Η ατάκα του Μαρτίνς που έδειξε καθαρό μυαλό

Σε μία περίοδο που η καταστροφολογία έχει κυριεύσει τον Ολυμπιακό ο Πορτογάλος έδειξε πιο ψύχραιμος ακόμα και για το υπάρχουν ρόστερ.

Η ατάκα του Μαρτίνς που έδειξε καθαρό μυαλό

Ο μεγαλύτερος εχθρός του Ολυμπιακού αυτή την περίοδο είναι ο πανικός και οι βιαστικές αποφάσεις. Το τελευταίο διάστημα η καταστροφολογία έχει κυριεύσει τον «ερυθρόλευκο» οργανισμό. Ειδικά μετά τα Γιάννενα και την οργισμένη αντίδραση του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει δημιουργηθεί η αίσθηση πως θα αλλάξει ακόμα και το «Γ. Καραϊσκάκης», πως δεν θα μείνει τίποτα όρθιο.

Είναι αλήθεια πως μετά από μία σεζόν σαν τη φετινή δεν είναι εύκολο εντός Ολυμπιακού να υπάρχει ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Έτσι, όμως, πρέπει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση προκειμένου να αποφευχθούν τα λάθη και με ηρεμία να γίνουν οι σωστές κινήσεις με τις οποίες θα επανέλθει ο Ολυμπιακός στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος.

Όλο αυτό το διάστημα η διοίκηση των «ερυθρόλευκων» έχει δώσει τα ηνία στον Πέδρο Μαρτίνς. Ένας άνθρωπος που είναι έξω απ’ όλα αυτά. Παρακολουθεί με ηρεμία τόσο καιρό τι συμβαίνει και έχει τσεκάρει το ρόστερ.

Το γεγονός πως ο 47χρονος προπονητής είπε με άνεση τα ονόματα πέντε παικτών που θα ενταχθούν στο ρόστερ είχε ως αποτέλεσμα να επισκιάσει ένα άλλο σημαντικό κομμάτι της συνέντευξης του. Αναφερόμενος στις αλλαγές που γίνονται και θα γίνουν ο Μαρτίνς σχολίασε: «Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί να μην είναι ριζικές οι αλλαγές και θα κοιτάξουμε με τον πρόεδρο να κάνουμε ξανά τον Ολυμπιακό πρωταθλητή».

Τα λόγια του δείχνουν πως βλέπει με πιο καθαρό μυαλό την όλη κατάσταση. Είναι πιο ψύχραιμος σε μία περίοδο δύσκολη για τον Ολυμπιακό και στην οποία όλοι ζητούν από τη διοίκηση να πάρει κεφάλια. Ο Μαρτίνς με την ατάκα του έχει διαπιστώσει κάποια καλά στοιχεία.

Δεν θέλει ο Πορτογάλος να τσουβαλιάσει τα πάντα και ούτε είναι της άποψης πως πρέπει να διαλυθούν όλα. Προφανώς οι εισηγήσεις για το υπάρχον ρόστερ δεν αφορούν μόνο σε αποχωρήσεις. Βλέποντας με μεγαλύτερη νηφαλιότητα όσα συμβαίνουν έχει διαπιστώσει πως υπάρχουν και θετικά στοιχεία. Καταλαβαίνει πως δεν γίνεται να ξηλωθούν όλα, πως πρέπει να υπάρχει μία χημεία και ορισμένοι άνθρωποι που να γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις. Ο Μαρτίνς ξέρει πως αν τους διώξει όλους το έργο του θα γίνει ακόμα πιο ζόρικο.

Πέρα από τη συγκεκριμένη ατάκα κρατάω τη λέξη «δέσμευση», η οποία βγήκε πάνω από πέντε φορές από το στόμα του. Επίσης τόνισε πως θα είναι πολύ δύσκολο το επόμενο πρωτάθλημα. Δείχνει πως είναι έξυπνος και θέλει να προετοιμάσει όλο τον οργανισμό για ζόρικες καταστάσεις. Και τέλος έδειξε πως θέλει πράγματι να ασχοληθεί με την Ακαδημία, αρκεί φυσικά να το δούμε και στην πράξη. Όλοι και όλα, ωστόσο, θα κριθούν εκ του αποτελέσματος.