Ο άυπνος στρατιώτης Μασούρας και η διαταγή

Η διαταγή του πεισματάρη στρατιώτη Γιώργου Μασούρα λες και ήταν... στρατηγός

Ο άυπνος στρατιώτης Μασούρας και η διαταγή

Έμοιαζε με διαταγή αυτό που έκανε στο Λονδίνο ο Ολυμπιακός. Διαταγή που κάποιες φορές έρχεται από άχτι.

«Είναι κάτι στιγμές, τρυφερές και λεπτές, σαν κλωστές τυλιγμένες σ' αδράχτι, σε γυρνούν απαλά, σε μεθούν σιωπηρά, σε γεμίζουν με πείσμα και άχτι...», τραγουδούσε κάποτε ο Νίκος Παπάζογλου στέλνοντας μελωδικά στ’ αυτιά μας τους στίχους της Πολυξένης Βελένη.

Ακριβώς τέτοιες στιγμές είχε βιώσει ο Γιώργος Μασούρας. Τρυφερές και λεπτές, σαν κλωστές τυλιγμένες σε αδράχτι… Τις είχε βιώσει όπως έπρεπε. Να τον γυρνούν απαλά, να τον μεθούν σιωπηρά, να τον γεμίζουν πείσμα και άχτι. Αυτό το άχτι ήταν που πριν από κάποια βράδια έστειλε τη μπάλα εκεί που την έστειλε. Και διέταξε τον Ελ Αραμπί. Στα 33του, στο τέλος της παράτασης να τρέξει για να είναι εκεί που πρέπει.

Ολυμπιακός-Παναιτωλικός: Από ασίστ Βαλμπουενά ο Μασούρας το 1-0 (vid)

Ήταν μπαλιά-διαταγή, τόσο καλή δηλαδή, που όταν είσαι επιθετικός απαγορεύεται να παρακούσεις. Και βρίσκεις δυνάμεις λες και μόλις άρχισε το ματς.

Χρωστούμενο ήταν αυτό για τον Γιώργο Μασούρα. Έχει ακούσει, ουκ ολίγα, σε ματς του Ολυμπιακού. Ο πιστός στρατιώτης Μασούρας έχει βρει απ’ ότι φαίνεται τον τρόπο να πεισμώνει. Είναι προδομένος από τους αριθμούς ο Μασούρας. Διότι οι περισσότεροι θα ψάξουν δίπλα στο όνομα κάθε παίκτη τον αριθμό των γκολ και όχι την ασίστ. Μάλιστα, ο αριθμός δεν θα δείχνει αν η συγκεκριμένη ασίστ βγήκε όταν το ματς έδειχνε να έχει τελειώσει. Όταν δηλαδή στις καφετέριες, φίλοι του Ολυμπιακού είχαν ζητήσει λογαριασμό για να φύγουν.

UEFA: Καλύτερη ασίστ του Μασούρα με Άρσεναλ

Κάποιοι είχαν φύγει και όταν άκουσαν τους πανηγυρισμούς επέστρεψαν άρον άρον. Ρώτησαν και τότε τους είπαν «γκολ ο Ελ Αραμπί». Κανείς δεν είπε «ο Μασούρας έκανε αυτό που έκανε». Λογικό. Ο σκόρερ είναι η βιτρίνα. Δεν είναι όμως μόνος του.

Είναι σαφές ότι ο Μασούρας δεν είναι ο ποδοσφαιριστής με την τεχνική κατάρτιση του Φορτούνη, το επίπεδο του Βαλμπουνέα, την ικανότητα στο σκοράρισμα του Ελ Αραμπί. Έχει όμως κάτι για να φορά τη φανέλα του Ολυμπιακού, να αγγίζει το γκολ απέναντι στην Άρσεναλ στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι και εν τέλει να διατάζει τον συμπαίκτη του να στέλνει τον Ολυμπιακό στα ουράνια. Ειδικά, διότι όλη αυτή η κατάσταση ήρθε από έναν παίκτη γεμάτο πείσμα και άχτι. Πείσμα που βγήκε μέσα στο γήπεδο ως απάντηση. Άχτι που έστειλε τον Ολυμπιακό απέναντι στη Γουλβς.

Ο Γιώργος Μασούρας δήλωσε ότι έμεινε άυπνος τη βραδιά του ματς με την Άρσεναλ. Προφανώς έχει μείνει άυπνος κι άλλες φορές. Κι όταν έχει ακούσει σε βάρος του σχόλια. Όταν έχει ακούσει τον ήχο που ακούγεται στο Καραϊσκάκη στις κακές στιγμές του και δημιουργούν χιλιάδες στόματα φιλάθλων που ταυτόχρονα σχολιάζουν. Ήχος που δεν είναι απαραίτητα άδικος αλλά το γεμίζουν με πείσμα και άχτι.

Θα μείνει κι άλλες στιγμές άυπνος την πορεία. Είτε απογοητευμένος από τη δική του παρουσία, είτε της ομάδας. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο άλλωστε. Με τα πάνω του και τα κάτω του.

Έβγαλε το άχτι του ο Μασούρας πριν από κάποια βράδια στο Λονδίνο. Όχι απέναντι σε κάποιον οι κάποιους αλλά απέναντι στις στιγμές. Αυτές που σαν κλωστές τυλιγμένες σ' αδράχτι, σε γυρνούν απαλά, σε μεθούν σιωπηρά… Αυτές τις στιγμές που αλλάζουν τα πάντα. Που δεν περιμένουν τον στρατηγό, αλλά μπορούν να κάνουν και τον στρατιώτη να διατάζει. Τον πιστό στρατιώτη Μασούρα.

ΥΓ.: Το βράδυ της Κυριακής ο Γιώργος Μασούρας κέρδισε και το χειροκρότημα. Βάλτε το κι αυτό στα χρωστούμενα.