Ολυμπιακός – Πανιώνιος 4-0: Υπόθεση 9 (πρώτων) λεπτών! (vid)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 4-0 του Πανιωνίου, έχοντας σε μεγάλη μέρα όλους τους ποδοσφαιριστές του. Στο 9’ το σκορ ήταν 3-0. Πρώτο γκολ για τον Φορτούνη! Δύο τέρματα ο Ελ Αραμπί, ένα ο Χασάν. Από ένα δοκάρι οι Ελ Αραμπί και Χασάν!

Ολυμπιακός – Πανιώνιος 4-0: Υπόθεση 9 (πρώτων) λεπτών! (vid)

«Οδοστρωτήρας» ο Ολυμπιακός μία εβδομάδα πριν από τη «μάχη» της Τούμπας. Καταιγιστικός, σαρωτικός, μία ομάδα που έκανε σμπαράλια τον Πανιώνιο στα πρώτα 9 λεπτά και μετέτρεψε τα υπόλοιπα σε μία τυπική διαδικασία. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 4-0, με τους Ελ Αραμπί (δις), Φορτούνη, Χασάν να σκοράρουν και πάνε με το «μαξιλαράκι» του +2 σε οκτώ βράδια στην Θεσσαλονίκη για το ματς – φωτιά με τον ΠΑΟΚ.

Το live της αναμέτρησης

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έκανε τελικά καμία έκπληξη στην ενδεκάδα. Όσους δοκίμασε στην τελευταία «πρόβα» στον Ρέντη, αυτούς έβαλε και κόντρα στον Πανιώνιο. Από τη στιγμή που ο Τοροσίδης δεν μπορούσε λόγω ίωσης να κάτσει έστω στον πάγκο, επιστρατεύτηκε ο Ραντζέλοβιτς στο δεξί άκρο της άμυνας. Ένας Ραντζέλοβιτς που ήταν εξαιρετικός στο ρόλο που του ανατέθηκε στο πρώτο ημίχρονο, καθώς στο δεύτερο με την είσοδο του Αβραάμ και την αλλαγή του σχήματος, ο Σέρβος έπαιξε όλη τη γραμμή.

Ο Πορτογάλος τεχνικός προτίμησε το 4-4-2 με τον Σα στα γκολπόστ, τους Ραντζέλοβιτς (δεξιά), Σισέ, Μπα και Γκασπάρ (αριστερά), τους Μπουχαλάκη και Καμαρά στα χαφ, ενώ οι Βαλμπουενά και Φορτούνης ήταν εκείνοι που στα... χαρτιά είχαν ρόλο εξτρέμ, αλλά έδιναν πολλές βοήθειες από τον άξονα στους Χασάν και Ελ Αραμπί που αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Από την άλλη ο Νίκκι Παπαβασιλείου κατέβασε έναν Πανιώνιο με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς, με την επιθετική τριάδα των Τσιλούλη, Αραμπούλι και Ουμάρ Καμαρά να έχουν εντολή να βοηθούν περισσότερο ανασταλτικά και... ό,τι βγει μπροστά.

Ολυμπιακός - Πανιώνιος: Τα 4 γκολ των Χασάν, Φορτούνη και Ελ Αραμπί (vids)

ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΟ 9’

Εκστασιασμένος ο κόσμος που βρέθηκε στο Καραϊσκάκη, έτριβε τα μάτια του με όλα όσα έβλεπε στο πρώτο ημίχρονο. Αφού ο Ολυμπιακός έχασε στο 2’ την πρώτη του ευκαιρία με τον Ελ Αραμπί, στη συνέχεια έπιασε τον Πανιώνιο από τον λαιμό και τον... γρονθοκοπούσε, βγάζοντάς τον νοκ άουτ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 10λεπτο.

Ο Χασάν άνοιξε το σκορ στο 4’ έπειτα από ασίστ – ποιου άλλου; - του Βαλμπουενά, ο Ελ Αραμπί δύο λεπτά αργότερα έγραψε το 2-0 πετυχαίνοντας το πιο εύκολο γκολ φέτος με τον Ολυμπιακό (κακή εκτίμηση του Κότνικ σε φαλτσαριστό σουτ του Φορτούνη) και ο Φορτούνης σήκωσε το Καραϊσκάκη στο πόδι με μία κίνηση... Φορτούνη! Πήρε την μπάλα από τα αριστερά, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι, πλάσαρε και... 3-0 στο 9’. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έκανε «σεφτέ» στα γκολ τη φετινή χρονιά και έδειξε ότι διεκδικεί φανέλα βασικού στα παιχνίδια – φωτιά που ακολουθούν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η ερυθρόλευκη εξέδρα παραληρούσε, ζητούσε «Θρύλε βάλε κι άλλο γκολ, κι άλλο γκολ» και ο Ελ Αραμπί δεν χάλασε το χατίρι στον κόσμο. Εκμεταλλεύτηκε το κακό γύρισμα του Ρέτσου προς τον Κότνικ, ο Μαροκινός πέρασε και τον Σλοβένο γκολκίπερ και σε κενή εστία έγραψε στο 24’ το 4-0. Ο Ελ Αραμπί θα μπορούσε να βρει δίχτυα και στο 41’, αλλά το πλασέ του μετά από γύρισμα του Βαλμπουενά σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.

Ο Πανιώνιος από την πλευρά του είχε ένα σουτ με τον Ουμάρ Καμαρά στο 36’, αλλά κακά τα ψέματα σε όλο το πρώτο ημίχρονο είχε περισσότερο ένα ρόλο κομπάρσου.

ΜΕ ΤΡΙΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ, «ΧΟΡΕΥΕ» Ο «ΦΟΡΤΟΥ»

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πέδρο Μαρτίνς, έχοντας «καθαρίσει» η ομάδα τ ου τη νίκη στο πρώτο 45λεπτο, έβγαλε τον Βαλμπουενά για να τον προφυλάξει ενόψει Άρσεναλ και ΠΑΟΚ, περνώντας στη θέση του τον Αβραάμ. Ο Πορτογάλος τεχνικός γύρισε το σχήμα από 4-4-2 σε 3-5-2 με τριάδα στην άμυνα τους Μπα, Σισέ, Παπαδόπουλο και τους Ραντζέλοβιτς – Γκασπάρ να παίζουν όλη την πλευρά δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Στο 47’ ο Ολυμπιακός «άγγιξε» το πέμπτο γκολ σε γύρισμα του Φορτούνη και σουτ του Ελ Αραμπί στην κίνηση (άουτ), ενώ είχε άλλη μία καλή ευκαιρία με την κεφαλιά του Μπουχαλάκη στο 52’.

Στη συνέχεια (56’) ο Μαρτίνς έβγαλε και τον Ελ Αραμπί, δίνοντας χρόνο συμμετοχής στον Λάζαρο που επανεμφανίστηκε, με τον Χριστοδουλόπουλο να εκτελεί χρέη κατά κάποιο τρόπο κρυφού κυνηγού. Ο Λάζαρος κυνήγησε το γκολ, ο Φορτούνης όσο περνούσε η ώρα λύνονταν ακόμα περισσότερο τα πόδια του και πρόσφερε αρκετά... χορευτικά, ενώ αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια οι Χασάν, Σισέ και Λάζαρος, ίσως το σκορ να μην έμενε στο 4-0. O Xασάν μάλιστα είχε και δοκάρι με κεφαλιά στο 92’. Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος δεν είχε τον ξέφρενο ρυθμό του πρώτου 45λέπτου, κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό, αφού ο Μαρτίνς άλλαξε το σύστημα. Ένα σύστημα που για την ώρα δεν είναι τόσο γνώριμο για τους «ερυθρόλευκους».

Όσο για τον Πανιώνιο; Ανέβασε κάπως την απόδοσή του χάρη στην είσοδο του Εμμανουηλίδη. Μάλιστα, οι «κυανέρυθροι» είχαν και δύο τελικές με τον Τσιλούλη (84’, άουτ) και τον Αραμπούλι (85’, μπλόκαρε ο Σα), παλεύοντας έως το τέλος να βάλουν το γκολ της τιμής.

Μικρογραφία

Ολυμπιακός-Πανιώνιος 4-0

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

VAR: Τζοβάρας (Φθιωτιδας).

Σκόρερ: 4’ Χασάν, 6’ Ελ Αραμπί, 9’ Φορτούνης, 24’ Ελ Αραμπί.

Κίτρινες: 74’ Σαραμαντάς.

Συνθέσεις

Ολυμπιακός: Σα, Ραντζέλοβιτς, Σισέ, Μπα, Γκασπάρ, Μπουχαλάκης, Μαντί Καμαρά (62’ Καφού), Φορτούνης, Βαλμπουενά (46’ Παπαδόπουλος), Χασάν, Ελ Αραμπί (56’ Χριστοδουλόπουλος).

Πανιώνιος: Κότνικ, Σαραμαντάς, Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου, Ρέντζας, Ρέτσος (76’ Σίντι Άλι), Κόρμπος (46’ Εμμανουηλίδης), Γρίβας (46’ Μίκο), Αραμπούλι, Τσιλούλης, Ουμάρ Καμαρά.