα πλέι οφ. Κρύο πιάτο η εκδίκηση που ο πρώην τεχνικός του Σάββας Παντελίδης το γεύτηκε αλλά σε μικρή μερίδα…

Που να το πεις και ποιος να το πιστέψει. Στη Λάρισα ο Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς σημείωσε χατ τρικ στη νίκη της ΑΕΛ με 3-0 επί του Αστέρα Τρίπολης. Ο 28χρονος Σέρβος έκανε μέσα σε 26 λεπτά όσα είχε κάνει στα 41 προηγούμενα παιχνίδια του στη Σούπερ Λιγκ. Έγινε μάλιστα ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 8 γκολ, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ουάρντα (6 γκολ).