Έφτασε η ώρα του Άρη να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του

Έφτασε η ώρα του Άρη για να βγάλει στον αγωνιστικό χώρο τον καλύτερο εαυτό του και να διεκδικήσει με πράξεις, όχι με λόγια, την κατάκτηση ενός τίτλου ύστερα από 50 χρόνια.

Έφτασε η ώρα του Άρη να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του

Ο Άρης ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος με 34 βαθμούς, επίδοση που προφανώς και δεν μπορεί να αφήνει κανέναν πλήρως ικανοποιημένο, παρότι ο στόχος της εισόδου στην πρώτη εξάδα επιτεύχθηκε με άνεση.

Για το ρόστερ του Άρη και την ποιότητα που διαθέτει αυτό είναι λίγες οι οχτώ νίκες σε 26 αγώνες. Είναι πολλές οι οχτώ ήττες και προφανώς πολλές οι 10 ισοπαλίες, διότι ο Άρης εν τέλει έπαιξε στο μεγαλύτερο διάστημα του πρωταθλήματος κάτω από τις πραγματικές δυνατότητες που έχει το ρόστερ του.

Η ουσία, ωστόσο, είναι αυτή που μετράει και ο Άρης εξασφάλισε τη συμμετοχή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, θα παίξει και στα πλέι οφ, αν και δύσκολα θα μπορέσει να ανατρέψει την βαθμολογική του θέση έχοντας ήδη 10 βαθμούς διαφορά από τον Παναθηναϊκό.

Σε κάθε περίπτωση, οι κίτρινοι βάσει στόχων είναι αρκούντως πετυχημένοι στο πρωτάθλημα και πλέον στρέφουν όλη την προσοχή τους στα δύο παιχνίδια του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, θέλοντας όσο τίποτα άλλο την πρόκριση στον τελικό και εκεί την διεκδίκηση και την κατάκτηση του τίτλου, τον οποίο αναζητούν εδώ και 50 χρόνια.

Ο Άρης είναι ομάδα που μπορεί να αποκλείσει την ΑΕΚ. Το έδειξε και στα δύο παιχνίδια με την “Ένωση”, παρότι δεν κέρδισε κανένα. Ισοπαλία στο ΟΑΚΑ, ήττα στο Κλεάνθης Βικελίδης με κοινό παρανομαστή την πολύ κακή διαιτησία.

Τα παιχνίδια Κυπέλλου έχουν, ωστόσο, άλλο χαρακτήρα. Δεν είναι δύο ξεχωριστά ματς, είναι επί της ουσίας ένας αγώνας 180 λεπτών και σε αυτό το διάστημα ο Άρης οφείλει να παρουσιαστεί έτοιμος, αποφασισμένος, διψασμένος και όχι… πνιγμένος από την θέληση όλων για έναν τίτλο.

Ο τίτλος δεν κατακτάται επειδή λέει κάποιος ότι τον θέλει πολύ. Κατακτάται μέσα στον αγωνιστικό χώρο με προσπάθεια, με αυταπάρνηση, με πλάνο, με καθαρό μυαλό, με αποτελεσματικότητα και προφανώς με τύχη.

Η τύχη ουκ ολίγες φορές έχει γυρίσει την πλάτη της στον Άρη όλα αυτά τα 50 χρόνια από την τελευταία κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το 1970 κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Την τύχη βέβαια την… προκαλεί πάντα η αγωνιστική συμπεριφορά, ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται μια ομάδα και ο Άρης καλείται να βγάλει πλέον τον καλύτερό του εαυτό. Τώρα είναι η ώρα…