Τσιμίκας: Με κατεβασμένες κάλτσες Βαμβακούλα και καράφλα Γεωργάτου!

Αν ήμουν σκιτσογράφος, θα έφτιαχνα το κορμί του Κώστα Τσιμίκα με τη φανέλα του Ολυμπιακού και το όνομά του, με κατεβασμένες όμως κάλτσες Βαμβακούλα και με καράφλα Γεωργάτου! Γράφει ο Θέμης Σινάνογλου.

Τσιμίκας: Με κατεβασμένες κάλτσες Βαμβακούλα και καράφλα Γεωργάτου!

Έβλεπα τον αγώνα και με γελούσαν τα μάτια μου, νόμιζα ότι ο ποδοσφαιριστής Κώστας Τσιμίκας έτρεχε έχοντας τις κάλτσες στους αστράγαλους! Δείτε τις φάσεις του Ολυμπιακού-ΑΕΚ 6-0, εκείνο το μοιραίο ματς με το δυστύχημα της Θύρας 7, να δείτε τι έκανε ο Βαμβακούλας. Σε άλλες στιγμές νόμιζα ότι ο Τσιμίκας ήταν καραφλός και έβλεπα τον Γεωργάτο! Είχε στιγμές που θύμιζε αυτούς τους δύο αριστερούς μπακ του παρελθόντος.

Ο Τσιμίκας στην Τούμπα ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού, και γενικώς ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου. Και αμυντικά και επιθετικά. Προσέξτε, και στις δύο λειτουργίες, και αμυντικά και επιθετικά.

Είναι συναισθηματικό να βλέπεις τις δύο καλύτερες ομάδες στο πρωτάθλημα, με τα δύο πιο ακριβά ρόστερ, και με ποδοσφαιριστές ακριβοπληρωμένους, μεταγραφές με συμβόλαια βαριά, αλλά ο καλύτερος παίκτης όλων να είναι ένα Ελληνόπουλο που βγήκε από τις Ακαδημίες στο Ρέντη!

Ο Τσιμίκας στην Τούμπα δεν είχε μόνο την ποιότητα, τη δύναμη, και την ταχύτητα, είχε και την προσωπικότητα. Είχε το θέλω και το μπορώ. Είχε τη στόφα και την αυτοπεποίθηση να πάρει προσωπικές ενέργειες και να κάνει τη διαφορά.

Τέτοια ματς καθιερώνουν ένα Ελληνόπουλο ως ηγέτη, δηλαδή τα ντέρμπι που κρίνουν τίτλους. Ο Γεωργάτος έκανε το «μπαμ» με ένα ματς στην Τούμπα από το οποίο βγήκε το σύνθημα «έκανες την Τούμπα άνω κάτω, Γεωργάτο, Γεωργάτο». Ήταν μια νίκη του Ολυμπιακού στην Τούμπα Οκτώβριος του 1998, πριν ακόμα κάνει τη μεγάλη πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός και πριν ο Γεωργάτος πάρει τη μεταγραφή στην Ίντερ.

Ο Τσιμίκας έδειχνε για που το πάει, είχα βγάλει φέτος Βαμβακούλα και Αγγελή να μιλάνε για αυτόν, δύο μεγάλα αριστερά μπακ του παρελθόντος, όμως αυτό το ματς στην Τούμπα έβαλε τη στάμπα και τον καθιερώνει στη συνείδηση του κόσμου ως παικταρά και Ολυμπιακό. Έχει τα στοιχεία που γουστάρει ο κόσμος. Παλικαριά, ποιότητα, πάθος.

Η νίκη του Ολυμπιακού είναι τεράστια, σημαίνει τίτλο, και τι τίτλο: Κόντρα στο κατεστημένο μιας ΕΠΟ εχθρικής στον Ολυμπιακό, και σε μια εβδομάδα επιβαρυμένη για τον Ολυμπιακό με ευρωπαϊκά ματς πριν και μετά την Τούμπα -ενώ ο ΠΑΟΚ ήταν ξεκούραστος. Με τραυματισμό Σουντανί και με πώληση Ποντένσε.

Για εμένα η σημαντικότερη κίνηση που έκανε φέτος ο Ολυμπιακός ήταν η αποκάλυψη με συγκεκριμένα στοιχεία του σκανδάλου ΠΑΟΚ-Ξάνθης. Αυτό άλλαξε την ψυχολογία εις βάρος του ΠΑΟΚ και υπέρ του Ολυμπιακού.

Η αποκάλυψη αυτή άλλαξε την πεποίθηση ότι το πρωτάθλημα είναι στημένο και ότι δεν παλεύεται. Είχε υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση του Ολυμπιακού ότι το πρωτάθλημα είναι στημένο. Θυμίζω τα όργια στον Βόλο με τον Μπέο.

Ήρθε και αυτή η μεγάλη νίκη στην Τούμπα τώρα από τον Ολυμπιακό που επικυρώνει και αγωνιστικά -όχι δηλαδή στα χαρτιά- ότι αξίζει φέτος να πάρει τον τίτλο.

Και θα ήταν αμαρτία για τον προπονητή Μαρτίνς να φύγει από την Ελλάδα χωρίς να πάρει τίτλο. Ενώ έχουν πάρει στον Ολυμπιακό πρωτάθλημα άλλοι και άλλοι προπονητές...

Όταν θα κάνουμε ιστορικό αφιέρωμα στο μέλλον για τη σεζόν 2019-2020, θα σταθώ σε έξι θέματα: Μεταγραφή Βαλμπουενά. Μεταγραφή Ελ Αραμπί. Συγκλονιστική εξέλιξη Κώστα Τσιμίκα. Σκάνδαλο ΠΑΟΚ-Ξάνθη. Δικαίωση του προπονητή Μαρτίνς. Επιστροφή στους τίτλους για Ολυμπιακό και Μαρινάκη.