Γιατί εν μέρει χάνεται ο Ελ Αραμπί μέσα στο 2020!

Μέσα στο 2020 στα πιο σοβαρά παιχνίδια του Ολυμπιακού, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί σε σύνολο πέντε αγώνων έχει μόλις τρεις τελικές και ένα γκολ. Κι αυτό δείχνει πολλά όχι για τη δική του παρουσία, αλλά κυρίως για τις βοήθειες που (δεν) έχει από τους συμπαίκτες του.

Γιατί εν μέρει χάνεται ο Ελ Αραμπί μέσα στο 2020!

Ο Ελ Αραμπί έχει αποδείξει σε όλη τη σεζόν ότι τη μισή ευκαιρία μπορεί να την μετατρέψει σε γκολ. Τον ένιωσαν για τα καλά οι τερματοφύλακες της Τότεναμ και της Μπάγερν, το μαρτυρούν τα 22 γκολ σε 34 ματς που έχει πετύχει φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, το καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε όταν βλέπει τους αντιπάλους του να τον «σημαδεύουν» για να τον βγάλουν εκτός παιχνιδιού.

Στο πρώτο μισό της σεζόν ο Μαροκινός φώναξε βροντερό «παρών» στα μεγάλα ματς. Μέσα στο 2020 εν μέρει θα μπορούσε να πει κάποιος ότι… χάνεται. Κατά την άποψή μας, εκείνος φταίει λιγότερο. Άλλωστε, για να σκοράρει, θα πρέπει να τροφοδοτηθεί. Αυτή τη στιγμή αν εξαιρεθεί ο Βαλμπουενά που έχει εξελιχθεί σε «Mr Assist» και τον Τσιμίκα με τις καλές του σέντρες, δεν γίνεται εύκολα αποδέκτης της μπάλας όταν βρίσκεται σε θέση βολής.

Ο Ελ Αραμπί με την Άρσεναλ έτρεξε πολύ. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που απηύδησε, καθώς έβλεπε τους συμπαίκτες του ειδικά στο πρώτο ημίχρονο να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα προς τα καρέ του Λένο. Αναγκάστηκε λοιπόν να φτάνει ακόμα και πίσω από τη σέντρα για να παίρνει την πρώτη πάσα.

Ο Μαροκινός φορ έχει ξελασπώσει αρκετές φορές τον Ολυμπιακό σε συνεργασία με τον μέγα Βαλμπουενά. Είναι οι δύο παίκτες που έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της επιθετικής λειτουργίας των «ερυθρολεύκων» τη φετινή σεζόν.

Ωστόσο, όπως είναι φυσιολογικό, υπάρχουν και περίοδοι που μπορεί να κάνει μία αγωνιστική «κοιλιά» ή μάλλον να μείνει «άσφαιρος» (αυτό συμβαίνει με όλους τους ποδοσφαιριστές). Επαναλαμβάνουμε δίχως η ευθύνη να είναι 100% δική του.

Το να τροφοδοτηθεί έχοντας απέναντί του την άμυνα του Πανιωνίου (σκόραρε δις) ή της Ξάνθης (σκόραρε μία φορά) είναι φυσικά πολύ πιο εύκολο από το να διασπαστεί η άμυνα της ΑΕΚ και πολύ περισσότερο της Άρσεναλ.

Βλέποντας λοιπόν προσεκτικά τα παιχνίδια από το ξεκίνημα του 2020, τότε θα δούμε ότι στα πέντε πιο απαιτητικά ματς των «ερυθρολεύκων», δηλαδή με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, ΟΦΗ, Ατρόμητο και Άρσεναλ, ο Ελ Αραμπί έχει μόλις τρεις τελικές (οι δύο της... κακιάς ώρας) και ένα γκολ!

*** Με την Άρσεναλ δεν είχε ούτε μία τελική. Ευθύνη για αυτό φέρνει αρχικά ο ίδιος, γιατί στο πρώτο καλό τέταρτο του Ολυμπιακού στο σουτ του Βαλμπουενά που απέκρουσε ο Λένο, ο Ελ Αραμπί δεν έβαλε καλά το πόδι του για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα στο «ριμπάουντ» που έτρεξε να πάρει. Επίσης, είχε και ένα κακό κοντρόλ όταν βρέθηκε απέναντι από τον Λένο τον οποίο θα μπορούσε να «κρεμάσει».Στο υπόλοιπο παιχνίδι δεν τροφοδοτήθηκε καθόλου.

*** Στο ματς με τον Ατρόμητο επίσης δεν τροφοδοτήθηκε. Μόλις μία τελική είχε από κάθετη του Μπουχαλάκη, αλλά από αρκετά πλάγια θέση που δεν ανησύχησε τον Μέγερι.

*** Στο ματς με την ΑΕΚ είχε επίσης ένα «σκοτωμένο» σουτ από πλάγια στο 83’ (απέκρουσε ο Μπάρκας), ενώ στο πρώτο ημίχρονο δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του έπειτα από κεφαλιά – πάσα του Μασούρα και ενώ ο Μπάρκας θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αντιδράσει.

*** Στο δε παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο δεν είχε ούτε μία τελική! Αλλά είχε την ασίστ στο γκολ του Καμαρά, καθώς πίεσε τον Γιαννούλη και πήρε την μπάλα. Και κατά γενική ομολογία ήταν ο κορυφαίος των Πειραιωτών κυρίως για τη διάθεση που έβγαλε και την ψυχή που κατέθεσε.

*** Στο δε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είχε μία τελική και απόλυτη ευστοχία, καθώς μετά από ασίστ του Βαλμπουενά, πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας των «πρασίνων» και με δεξί κεραυνό έγραψε το τελικό 1-0.

Το γεγονός ότι στα πέντε πιο σοβαρά και στα πιο απαιτητικά παιχνίδια του Ολυμπιακού, ο Ελ Αραμπί έχει μόλις τρεις τελικές σε κάτι παραπάνω από 450 λεπτά και μόλις ένα γκολ, είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων.

Πρωτίστως έχει να κάνει με το ότι δεν γίνεται συνεχώς να βγάζει το φίδι από την τρύπα ο Βαλμπουενά. Θα πρέπει κι άλλοι να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Ξεκάθαρα ο Ελ Αραμπί ευθύνεται λιγότερο. Από την άλλη φάνηκε με την Άρσεναλ ότι πρέπει να πάρει ανάσες. Θα του τις δώσει όμως ο Μαρτίνς με τον ΠΑΟΚ; Δύσκολο είναι, αλλά ποιος ξέρει; Εδώ έσπευσε να τον ξεκινήσει κόντρα στον Πανιώνιο για να ξεμπερδέψει με τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο, ενώ έτρεξε να τον βάλει στο 46’ στη ρεβάνς με την Λαμία, επειδή ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-1. Δεν έχει ξεκουραστεί καθόλου ο Μαροκινός και αυτό έως έναν βαθμό αποτυπώνεται στο χορτάρι. Κυρίως όμως θα πρέπει να τον βοηθήσουν οι συμπαίκτες του, με τον Βαλμπουενά φυσικά να αποτελεί εξαίρεση ως προς τις "βοήθειες".