Ελ Αραμπί, με διαφορά η καλύτερη μεταγραφή

Ο επιθετικός του Ολυμπιακού, Γιουσέφ Ελ Αραμπί είναι ο πρώτος ξένος που φτάνει τόσο νωρίς τα 23 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και με διαφορά η καλύτερη μεταγραφή.

Ελ Αραμπί, με διαφορά η καλύτερη μεταγραφή

Όταν ο Ολυμπιακός κατάφερε το περασμένο καλοκαίρι να πείσει τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να πει το «ναι» στην επιστροφή του στην Ευρώπη, αρκετοί είδαν με δυσπιστία την απόκτηση ενός 33χρονου ποδοσφαιριστή που την τελευταία 3ετία είχε αφήσει τις κορυφαίες διασυλλογικές διοργανώσεις για το πρωτάθλημα του Κατάρ. Σ’ ένα πρωτάθλημα διαφορετικής ταχύτητας, εκεί όπου συνήθως καταλήγουν οι παίκτες για τα… τελευταία τους ένσημα.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είναι και με την … βούλα ο πρώτος ξένος του Ολυμπιακού που φτάνει τόσο νωρίς τα 23 γκολ με την «ερυθρόλευκη» φανέλα, σε όλες τις διοργανώσεις. Στο Ελληνικό πρωτάθλημα έχει σημειώσει 17 τέρματα, ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει πετύχει 5 γκολ και στο Γιουρόπα Λιγκ, ένα, το νικητήριο κόντρα στην Άρσεναλ. Σε 9 αγώνες στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ (μαζί με τα προκριματικά) έχει σκοράρει 5 φορές (3 γκολ στους ομίλους σε 6 συμμετοχές).

Ο 33χρονος επιθετικός πέτυχε με σχετική ευκολία αυτό το ρεκόρ, καθώς κανένας άλλος ξένος δεν είχε σημειώσει 23 γκολ ως τις 27 Φεβρουαρίου. Ο Ελ Αραμπί, έφτασε τα 23 γκολ σε 33 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό. Και οι επτά συμμετοχές, είναι δέκα λεπτά ή λιγότερο!

Άλλωστε, τον καλό επιθετικό τον θέλεις για αυτόν ακριβώς λόγο. Για την ακρίβεια, στο Ελληνικό πρωτάθλημα έχει πετύχει τα 17 γκολ σε 51 τελικές προσπάθειες, ενώ έχει και 6 ασίστ. Κι όλα αυτά αγωνιζόμενος σε 24 ματς πρωταθλήματος, έχοντας 1.803 λεπτά συμμετοχής.

Ο Ελ Αραμπί είχε επίσημες προτάσεις από ομάδες που του προσέφεραν τουλάχιστον διπλάσια χρήματα από αυτά που παίρνει στον Ολυμπιακό. Αλλά παρόλα αυτά επέλεξε να πει το «ναι» στους «ερυθρόλευκους» γιατί ήθελε να επιστρέψει στην Ευρώπη. Και αυτό αποδείχτηκε «λίρα εκατό» τόσο για τον ίδιο όσο και για τους Πειραιώτες που τον επέλεξαν για το ρόστερ τους.

Καταλήγοντας ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί με τα 17 γκολ και τις 6 ασίστ σε 24 αγώνες (δεν αγωνίστηκε μόνο κόντρα στον ΟΦΗ, εντός έδρας) κερδίζει με μεγάλη διαφορά τον τίτλο της καλύτερης φετινής μεταγραφής στη Σούπερ Λιγκ 1.

Υ.Γ.: Τουλάχιστον από την εποχή Κώστα Μήτρογλου, ο Ολυμπιακός αναζητούσε έναν δεινό σκόρερ και τον βρήκε στο πρόσωπο του Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Εδώ να σημειώσουμε ότι το κοινό σημείο των δύο προαναφερόμενων ποδοσφαιριστών είναι ότι τους συνδέει και τους δύο ο ίδιος τρόπος πανηγυρισμού (ο πυροβολισμός)