Παναθηναϊκός: Γιατί ψήφισε να μην υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ στο συμβούλιο της Super League.

O Παναθηναϊκός εξήγησε γιατί ψήφισε κατά της καταγγελίας του Ολυμπιακού για υποβιβασμό των ΠΑΟΚ και Ξάνθης στο συμβούλιο της Super League.

Παναθηναϊκός: Γιατί ψήφισε να μην υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ στο συμβούλιο της Super League.

O Παναθηναϊκός στο σημερινό (25/2) Διοικητικό Συμβούλιο της Superleague ψήφισε κατά της καταγγελίας του Ολυμπιακού για αποβολή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης από το πρωτάθλημα.

O Παναθηναϊκός ψήφισε να μην αποβληθούν ΠΑΟΚ, Ξάνθη από το πρωτάθλημα-Τι ψήφισαν οι άλλες ΠΑΕ

Την απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου υλοποίησε ο εκπρόσωπος των πράσινων στο ΔΣ και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Λεωνίδας Μπουτσικάρης.

Οι πράσινοι αρχικά εξέφρασαν την άποψη να εκδικαστεί η υπόθεση από το Διαιτητικό Δικαστήριο, αλλά στη συνέχεια ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έθεσαν το θέμα σε ψηφοφορία.

Εξηγώντας τη στάση τους αυτή, χάρη στην οποία διαμορφώθηκε το στην ψηφοφορία υποστήριξαν ότι δεν ξεχνούν πως προ διετίας παρέμειναν στη Σουπερλίγκα κατόπιν αλλαγής του κανονισμού για τη μη αδειοδότηση.

Έτσι, έκριναν πως δεν θα ήταν ηθικό να υποβιβαστεί οποιαδήποτε ομάδα εξωαγωνιστικά και το ίδιο θα έπρατταν και σε κάθε άλλη αντίστοιχη περίπτωση.

Επιπλέον, δεν ξεχνούν πως τον Φεβρουάριο του 2016 είχαν προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο μετά την τιμωρία από τον τότε Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, που είχε επιφέρει κλείσιμο της Θύρας 13 και πρόστιμο 90.000 ευρώ για την ΠΑΕ. Τότε δεν τους είχε επιβληθεί κάποια τιμωρία για αυτή τους την ενέργεια και η προσφυγή είχε εκδικαστεί κανονικά.

Ψηφίζοντας την πρόταση του Ολυμπιακού, θεωρούν πως ουσιαστικά θα αποδοκίμαζαν την κίνησή τους τότε.