Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-1: Η κριτική των παικτών: Μπροστάρηδες οι στόπερ και ο Βαλμπουενά

Ο Ματιέ Βαλμπουενά ήταν ο κινητήριος μοχλός στο Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-1,  στην επίθεση, ενώ καλή εμφάνιση έκανε τόσο ο Μπα όσο και ο Σεμέδο.

Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-1: Η κριτική των παικτών: Μπροστάρηδες οι στόπερ και ο Βαλμπουενά

ΣΑ: Όταν χρειάστηκε ο Πορτογάλος ήταν εκεί που έπρεπε. Μπορεί να μην είχε πολλή δουλειά, αλλά έδειξε μία σταθερότητα κάτω από τα δοκάρια και αυτό είναι που μετράει.

Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-1: Παλικαρίσιο διπλό στο Περιστέρι

ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ: Είχε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ στο 23’ και στο 66’. Σε γενικές γραμμές ήταν από τους κορυφαίους του Ολυμπιακού, παρότι η εικόνα του «μουντζουρώθηκε» με την αποβολή του στο 73’.

ΣΕΜΕΔΟ: Ο Πορτογάλος στόπερ ήταν πραγματικός «βράχος». Απέδειξε στο Περιστέρι ότι όταν μπαίνει με την απαιτούμενη νοοτροπία και συγκέντρωση στα ματς, τότε είναι απροσπέλαστος. Έκοψε τρεις αντεπιθέσεις – φαρμάκι του Ατρομήτου.

ΜΠΑ: Πολύ καλός ο Σενεγαλέζος. Ήταν σταθερός, δεν έχασε μονομαχίες από τον Βέλλιο και σίγουρα έχει μία ξεχωριστή θέση από την σημερινή νίκη του Ολυμπιακού στο Περιστέρι.

ΤΣΙΜΙΚΑΣ: Στο πρώτο ημίχρονο δεν του βγήκαν πολλά πράγματα, αλλά στο δεύτερο μέρος «κάλπαζε» από αριστερά και σε δύο-τρεις περιπτώσεις θα μπορούσε από τα πόδια του να ανοίξει το σκορ ο Ολυμπιακός.

ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ: Δεν βρίσκεται στα καλύτερά του ο Βραζιλιάνος. Κάποιες κακές μεταβιβάσεις της μπάλας που δεν μας είχε συνηθίσει προ του τραυματισμού του, ενώ έκανε και ορισμένα λάθη που για την κλάση του θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ανεπίτρεπτα. Δεν βρέθηκε σε καλή μέρα.

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ: Είχε καλά και κακά διαστήματα. Είχε μία καλή κάθετη στο 27’ στη φάση του Ελ Αραμπί, είχε ένα καλό σουτ στο 29’, αλλά προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου έχανε εύκολα κάποιες μπάλες από τον Μάντσον. Στο δεύτερο μέρος πήρε αρκετές πρωτοβουλίες και έπαιξε σημαντικό ρόλο στη νίκη – θρίλερ του Ολυμπιακού.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Σίγουρα και ο ίδιος θα περίμενε περισσότερα από τον εαυτό του. Στο ενεργητικό του είχε τη διπλή προσπάθεια στο 45’ για να σκοράρει, αλλά αρχικά την κεφαλιά του έδιωξε ο Μέγερι και τη δεύτερη κεφαλιά του ο Γούτας πάνω από τη γραμμή. Αντικαταστάθηκε από τον Χασάν.

ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ: Στο πρώτο ημίχρονο δεν του βγήκαν οι προσπάθειες. Στο τελευταίο 20-25λεπτο όμως ήταν συγκλονιστικός. Δεν ήταν μόνο η ασίστ που έβγαλε στον Χασάν. Ήταν εντυπωσιακό το πώς είχε «σκυλιάσει» και το έδειχνε ακόμα και με τάκλιν αυτοθυσίας. Παράδειγμα προς μίμηση ο Γάλλος.

ΣΟΥΝΤΑΝΙ: Βγήκε λίγο πριν από το 20λεπτο λόγω τραυματισμού στο γόνατο. Μέχρι εκείνο το σημείο ίσως να ήταν και ο πιο δραστήριος παίκτης του Ολυμπιακού, έχοντας ένα καλό σουτ στο 3’.

ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ: Βρέθηκε μακριά από τα στάνταρ που μας είχε συνηθίσει. Είχε ένα καλό σουτ στο 27’ από πλάγια θέση, αλλά σε γενικές γραμμές δεν ήταν ο Ελ Αραμπί των προηγούμενων αγώνων.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Μπήκε άρον-άρον αντί του τραυματία Σουντανί. Όσο περνούσε η ώρα πατούσε καλύτερα και κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο με τις προσπάθειές του βοήθησε στο δημιουργικό κομμάτι τον Ολυμπιακό. Στο 66’ είχε και την μπαλιά στην τεράστια χαμένη ευκαιρία του Ομάρ.

ΧΑΣΑΝ: Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Αιγύπτιος θα περνούσε απαρατήρητος, ήρθε το γκολ στις καθυστερήσεις για να τον τοποθετήσει στη γραμμή των διακριθέντων. Η κεφαλιά που έπιασε ήταν κεφαλιά σπουδαίου γκολτζή!