ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Ο Χασάν, το σερί και η Τούμπα

Η μεγάλη επιθετική δύναμη του Ολυμπιακού για την Τούμπα και τον ΠΑΟΚ λέγεται Αχμέντ Χασάν. Παίξει-δεν παίξει βασικός. 

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Ο Χασάν, το σερί και η Τούμπα

Δεν έχει αποκαλύψει οριστικά το πλάνο του για την ενδεκάδα του Ολυμπιακού ο Πέδρο Μαρτίνς. Και ειδικά για τη θέση του σέντερ φορ, φαίνεται επικρατέστερος ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στο πρωτάθλημα, Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Κάτι που σίγουρα δεν είναι παράλογο, έστω κι αν προέρχεται από διαδοχικά παιχνίδι, έπαιξε εναντίον της Άρσεναλ την περασμένη Πέμπτη και θα παίξει σίγουρα και στο Λονδίνο, από τη στιγμή άλλωστε που δεν θα υπάρχει άλλος στράικερ εκεί.

Ο Αχμέντ Χασάν δεν είναι στην ευρωπαϊκή λίστα και επίσης δεν είναι καθόλου παράλογη η σκέψη ότι η συμμετοχή του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ μπορεί να είναι κομβική. Κατ΄άλλους απαραίτητη. Διότι, όπως ακριβώς μετράει πολύ για τον Ελ Αραμπί ότι είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και επιθετικός απόλυτης εμπιστοσύνης για το γκολ, έτσι ακριβώς μετράει και ότι ο Χασάν προέρχεται από τρεις διαδοχικούς αγώνες στους οποίους έχει βρει το δρόμο προς την αντίπαλη εστία (Περιστέρι, Λαμία και Πανιώνιο). Η ψυχολογία του Αιγύπτιου είναι στα ύψη, σκοράροντας πια με συνέπεια έπειτα από το άκαρπο στην Μπράγκα πρώτο μισό της περιόδου.

Πέρυσι ο Μαρτίνς είχε βάλει αλλαγή τον Χασάν στην Τούμπα αντί του Γκερέρο, αλλά τα πράγματα ήταν ήδη δύσκολα για τον Ολυμπιακό. Θα φανεί εάν θα επιλέξει και φέτος να φέρει από τον πάγκο τον Αιγύπτιο ή αν θα εμπιστευτεί το σερί του παίκτη στο σκοράρισμα και δεν θα θελήσει να του κόψει τη φόρα. Είναι μια δύσκολη απόφαση για τον προπονητή του Ολυμπιακού που ας μην ξεχνάμε ότι έχει πάντοτε στο μυαλό του, έστω στη διάρκεια κάποιων αγώνων, να βάζει και τον Ελ Αραμπί και τον Χασάν στο γήπεδο.