Παίζει με… ανάποδο Ατρόμητο!

Ο φετινός Ατρόμητος δεν έχει καμία σχέση με τον Ατρόμητο των προηγούμενων δύο ετών στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός, πού θα πρέπει να τον «χτυπήσει».

Παίζει με… ανάποδο Ατρόμητο!

Η μετάβαση από τον Κάναντι στη νέα εποχή δεν ήταν εύκολη. Με τον Αυστριακό τεχνικό ο Ατρόμητος είχε βρει μία αγωνιστική ταυτότητα. Πόνταρε πολύ στην ανασταλτική λειτουργία, πόνταρε πολύ στους χώρους που έκλεινε πίσω για να μην έδινε το δικαίωμα στον αντίπαλο να τον απειλήσει, πόνταρε πολύ στις αντεπιθέσεις και σε ένα-δύο παίκτες που μπορούσαν από το πουθενά να φτιάξουν μία ευκαιρία (Ουάρντα, Μπρούνο).

Στον περσινό Ατρόμητο έπρεπε να φτύσεις αίμα για να σκοράρεις. Χρειαζόταν πολλές φάσεις για να βρει δίχτυα ο ίδιος, αλλά πίσω έτρωγε γκολ με το… σταγονόμετρο. Ο φετινός Ατρόμητος είναι το ακριβώς αντίθετο. Είναι ένας Ατρόμητος από την… ανάποδη. Ευάλωτος ανασταλτικά, ιδιαιτέρως εύστοχος επιθετικά!

Ο Σάββας Παντελίδης έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια το τελευταίο διάστημα για να διορθώσει τα «κακώς κείμενα» στην αμυντική συμπεριφορά της ομάδας του. Τα νούμερα όμως των Περιστεριωτών παραμένουν απογοητευτικά. Δέχεται 1,5 γκολ ανά ματς (έχει 33 εις βάρος της τέρματα σε 22 αγωνιστικές), ενώ μέχρι πέρσι δεχόταν ανά ματς 0,7 γκολ! Τεράστια η διαφορά…

Πάμε τώρα στο κομμάτι της επίθεσης. Φέτος εμφανίζει σημάδια καλών ποσοστών ευστοχίας. Σκοράρει ανά 6,5 τελικές προσπάθειες. Για να σας δώσουμε να καταλάβετε, έχει 28 γκολ σε 182 τελικές και ο Ολυμπιακός 45 σε 294. Και ο Ολυμπιακός σκοράρει ανά 6,5 τελικές.

Οι δύο «μονομάχοι» του Περιστέρι έχουν ακριβώς τα ίδια ποσοστά ευστοχίας! Είναι ένα στοιχείο που δείχνει ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα όταν ο Ατρόμητος θα επιχειρήσει να απειλήσει.

Το θέμα όμως δεν είναι οι αριθμοί και η στατιστική. Ναι μεν παίζει ρόλο έως έναν βαθμό, αλλά στο χορτάρι σημαντικότερο ρόλο παίζει η διάθεση με την οποία θα μπουν οι ποδοσφαιριστές. Στον Ρέντη περιμένουν έναν Ατρόμητο που θα κάνει τα πάντα για να κόψει βαθμούς από τους Πειραιώτες, έναν Ατρόμητο που θα επιστρατεύσει και μπόλικη κλοτσιά.

Ο Μαρτίνς έχει προετοιμάσει τους παίκτες του να μην μπουν χαλαροί στο παιχνίδι τους. Αν μπουν χωρίς να είναι προετοιμασμένοι για το πώς θα «απαντήσουν» στο ξύλο, τότε ο Ολυμπιακός δεν θα έχει καθόλου εύκολο βράδυ στα δυτικά προάστια. Καλό είναι ότι έχουν μπει εδώ και δύο μέρες στον Ρέντη σε ένα κλίμα ότι μπορεί να έχει και… ολίγον από κατς στο Περιστέρι. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε επί χόρτου ή επί οθόνης. Εκεί άλλωστε κρίνονται όλοι!