Κέρδισε τις πρώτες εντυπώσεις ο Μαρτίνς

Κανείς προπονητής δεν κρίνεται στην...παρουσίαση, όμως ο Πορτογάλος θύμισε αρκετά τη γνωριμία μας με τον Σίλβα.

Κέρδισε τις πρώτες εντυπώσεις ο Μαρτίνς

Ο άνθρωπος ακόμα μαθαίνει. Είχε και με τους δημοσιογράφους, λοιπόν, την πρώτη του γνωριμία. Για να κριθεί με ασφάλεια υπάρχει φυσικά πολύς δρόμος, αλλά ως πρώτη εντύπωση δεν υπήρξε ούτε ένας συνάδελφος απ' όσους βρέθηκαν στην αίθουσα της ΠΑΕ να εκφράζεται αρνητικά.

Ο Πέδρο Μαρτίνς μιλούσε αργά, προσεκτικά, ήθελε να ξέρει με κάθε λεπτομέρεια το περιεχόμενο των ερωτήσεων και είχε ζητήσει από την Μαρίνα να μεταφράζει πιστά την κάθε του απάντηση. Αυτό που δείχνει είναι ότι θέλει τα πάντα σε πλήρη έλεγχο, σε κάθε λεπτομέρεια. Σε κάποιους θύμισε τον Σίλβα, καθώς κι εκείνος δεν ήθελε να προβάλλει επικοινωνιακά χαρίσματα παρά μόνο τη διάθεσή του για δουλειά με τον πιο σύγχρονο προπονητικό τρόπο και τις μεθόδους που ακολουθούν όσοι τελικά πετυχαίνουν.

Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού έχει επίγνωση όσων των περιμένουν. Αυτό είναι βέβαιο και εύκολα αντιληπτό από την πρώτη στιγμή. Ξέρει ότι οι δυσκολίες θα είναι μεγάλες διότι έχει μπροστά του πολλά να κάνει, λίγο χρόνο και μεγάλη πίεση μετά τη φετινή αποτυχημένη σεζόν.

Μια μεγάλη (δική μου τουλάχιστον) ανησυχία για το φετινό καλοκαίρι έχει να κάνει με την προετοιμασία. Την προηγούμενη διετία όλο το βάρος έπεσε στην Ευρώπη και στην πρόκριση στους ομίλους. Οι συνέπειες ήταν μεγάλες στην ετοιμότητα της ομάδας σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Πρόπερσι το πρωτάθλημα κινδύνευσε στο τέλος, φέτος χάθηκε στο δεύτερο γύρο. Ο Μαρτίνς έχει εμπειρία από προκριματικά Γιουρόπα Λιγκ και ξέρει να βάζει τις ομάδες που προπονεί στους ομίλους. Για τον Ολυμπιακό, ωστόσο, δεν είναι αυτός ο μεγαλύτερος στόχος της επόμενης σεζόν. Είναι η κατάκτηση των εγχώριων τίτλων, η επιστροφή στην κορυφή. Κι ο προπονητής έδειξε ότι το έχει κατανοήσει πλήρως, διότι και για τον ίδιο θα είναι το πρώτο πρωτάθλημα στην καριέρα του και μεγάλο παράσημο στο βιογραφικό του. Μεγαλύτερο από το να παίξει στους ομίλους του Γιουρόπα, κάτι που έχει κάνει με τις ομάδες του στην Πορτογαλία, παρότι δεν ήταν οι πρωτοκλασάτες της χώρας.

«Τα θέλουμε όλα και θα τα προσπαθήσουμε όλα. Να περάσουμε στην Ευρώπη και να είμαστε δυνατοί όλη τη χρονιά», είπε με αποφασιστικότητα που χαρακτήρισε όλες τις απαντήσεις του ο Πέδρο Μαρτίνς. Έφυγα από την ΠΑΕ με μια αίσθηση αισιοδοξίας πως κάτι καλό αρχίζει. Όχι να το παινευτώ, αλλά συνήθως δεν πέφτω έξω σε τέτοια, όμως είδα πραγματικά μπροστά μου έναν άνθρωπο φιλόδοξο, διψασμένο για δουλειά σε νέες γι΄αυτόν συνθήκες και πάνω απ' όλα σίγουρο για τον εαυτό του και τις δυνατότητές του.

Ούτως ή άλλως δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά να στηριχθεί από διοίκηση και κόσμο. Μόνο που φαίνεται πως κι ο ίδιος μπορεί να εμπνεύσει για αυτή τη στήριξη.