Έγιναν δυο ξένοι

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Γιώργου Δώνη έδειξαν πως έχει ραγίσει το γυαλί ανάμεσα στον Έλληνα τεχνικό και στον Γιάννη Αλαφούζο.

Έγιναν δυο ξένοι

Γιάννης Αλαφούζος και Γιώργος Δώνης είναι πάρα πολύ δύσκολο να συνυπάρξουν επί μακρόν πλέον στον Παναθηναϊκό, καθώς το γυαλί έχει ραγίσει και πλέον ο Έλληνας τεχνικός είναι απίθανο να συνεχίσει στον πάγκο του «τριφυλλιού» μετά το καλοκαίρι.

Οι απίθανοι χειρισμοί του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ με τις εν κρυπτώ συνομιλίες με τον Τσάβι Ρόκα, η υπόθεση ανανέωσης του συμβολαίου του Χρήστου Δώνη, που ενεπλάκη με το μέλλον του πατέρα Δώνη, η μεταγραφή του Βέλεθ για την οποία ο προπονητής δεν ήταν σύμφωνος και το αποκορύφωμα με τις πρωτοβουλίες του Αλαφούζου στην διαπραγμάτευση της υπόθεσης Βαγιανίδη προκάλεσαν την «έκρηξη» του 51χρονου τεχνικού, ο οποίος επέλεξε να δημοσιοποιήσει τη δυσφορία του μέσω δηλώσεων.

Συνέπεια όλων αυτών ήταν όλος ο Οργανισμός που λέγεται Παναθηναϊκός να ασχολείται με… δυο ξένους στην ίδια ομάδα. Τον μεγαλομέτοχο και τον προπονητή! Η κάθε πλευρά να δημοσιοποιεί «διαρροές» με σκοπό να βλάψει επικοινωνιακά την άλλη και τους πάντες να παρακολουθούν μια διαδικασία «επίδειξης δύναμης».

Άπαντες ωστόσο αγνοούν πως το… επίδικο, που λένε και στα δικαστήρια, δεν είναι το ποιος έχει δίκιο, αλλά τι γίνεται με την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και δυο χρόνια. Με το πλάνο που είχε καταρτισθεί, τις δεσμεύσεις, τις υποσχέσεις και το όραμα που δίνουν διοικητική και τεχνική ηγεσία σε παίκτες και φιλάθλους για την πίστη τους στο πρότζεκτ.

Ο Παναθηναϊκός συμπεριφέρεται ως ο… φτωχός συγγενής στην… παρέα των μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου αναζητώντας μια- δυο νίκες για να πείσει τον εαυτό του και τους άλλους πως μεγαλώνει ξανά. Ούτε λόγος για πρωταθλήματα, Κύπελλα, τίτλους. Ακόμα μάλιστα, δεν έχει εκτίσει την ποινή αποκλεισμού του από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις…

Ακόμα κι αν υπάρχει δεδομένη επιθυμία για την αντικατάσταση του Δώνη, είναι πολύ πιο σωστό, πιο αντρίκειο και σοβαρό να ενημερωθεί ο… ενδιαφερόμενος για τις προθέσεις και να ξεκινήσει μια συζήτηση στη βάση αυτή. Το να δίνεται η εικόνα πως υπάρχει το άγχος για να οδηγηθεί σε μια απόφαση δείχνει τουλάχιστον μικροπρέπεια…