Άρης - ΑΕΚ: Γιατί δεν όρισε η ΚΕΔ ξένο διαιτητή;

Καραντώνης και Κουμπαράκης αλλοίωσαν χθες ένα αποτέλεσμα σε αγώνα πρωταθλήματος. Το αν τιμωρηθούν ή όχι είναι το λιγότερο. Το ερώτημα είναι γιατί δεν αξιολογήθηκε από την ΚΕΔ το Άρης - ΑΕΚ ως παιχνίδι που θα έπρεπε να διευθύνει ξένος διαιτητής

Άρης - ΑΕΚ: Γιατί δεν όρισε η ΚΕΔ ξένο διαιτητή;

Δεν μπορεί να διανοηθεί ανθρώπινος νους που έχει τη στοιχειώδη λογική πώς η ΚΕΔ όρισε ξένο διαιτητή στο παιχνίδι ΑΕΛ - ΠΑΟΚ και δεν έπραξε το ίδιο στο Άρης - ΑΕΚ, που είναι κλασικό ντέρμπι του πρωταθλήματος και συν τοις άλλοις μεταξύ της τρίτης και της πέμπτης ομάδας στη βαθμολογία.

Το δίδυμο Καραντώνη - Κουμπαράκη, σε αγωνιστικό χώρο και VAR αντίστοιχα έχασε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα. Βασικά για να τον χάσει, θα έπρεπε να τον έχει και δεν τον είχε ποτέ. Δεν μπορεί να μπει κανείς στη διαδικασία να το κρίνει αυτό με βάση αν ό,τι έγινε ήταν ηθελημένο ή όχι.

Αλλά είναι απαραίτητο να κρίνει την ικανότητα και των δύο διαιτητών, που χθες στο Κλεάνθης Βικελίδης τίναξαν έναν αγώνα στον αέρα. Και πρόκειται για αλλοίωση αποτελέσματος όταν δεν δίνονται δύο πέναλτι υπέρ της ομάδας που προσπαθεί να ισοφαρίσει και πρόκειται για αλλοίωση αποτελέσματος όταν θα έπρεπε να έχουν αποβληθεί παίκτες με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Τα πέναλτι τα βλέπει και ο διαιτητής στο VAR, όχι μόνο ο υπεύθυνος του VAR. Για πειθαρχικό έλεγχο, περιττή η συζήτηση. Ο Καραντώνης έχασε την πλειοψηφία των φάσεων και για τον Άρη (περισσότερο) και για την ΑΕΒΚ (λιγότερο).

Σε αγωνιστικό επίπεδο, η ΑΕΚ σκόραρε πολύ νωρίς από ένα εύκολο λάθος του Βέλεθ και στη συνέχεια δεν… εμφανίστηκε στο γήπεδο μεσοεπιθετικά. Αυτό για άλλους είναι το ιταλικό στιλ παιχνιδιού που “κερδίζει” υπό τον Μάσιμο Καρέρα. Για άλλους είναι ότι ελάχιστες ομάδες δεν ήταν καλύτερες που πέρασαν από το Κλεάνθης Βικελίδης φέτος από αυτήν την ΑΕΚ…