Ο ΠΑΟΚ είναι ιστορικά καταδικασμένος να αποτύχει

Επιβεβαίωση του προ μηνών θέματος: Όποιος σήκωσε πρωτάθλημα εκτός Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ τα τελευταία 35 χρόνια, την επόμενη χρονιά καταποντίστηκε! Είναι αναμενόμενο να πάθει το ίδιο και ο ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ είναι ιστορικά καταδικασμένος να αποτύχει

Ο ΠΑΟΚ σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν έχει 9 βαθμούς λιγότερους! Και δεν υπολογίζω την τιμωρία με αφαίρεση βαθμών που έρχεται. Πέρσι στην αντίστοιχη αγωνιστική είχε 67 βαθμούς, ενώ φέτος έχει 58! Και είχε ξεκινήσει με μείον 2 βαθμούς πέρσι που ήταν βάρος αλλά το ξεπέρασε.

Είναι ο μόνος διεκδικητής του τίτλου φέτος που έχει τέτοια πτώση. Ο Ολυμπιακός έχει 3 βαθμούς περισσότερους από πέρσι, η ΑΕΚ επίσης έχει 3 βαθμούς περισσότερους από πέρσι.

Από τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος είχα κάνει θέματα ότι ο φετινός ΠΑΟΚ δεν έχει σχέση με τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου και ότι η άμυνά του τρώει πολύ εύκολα γκολ, και επίσης ότι στα ντέρμπι είναι φάντασμα της ομάδας του Λουτσέσκου. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση.

Ωστόσο είχα κάνει κι ένα άλλο θέμα που έλεγε ότι μόνο 2 φορές τα τελευταία 35 χρόνια πήραν το πρωτάθλημα ομάδες εκτός Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, και τις 2 φορές την επόμενη χρονιά αυτές οι ομάδες βαθμολογικά καταποντίστηκαν!

Και πάει να επαναληφθεί αυτό φέτος με τον ΠΑΟΚ, που έχει μείνει ήδη 5 βαθμούς πίσω από την κορυφή και αν τιμωρηθεί με την πιο ελαφριά ποινή (αφαίρεση 5 βαθμών) για το σκάνδαλο της πολυιδιοκτησίας με την Ξάνθη, πάει στους μείον 10 βαθμούς από την κορυφή!

Θυμίζω ότι οι μόνες 2 φορές που ομάδα εκτός Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα, ήταν ο ΠΑΟΚ το 1985 και η Λάρισα το 1988.

Την επόμενη χρονιά λοιπόν του τίτλου του ο ΠΑΟΚ κατέρρευσε, και την επόμενη χρονιά του τίτλου της η Λάρισα κατέρρευσε! Δεν είναι μαθημένες οι ομάδες αυτές στον πρωταθλητισμό, δεν τον αντέχουν.

Το 1985 ο ΠΑΟΚ παίρνει το πρωτάθλημα με Σκότσικ στον πάγκο, με πρωταγωνιστές Σκαρτάδο, Αλαβάντα, Ιωσηφίδη, Βασιλάκο, Δαμανάκη, και μπροστά καλούς παίκτες όπως ο Χρήστος Δημόπουλος, ο Κωστίκος, ο Πάπριτσα. Τερματίζει πρώτος ο ΠΑΟΚ με 46 βαθμούς, δεύτερος ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ ισόβαθμοι, τρεις βαθμούς πισω από την κορυφή.

Την επόμενη χρονιά ο ΠΑΟΚ τερματίζει κάτω από τη μέση της βαθμολογίας!

Η Λάρισα παίρνει το πρωτάθλημα το 1988, δεύτερη η ΑΕΚ με 3 βαθμούς διαφορά. Με μια τρομερή έδρα η Λάρισα στο Αλκαζάρ, όλο νίκες εκεί, καμία ήττα, έκανε μόνο μία ισοπαλία. Νικάει στην έδρα της τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Με Γκμοχ προπονητή.

Τι έγινε την επόμενη χρονιά; Χάνει τον προπονητή της (όπως ο ΠΑΟΚ έχασε τον Λουτσέσκου) και τερματίζει 6η η Λάρισα!

Το δύσκολο δεν είναι μόνο να φτάσεις στην κορυφή, αλλά και να μείνεις. Ο Ολυμπιακός έχει 44 πρωταθλήματα και ο ΠΑΟΚ 3. Όπως και να το κάνουμε η διαφορά είναι τεράστια.