Όταν είσαι αρχηγός του Ολυμπιακού…

Το σημαντικό είναι ότι κατάλαβε το λάθος του ο Φορτούνης, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάει ότι φοράει το περιβραχιόνιο του Ολυμπιακού και ότι ο Μαρτίνς τον στήριξε βάζοντάς τον στην ευρωπαϊκή λίστα, χωρίς να είναι στο 100%! Θεωρείται λήξαν το θέμα φυσικά και ο κόουτς τον υπολογίζει κανονικά για τη συνέχεια.

Όταν είσαι αρχηγός του Ολυμπιακού…

Οι ποδοσφαιριστές είναι παιδιά. Και τα παιδιά κάνουν και λάθη. Το θέμα βεβαίως είναι το timing που θα υποπέσουν σε σφάλματα, που θα κάνουν τα παράπονά τους, που θα γκρινιάξουν, που θα μανουριάσουν…

Εδώ και μέρες βρίσκεται στο προσκήνιο η υπόθεση του Κώστα Φορτούνη. Ο Μαρτίνς έριξε την μπηχτή του στη συνέντευξη Τύπου παραμονή του αγώνα με την Άρσεναλ, χθες στη Nova έσπευσε να τον καλύψει παρότι το γνώριζαν και οι πέτρες στον Ρέντη ότι τα «είχε» με τον «Φόρτου» πριν από το "Emirates" κι ενώ παρότι το θέμα θεωρείται λήξαν και πλέον δεν υφίσταται καν «θέμα», ο κόουτς αποφάσισε να τον αφήσει έξω από τον Παναιτωλικό.

Κάποιοι το βλέπουν ως καψώνι… Κάποιοι και ως μία σιωπηρή τιμωρία… Οφείλουμε να πούμε ότι ο Μαρτίνς υπολογίζει κανονικά στον Φορτούνη για τη συνέχεια της σεζόν. Οπότε, δεν υπάρχει καμία τιμωρία. Απλώς ο «Φόρτου» θα πρέπει δουλεύοντας να ξανακερδίσει τη θέση του στην αποστολή και να "αναγκάσει" τον Μαρτίνς να τον ξαναπάρει σε 18άδα, αφήνοντας κάποιον συμπαίκτη του εκτός.

Το σημαντικό είναι ότι κατάλαβε το λάθος του. Αν και η προσωπική μας άποψη είναι ότι λάθος με λάθος διαφέρει. Όταν είσαι αρχηγός του Ολυμπιακού δεν πρέπει να υποπίπτεις σε τέτοια λάθη. Κερδίζει ο Ολυμπιακός μέσα στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ, πάει στο +5 και ο αρχηγός της ομάδας είναι δυσαρεστημένος επειδή δεν έπαιξε; Ας αφήσουμε έξω τον προπονητή από αυτή την ιστορία. Πώς θα νιώθουν οι συμπαίκτες του που «σκύλιασαν» για να πάρουν το διπλό στην Τούμπα; Αν κάποιος από εσάς ήταν παίκτης θα εκνευριζόταν με αυτή την αντίδραση ενός συμπαίκτη του, γιατί θα νιώθατε ότι θα ακύρωνε τον ιδρώτα που είχατε χύσει και τις κλοτσιές που είχατε φάει. Και σαν να μην έφτανε αυτό, δύο μέρες μετά παραπονιέται στον Μαρτίνς για τον ήπιο τραυματισμό του στον αστράγαλο, που ναι μεν είναι υπαρκτός, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό για να μην ταξιδέψει στην Αγγλία. Αλήθεια, πώς ένιωθε που έβλεπε τον Τσιμίκα να παίζει με ένα πόδι στην παράταση; Όλα αυτά τα έχει ζυγίσει ο Φορτούνης και συνειδητοποίησε ότι έκανε λάθος...

Ας έρθει κάποιος στην θέση του προπονητή που έχει να κάνει με 30 μαντράχαλους στα αποδυτήρια. Αν ένας παίκτης έβλεπε τον Μαρτίνς να κάνει τον… Κινέζο σε αυτή την ιστορία, τότε αυτομάτως θα έπεφτε στα μάτια του. Όλα αρχίζουν και τελειώνουν από τα αποδυτήρια. Η ομάδα του Ολυμπιακού έχει κάνει «πράματα και θάματα» φέτος επειδή το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στην υγεία που βγάζουν τα κόκκινα αποδυτήρια. Προς Θεού, δεν εννοούμε ότι ο Φορτούνης είναι ο… κακός της παρέας. Σε καμία περίπτωση! Πέρα από αυτό που συνέβη στην Τούμπα, δεν έχει προκύψει κάτι άλλο. Απλώς σε κακό timing έκανε το μοιραίο λάθος να γκρινιάξει και να εκφράσει πλαγίως (μιλώντας για τον ήπιο τραυματισμό του) την ενόχλησή του που δεν έπαιξε στην Τούμπα, μία μέρα πριν ταξιδέψει η ομάδα για τον «τελικό» με την Άρσεναλ.

Ο Φορτούνης δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπει έναν προπονητή του να τον βγάζει στη… σέντρα δημοσίως. Το είχε κάνει το 2016 ο Μπέντο λέγοντας ότι «δεν αρκεί μόνο το ταλέντο». Ακόμα και ο Σίλβα που τον ανέδειξε αφήνοντας στην άκρη τον Τσόρι και βγάζοντας εκείνον στον «αφρό», τον είχε αποκλείσει από αποστολή αγώνα πρωταθλήματος, επειδή «δεν είχε όρεξη στην προπόνηση» όπως μας είχε μεταφερθεί από τον Ρέντη τον χειμώνα του 2015. Και τώρα έρχεται ο Μαρτίνς. Ένας Μαρτίνς που δημοσίως στην Πορτογαλία είπε ότι «είναι ο καλύτερος παίκτης που έχω προπονήσει» και έσπευσε να τον δηλώσει στην ευρωπαϊκή λίστα, παρότι δεν ήταν απολύτως έτοιμος, αφήνοντας έξω π.χ. τον Χασάν.

Στα ραδιόφωνα έβγαινε κόσμος και μιλούσε για αχαριστία από πλευράς του παίκτη. Όχι! Θα πρέπει όλοι να ηρεμήσουμε. Είναι βαριά η λέξη «αχαριστία». Πράγματι, έκανε ένα λάθος. Σοβαρό! Κανένας δεν είναι αλάνθαστος. Απλώς, το χαρακτηρίζουμε «σοβαρό», γιατί είναι και αρχηγός! Πάνω στην κάψα του να παίξει στην Τούμπα, αντέδρασε όπως δεν έπρεπε να αντιδράσει ένας αρχηγός. Τόσο απλά… Το θέμα είναι ότι ο Μαρτίνς ενημερώθηκε για ό,τι συνέβη, αλλά είχε όλη την καλή διάθεση να τον συγχωρέσει και να τον πάρει στην αποστολή για το Λονδίνο. Ο Μαρτίνς «τρελάθηκε» με τα παράπονα του Κώστα για έναν τραυματισμό της πλάκας! Κυριολεκτικά της πλάκας και είναι αστείο να το φέρνουν ορισμένοι ως δικαιολογία για να τον υπερασπιστούν. Δεν καταλαβαίνουν ότι περισσότερο κακό τού κάνουν, γιατί στον Ρέντη δεν είναι μόνο ο Φορτούνης. Υπάρχουν κι άλλοι που τα διαβάζουν όλα αυτά και γελάνε...

Πιστεύετε ότι ο «Φόρτου» δεν ήθελε να δει το όνομά του στους «ήρωες» του «Emirates»; Προφανώς και θα το ήθελε. Απλώς λειτούργησε κάπως παρορμητικά, κάπως... θυμωμένα. Εμείς πάντως οφείλουμε να σημειώσουμε ότι θα πρέπει να κάνει τον σταυρό του ο Φορτούνης που ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση μέσα στο Λονδίνο και δεν αποκλείστηκε με κάτω τα χέρια, γιατί - να είστε σίγουροι ότι – θα έβγαιναν διάφοροι καλοθελητές και θα έλεγαν ότι «ο Κώστας αναστάτωσε την ομάδα πριν από το ματς». Το έχουμε δει να συμβαίνει στο παρελθόν σε άλλες περιπτώσεις. Ο Ολυμπιακός είναι περίεργο "καράβι"!

Ο Φορτούνης είναι υπεραπαραίτητος στον φετινό Ολυμπιακό και αυτό το αναγνωρίζει και ο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τον πιστεύει, τον στηρίζει, τον συγχώρεσε και μην εκπλαγείτε αν τον δείτε να παίζει στην Τούμπα την Τετάρτη (4/3).

Απλώς, ως αρχηγός θα πρέπει να σκέφτεται και το περιβραχιόνιο που φοράει. Δεν είναι πλέον παιδάκι. Δεν είναι ούτε 20 χρονών, ούτε 22, ούτε 24 όταν του τα είχε «χώσει» ο Μπέντο δημοσίως. Τον Οκτώβρη κλείνει τα 28 του. Μεγάλωσε πια... Επειδή λοιπόν, έχει τιμήσει πολλάκις στο παρελθόν το περιβραχιόνιο, είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι – το ξαναλέμε γιατί έχει τη σημασία του - κατάλαβε το λάθος του. Θα πρέπει φυσικά να του γίνει μάθημα όλο αυτό που συνέβη. Επίσης, οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι πλέον έχουν περάσει οι εποχές που μία ομάδα στηριζόταν σε έναν παίκτη. Προφανώς και όταν ήταν στα καλά του, αποτελούσε έναν βασικό «πυλώνα» για τον Ολυμπιακό, αλλά η φετινή σεζόν έχει «γράψει» ότι οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στο +5 και στους «16» του Europa League χωρίς τον Φορτούνη. Κατά συνέπεια, ουδείς αναντικατάστατος!

Αυτό το «ουδείς αναντικατάστατος» θα πρέπει να στριφογυρίζει στο μυαλό του από τώρα και στο εξής… Όχι τίποτε άλλο, αλλά τον περσινό Μάιο πήρε και το συμβόλαιο που ήθελε από τον Μαρινάκη. Ο μεγαλομέτοχος τού έκανε το χατίρι να τον κρατήσει παρότι έρχονταν προτάσεις δεκάδων εκατομμυρίων και κατά συνέπεια, θα έπρεπε ως αρχηγός να είναι δύο και τρεις φορές πιο προσεκτικός στις αντιδράσεις του. Και ειδικά σε περιόδους που το πρόγραμμα «καίει» με ντέρμπι στην Ελλάδα και «τελικούς» στην Ευρώπη. Για να το κλείσουμε, ο Φορτούνης δεν πρέπει να χαθεί... Και πιστεύουμε ότι δεν θα χαθεί, γιατί και παικταράς είναι, και Ολυμπιακός είναι, και κατάλαβε το λάθος του!

ΥΓ: Και κάτι τελευταίο: Του δίνεται μία ευκαιρία σήμερα, να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε στις τάξεις του κόσμου. Υπάρχουν ορισμένοι που έχουν μπει στη διαδικασία και τον αποκαλούν «αχάριστο», ενώ κάποιοι άλλοι λένε ότι «έχει εμπάθεια ο Μαρτίνς». Το θέμα θεωρείται λήξαν από προπονητή, αλλά επειδή όλο αυτό έχει πάρει εκτάσεις δημοσίως, ας αναζητήσει μόνος του τις κάμερες μετά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και ας ζητήσει δημοσίως μία συγγνώμη από τον προπονητή του και τους συμπαίκτες του. Καλό θα του κάνει... Πιστέψτε μας! Δεν χρειάζεται "δικηγόρους".