Πέτσας: «Είχαμε επαφές με τα ανώτατα στελέχη UEFA και FIFA»

Με δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στις επαφές με την FIFA και την UEFA  για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας. 

Πέτσας: «Είχαμε επαφές με τα ανώτατα στελέχη UEFA και FIFA»

Στις 25 Φεβρουαρίου άνθρωποι της FIFA και της UEFA θα έρθουν στην Ελλάδα για να ξεκινήσουν επαφές με την ΕΠΟ και την κυβέρνηση για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας.

Ο Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και στις πρώτες συναντήσεις που είχε. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Κάναμε μία κίνηση πολιτική, όχι αθλητική, για να ξεπεράσουμε το ζήτημα που προέκυψε. Είχαμε δύο επαφές με τα ανώτατα στελέχη UEFA και FIFA. Έχουμε από τα δύο αυτά ταξίδια του Υπουργού Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη, μια καλή μαγιά. Στις 25 του μηνός αναμένεται εδώ ο πρόεδρος της UEFA και ο αντιπρόεδρος της FIFA, προκειμένου αυτό το πλαίσιο να μπει μέσα σ’ ένα μνημόνιο, όπως το ονομάσαμε, ώστε UEFA - FIFA - Κυβέρνηση και οι ελληνικές ποδοσφαιρικές Αρχές, να μπορέσουν να έχουν ένα πλέγμα μέτρων για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου».

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης έκανε ειδική αναφορά στον πρόεδρο της Αγγλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Γκρεγκ Κλαρκ, λέγοντας: «Σίγουρα, αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι η άμεση εμπλοκή - και αυτό είναι πολύ θετικό που βγήκε από τα ταξίδια του κ. Γεραπετρίτη - του κ. Γκρεγκ Κλαρκ, Είναι ο πρόεδρος της αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, είναι αντιπρόεδρος της FIFA, ένας άνθρωπος εγνωσμένου κύρους και με πολύ χειροπιαστά θετικά αποτελέσματα και στην καταπολέμηση της βίας και στην εκτόξευση των εσόδων του αγγλικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια και προσβλέπουμε πάρα πολύ στις βέλτιστες πρακτικές, που οι άνθρωποι αυτοί ξέρουν, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο».