Σταματήστε το αυτό με τον Μασούρα!

Καταρρακώνει τον Γιώργο Μασούρα και κάνει ζημιά στον Ολυμπιακό

Σταματήστε το αυτό με τον Μασούρα!

Γράφει ο ΘΕΜΗΣ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Θα γράψω κάποια πράγματα κόντρα - και ας φαίνεται ότι τα βάζω με τον κόσμο. Για το καλό της ομάδας θα τα γράψω, άρα και για το καλό του κόσμου, διότι το καλό της ομάδας είναι και το καλό του κόσμου που λατρεύει παθολογικά τον Ολυμπιακό. Και δεν μπορούμε μια ζωή να χαϊδεύουμε τα αυτιά του κόσμου, είμαστε «κότες» ως δημοσιογράφοι αν το κάνουμε αυτό.

Αυτό που γίνεται με τον Μασούρα είναι αυτοκαταστροφικό. Έχει ξεκινήσει εδώ και κάμποσο καιρό αυτή η ιστορία και από τότε που ξεκίνησε αυτό, η απόδοση του ελληνόπουλου πήρε την κάτω βόλτα.

Έχει καλομάθει ο κόσμος του Ολυμπιακού. Κάποτε ανεχόταν και υπέμενε (γιατί ήταν διψασμένος) τα λάθη ελληνόπουλων, τα στήριζε, όπως ο Γιαννακόπουλος τον πρώτο του καιρό, όπως ο Μαυρογενίδης, ο Γεωργάτος στην αρχή του που δεν ήξερε τη θέση του αριστερού μπακ, ο Αμανατίδης που δεν ήξερε καλά καλά να κλοτσάει την μπάλα σωστά, ο Πουρσανίδης, ο Ανατολάκης και ένα σωρό άλλα ελληνόπουλα που με τη στήριξη του κόσμου απέκτησαν αυτοπεποίθηση και έγιναν πολύτιμες μονάδες.

Ο κόσμος δεν μιλά με παίκτες και δεν ξέρει την ψυχολογία τους. Επειδή από το 1996 έχω μιλήσει με εκατοντάδες πρώην και νυν ποδοσφαιριστές, έχω ακούσει απίθανες ιστορίες και γνωρίζω τι ρόλο παίζει ο κόσμος. Έχω ακούσει τον Τάτση, που κάποτε έπαιζε σέντερ φορ στον Ολυμπιακό, να κλαίει στο τηλέφωνο ενώ ήταν ακόμα στον Ολυμπιακό και να μου λέει «δεν αντέχω άλλο αυτήν την κατάσταση, να λένε για τα μπούτια μου και για τα μπούτια μου...».

Έχω δει τον Ελευθερόπουλο συντετριμμένο ψυχολογικά, να τον ψάχνει μέρες ο πατέρας του και να μην τον βρίσκει. Έχω δει τον Γεωργάτο οφ δε ρέκορντ σε μεγάλη συνέντευξη στο Μικρολίμανο να μου λέει «μαλάκα, δεν υπήρχε τίποτε άλλο επί Μπάγεβιτς παρά ψυχολογία, πέταγε η ψυχολογία μας, αποκτήσαμε ασφάλεια από την εξέδρα και γίναμε άλλοι παίκτες, ό,τι και να κάναμε μάς έπιανε, είχαν φτερά τα πόδια μας, το Α και το Ω στο ποδόσφαιρο είναι η ψυχολογία».

Έχω δει τον Γκόγκιτς τρομερά αγχωμένο, αν και έμπειρος, να τρώει γκρίνια και γιούχα από τον κόσμο, να τον λένε «γέρο», και αν δεν ήταν έμπειρος, δεν θα το γύρναγε και δεν θα γινόταν ίνδαλμα.

Έχω δει τον Ζέτερμπεργκ να ακούει τα χίλια μύρια και ευτυχώς που ήταν ξένος και δεν διάβαζε τι του έγραφαν και τι του έλεγαν - και έτσι το γύρισε.

Πόσω μάλλον τώρα ένα ελληνόπουλο που και ακούει και καταλαβαίνει και διαβάζει σόσιαλ μίντια. Ο Μασούρας, από εκεί που έλεγαν ύμνους και έβαζε το ένα γκολ μετά το άλλο, κατάντησε να ακουμπά την μπάλα και να τρώει γιούχα, να υπάρχει τρομερή γκρίνια στην εξέδρα και στα σόσιαλ μίντια και να γίνεται μονίμως πρώτη αλλαγή.

Δεν φτάνει που η ομάδα έχει ξεμείνει από λύσεις πρώτης γραμμής, δεν φτάνει που η ομάδα έχει υπερφορτωθεί σε σχέση με τον βασικό αντίπαλό της, τον ΠΑΟΚ, πάμε να κάψουμε και αυτούς που έχουμε. Λες και ήρθε ο Μασούρας με κανένα τεράστιο συμβόλαιο από τον Πανιώνιο να πάρει στις πλάτες του τον Ολυμπιακό. Δεν κοιτάνε που ο πολύς Σεμέδο κάνει του κόσμου τα λάθη και παίρνει μία ηλίθια κίτρινη κάρτα δηλώνοντας ότι δεν ήξερε ότι ήταν στο όριο των καρτών.

Ευθύνεται και ο Ολυμπιακός αν ισχύει αυτό, αλλά τι είναι ο Σεμέδο, μαθητής στο νηπιαγωγείο να χρειάζεται να του λέει η δασκάλα τα βασικά; Επαγγελματίας παίκτης είναι με μεγάλο συμβόλαιο που άλλοι άνθρωποι δεν θα βγάλουν τα λεφτά του ούτε σε μια ζωή. Υποχρέωσή του είναι να ξέρει πόσες κάρτες έχει και αναλόγως να πορεύεται. Ρώτα, αδερφέ, ψάξου, 5 λεπτά δουλειά είναι.

Κάνω μια παρένθεση εδώ για να τονίσω -και τα γραπτά υπάρχουν- ότι δεν έχω κάνει ποτέ ούτε μία συνέντευξη από τον Μασούρα, όχι μόνο στον Ολυμπιακό αλλά και στον Πανιώνιο, δεν έχω μιλήσει ποτέ μαζί του, δεν τον γνωρίζω καθόλου.

Βλέπω όμως και μαθαίνω μία πτώση παρατεταμένη στην απόδοσή του, με τον κόσμο να παίζει σημαντικό ρόλο. Αφήστε ήσυχο τον Μασούρα και τον κάθε Μασούρα, τρέχει και ιδρώνει μέσα στο γήπεδο ενώ εμείς καθόμαστε με μπίρες και με τσιγάρα - και στο κάτω κάτω ο προπονητής του τον επιλέγει, δεν μπαίνει να παίξει με το έτσι θέλω.

Ας έρθουμε στην ψυχολογία του παιδιού, εσείς και εγώ αν γράψουμε κάτι στα σόσιαλ μίντια που δεν έχει αποδοχή, πέφτουμε ψυχολογικά και μετράμε τα like. Έτσι δεν είναι; Έτσι είναι, όλοι κοιτάτε τα like και όλοι θέλετε την αποδοχή. Φανταστείτε τον εαυτό σας σε ένα γήπεδο, να έχετε την πίεση του αγώνα, την πίεση της νίκης, να ξέρετε ότι σας βλέπει από την τηλεόραση όλη η Ελλάδα, να ακούτε τη δυσαρέσκεια του κόσμου και να διαβάζετε μπινελίκια και κοροϊδίες. Δεν θα κοιμάστε τα βράδια.

Το ποδόσφαιρο είναι λαϊκό σπορ, υπάρχει η δημοκρατία του λαού, όμως άλλο δημοκρατία και άλλο οχλαγωγία. Ο παίκτης που φορά τη φανέλα της ομάδας θέλει ενθάρρυνση, χειροκρότημα, δεν μπορεί να αποδώσει με τον κόσμο κόντρα. Σκέψου τον ηθοποιό να βγαίνει στη σκηνή και αντί για χειροκρότημα να ακούει μπινελίκια. Θα γυρίσει στο καμαρίνι του και θα βάλει τα κλάματα. Ο Μασούρας είναι 25 χρόνων. 25 χρόνων άλλοι τελειώνουν το πανεπιστήμιο και η μαμά τους ακόμα τους μαγειρεύει και τους πλένει.

Έχει δείξει ότι το έχει το γκολ και ότι σκοράρει εύκολα. Μπορεί να δουλέψει και να βελτιωθεί. Πέρσι ήρθε ως ρούκι στον Ολυμπιακό από τον Πανιώνιο στα μέσα της σεζόν, και ενώ ήρθε ως πρώτος σκόρερ του Πανιωνίου, συνέχισε να βάζει γκολ και στον Ολυμπιακό, αρκετά γκολ, κάτι που δεν είναι εύκολο για ρούκι Έλληνα. Τι έγινε, ξέχασε την μπάλα;

Φέτος τον Δεκέμβρη έβαλε πρώτη φορά 2 γκολ σε ένα ματς, στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Τι έγινε στους επόμενους 2 μήνες, ξέχασε την μπάλα;

1,84 ύψος, Έλληνας 25 χρόνων που έχει το γκολ, δεν τον καις, μπορεί να δουλέψει και να βελτιωθεί.

Ο Ολυμπιακός έχει πολλά προβλήματα στις θέσεις των πλάγιων, τραυματισμοί, κόπωση, μη εμπιστοσύνη του προπονητή σε κάποιους παίκτες, απώλεια εν μέσω της σεζόν του Ποντένσε, το τελευταίο που χρειάζεται είναι να καεί και ο Μασούρας. Καλώς ή κακώς, αυτόν βάζει βασικό εδώ και πολύ καιρό ο προπονητής της ομάδας, ο οποίος κάτι παραπάνω ξέρει από εμάς - και παίζει και το κεφάλι του.