Αραούχο, Χασάν: Η επιστροφή των άσωτων σκόρερ

Ο Κώστας Χαλέμος γράφει στο ΦΩΣ για τους Αραούχο, Χασάν και όσα έγιναν στην 23η αγωνιστική της Superleague.

Αραούχο, Χασάν: Η επιστροφή των άσωτων σκόρερ

Στις μεταγραφές του Ιανουαρίου, στην προσπάθειά τους να ενισχυθούν επιθετικά, ο Ολυμπιακός έφερε πίσω τον Αχμέντ Χασάν και η ΑΕΚ τον Σέρχιο Αραούχο. Ότι πολύ καλά έκαναν, φάνηκε χτες, στην 23η αγωνιστική, στην οποία ο Αιγύπτιος και ο Αργεντινός υπέγραψαν φαρδιά-πλατιά τις σημαντικές νίκες των ομάδων τους επί των Ατρομήτου και Παναθηναϊκού αντίστοιχα.

Έπρεπε να έρθει ο Μάσιμο Καρέρα για να κερδίσει ντέρμπι η ΑΕΚ. Με τη συνταγή του Ιταλού υπέταξε στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό 1-0 και θυμήθηκε πώς είναι να πανηγυρίζεις απέναντι στους άλλους του Big4, καθώς είχε περάσει πολύς καιρός (Πρωταπριλιά του 2018, 3-0 τον Παναθηναϊκό) από τότε που της είχε συμβεί για τελευταία φορά.

Αν έχει τίποτα προλήψεις ο Καρέρα θα πρέπει να τις αποχωριστεί αφού σημείωσε τη σημαδιακή αυτή νίκη στο 13ο παιχνίδι του στον πάγκο. Με το τρίποντο αυτό η ΑΕΚ κλείδωσε την 3η θέση ενόψει των πλέι οφ ενώ ο Παναθηναϊκός που παρατάχθηκε χωρίς τον αρχηγό του (Κουρμπέλης) και τον πρώτο σκόρερ του (Μακέντα) δεν έχασε πολλά. Τουλάχιστον όχι τόσα όσα, αν αποκλειστεί μεθαύριο από τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο. Γι’ αυτό και οι συγκεκριμένες επιλογές του Δώνη.

O Αχμέντ Χασάν ήρθε από τη Μπράγκα για να δώσει λύσεις στα δύσκολα. Να όπως χτες στο Περιστέρι όπου κόντρα στις αναποδιές (τραυματισμός Σουντανί, αποβολή Ομάρ) ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με γκολ που σημείωσε στις καθυστερήσεις ο Αιγύπτιος.

Ήταν ένα γκολ βγαλμένο από το παρελθόν. Από τη… Νέα Σμύρνη συγκεκριμένα. Ολόιδιο με κείνο που πέτυχε στις 24 Σεπτεμβρίου 2018. Στα χασομέρια είχε μπει και κείνο. Και πάλι ο Ολυμπιακός είχε νικήσει 1-0. Και η μόνη διαφορά είναι ότι τότε τη σέντρα είχε βγάλει ο Ομάρ Ελαμπντελαουί (ενώ τώρα ο Βαλμπουενά).

Το αήττητο του Ολυμπιακού έχει… γενέθλια σήμερα. Έγινε ενός χρονών, αφού η τελευταία ήττα των ερυθρόλευκων ήταν στις 10 Φεβρουαρίου 2010, στην Τούμπα, 3-1 από τον ΠΑΟΚ. Έκτοτε πέρασαν 32 αγωνιστικές. To αήττητο όχι μόνο δεν κατερίφθη στο διάστημα αυτό αλλά ούτε καν ράγισε.

Ο Αμπέλ Φερέιρα έφτιαξε την ενδεκάδα με τον ΟΦΗ έχοντας κατά νου τη ρεβάνς της Τετάρτης με τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο. Αναγκάστηκε να τη… χαλάσει γρήγορα καθώς στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ δεν είχε κάνει τελική προς το τέρμα! Πέταξε έξω τους Ελ Καντουρί και Εσίτι και έριξε στον αγώνα τους Λημνιό – Μαουρίσιο.

Και πάλι χρειάστηκε δυο πέναλτι για να ξεκλειδώσει (4-0) την άμυνα του ΟΦΗ. Ο Σωτηρίου έπιασε το ένα αλλά προδόθηκε από τους αμυντικούς του. Ύστερα τους πρόδωσε ο ίδιος «πνίγοντας» το τρίτο γκολ που έβαλε ο νεαρός Λάμπρου.

Από το 1-1 στον αγώνα της Τρίπολης ωφελημένος βγήκε ο Άρης που κράτησε την 5η θέση με πέντε βαθμούς διαφορά από τον ΟΦΗ που είναι 6ος και την Ξάνθη που είναι 7η. Αντίθετα ο Αστέρας, που κάνει όνειρα συμμετοχής στα πλέι οφ, απέτυχε να «πιάσει» την 6αδα.

Στη Λαμία και στη Νέα Σμύρνη έπεσε περονόσπορος. Ούτε ένα γκολ δεν σημειώθηκε στους δυο αγώνες. Τυχαίο; Κάθε άλλο. Και οι τέσσερις ομάδες έχουν πρόβλημα στο σκοράρισμα. Λαμία και ΑΕΛ έχουν τσακωθεί με τη νίκη. Ένα μήνα την αγνοεί η Λαμία, σαράντα μέρες η ΑΕΛ.

Δίχως γκολ, το ενδιαφέρον μετατοπίστηκε από τη «μπάλα». Στη Λαμία εστιάστηκε στο μπλόκο που έκανε η αστυνομία στους οπαδούς της ΑΕΛ και στη χειρονομία που φέρεται να έκανε ο Ουάρντα. Στη Νέα Σμύρνη στην άρνηση του Κόρμπου να φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Με τις λευκές ισοπαλίες οι στόχοι των τεσσάρων ομάδων ξεθώριασαν. ΑΕΛ και Λαμία απομακρύνθηκαν από την 6αδα. Ο Πανιώνιος έμεινε καρφωμένος στην τελευταία θέση ενώ η Ξάνθη βρίσκεται στο μεταίχμιο των πλέι-οφ.